Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan oldjam meg, hogy...

Hogyan oldjam meg, hogy tudjak menni dolgozni?

Figyelt kérdés

Na az van, hogy 21 éves vagyok és Covid alatt tavaly kb 8-9 hónapon keresztül nem engedtek kilépni a házból és így dolgozni sem tudtam.

Anyám nem engedné, hogy dolgozzak. Hatalmas veszekedés lenne,mert mindig azt mondja, hogy a meló az egyetem rovására fog menni viszont nem nagyon kapok tőle pénzt. Jogra járok, így sajnos csak részmunkaidőben tudnék dolgozni.

Tudnátok mondani tippeket, hogy mit csináljak?

2022. jan. 16. 17:16
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
55%

Édesem! Tehát csak zsebpénz kéne anyutól meg kimenő. :) Nyuszikám!

Remélem, majd valaki megsajnál. :)

2022. jan. 16. 18:48
 22/35 A kérdező kommentje:
csak azt nem értem, hogy egy normális kérdésre miért nem lehet normálisan válaszolni. sosem fogom felfogni, hogy gyakorin az emberek agyával mi a franc van. ha nem tetszik a kérdés akkor fogd be. szüleim elváltak és félek, hogyha összeveszem anyámmal, akkor elveszítem. ezért gondoltam, hogy esetleg hogyan tudnám ezt minimális veszekedés nélkül megoldani és ezért kértem tanácsot. nem értem, hogy néhány embernek miért ilyen kicseszett nagy szórakozás az, hogy másokat b@szat és miért kell ilyen ironikusan válaszolgatni úgy, hogy én az elején senkit nem bántottam. semmi értelme sincs.
2022. jan. 16. 18:50
 23/35 anonim ***** válasza:
85%

Na, innentől én kérek elnézést, de komolyan!

Akkor viszont a kommunikáción kellene javítani anyuval. Ne veszekedni, hanem meggyőzni próbáld. Miért tilt ennyire mindentől? Túlfélt?

2022. jan. 16. 18:53
 24/35 anonim ***** válasza:
92%
Nem veszíted el anyádat, mert neki te vagy a gyereke! Nem hülye, hogy kidobja a saját gyerekét! De az önbizalmadat sikerült a béka feneke alá tuszkolnia.
2022. jan. 16. 19:36
 25/35 anonim ***** válasza:
84%

Na, eddig vártam, hagytalak duzzogni. De amit mondani akarok, nem fog bennem maradni mert bök. Ráadásul hosszú lesz, max. ne olvasd el.

Azt mondod, jogi pályára készülsz. Ott alapvető, hogy röviden, lényegre törően tudd kifejezni magadat, ezen felül megvédeni az álláspontodat. Ez már itt is hasznos lett volna, hamarabb kapsz normális válaszokat. 21 éves vagy, tisztán látszik, hogy a lázadás időszaka (ilyen-olyan indokkal) kimaradt az életedből. Az önmagunkért való kiállás mindig a saját szűkebb-tágabb családunkban kezdődik. Sok szülőnek kényelmesebb a szófogadó kisgyerek szerepében megtartani a gyerekét. De neked kb 10-15 éved van kifejlődni egy erős vállá, amire akár egy egész család támaszkodhat (ha akarsz majd családot), de olyan erőssé és magabiztossá mindenképp, hogy saját lábadon biztonsággal megállj. Nagyon jó, hogy félted anyudat, ez mutatja, hogy tudsz kötődni. De ez nem azt jelenti, hogy kiskutyaként alárendelődsz annak akit szeretsz. Akkor csak egy manipulálható szerencsecsomag leszel, de nem férfi. Ez a hülyeség, hogy a tanulás rovására megy kb 8-10 éves gyereknek is hülyeség, nem egy 21 éves felsőoktatásban részt vevő embernek. Ráadásul ha így lesz, te veszed észre legelőször. Nézz utána, milyen lehetőségeid vannak a melóra, majd ténykényt közöld anyuddal, hogy ez lesz. Ha nekiáll rikácsolni, mondd, hogy most kimész, te ezt nem hallgatod, jelezze ha beszélni! akar róla. Aztán elmagyarázod neki, hogy ennyi idősen már nem elég ha havi egy nyalókára ad neked zsebpénzt, nem is várod el, de ahhoz el kell menned dolgozni. Még akkor is ha egy-egy vizsgán elhasalsz. Mert el is hasalhatsz, nem dől össze a világ. Nem harmadikba jársz az általánosban, hogy anyu átnézze a sulitáskát majd megtiltsa a mozit. Azt meg nem tűröd el, hogy semmit ki sem próbálhatsz, de tíz év múlva pont tőle hallgatod, hogy mekkora szerencsétlenség vagy. És nem tudom, mitől kell félni, milyen értelemben veszíted el, de sem belehalni, sem világgá menni nem fog.

2022. jan. 16. 21:00
 26/35 A kérdező kommentje:

25-ös..nem duzzogok én, csak épp vizsgára készülök. Túl férfias nem szeretnék lenni, hiszen lány vagyok, de értem, amit mondasz.

Itt nem az a baj, hogy én lennék életképtelen, hanem az, hogy nem is enged próbálkozni. Szeretnék pl. erasmusra is menni. Két nyelvet beszélek folyékonyan és szerintem boldogulnék, de nem engedi és nem az anyagiak miatt.

Az a gond, hogy semmit nem tudok vele megbeszélni, mert vagy üvölt vagy olyan mint egy 10 eves és durcizik és nem szól hozzám.

Úgy érzem, hogy tudja jól, hogy szeretem és kihasználja, hogy csak ő van nekem.

Amúgy én is elnézést kérek a viselkedésemért.

2022. jan. 16. 21:23
 27/35 anonim ***** válasza:
93%

Ja. Manipulál. Amúgy simán fiúnak hittelek. De mindegy, értetted a lényeget. Az életképtelenség az nem ám született tulajdonság hanem kialakul a sok tiltás miatt. Ezért (sem) szabad hagyni, hogy mindig, mindenben más döntsön helyetted. Most ő, később szinte törvényszerűen egy (két,akárhány) agresszor pasi (mert radarjaik vannak rá) míg a végén egy szépreményű lányból leszel egy mindenfelé megfelelni akaró, szétesett, szottyadt, boldogtalan fehérnép. Az, hogy anyud egyszer "terrorral", egyszer kisgyerekes hisztivel próbál befolyásolni, egyértelműen mutatja, hogy meg akarja tartani a kontrollt feletted. Ne hagyd. Ne légy durva, ne légy goromba, de bármelyik módszert húzza elő, felnőtt módon közöld vele, ezt nem hallgatod, erre nem vagy vevő. Majd vonulj el "tanulni". És várd meg, míg ő közeledik. De ha ismét csak hisztizni megy, ismételd az előzőt. Én erre nem érek rá.

Vagy talán egy próbát megér (de te ismered, lehet, hogy nem): anyu, nem lenne jobb ha észrevennéd, hogy felnőttem és inkább barátok lennénk, elbratyizgatnánk, kitárgyalnánk az élet nagy dolgait? Figyi, engem már nevelgetni nem tudsz, ami eddig nem sikerült már nem is fog. Én magamról tudom, hogy meggyulladna a képem, ha a gyerekem ezzel állna elém. Mert itt már észre kellene vennem, hogy hibáztam. Lényeg az, hogy ő magától nem fogja felnyitni a szemét, ez a te feladatod ez esetben. Amúgy amiket nem enged azt mivel indokolja?

2022. jan. 16. 21:46
 28/35 A kérdező kommentje:

itt csak az a gond, hogy ő nem hajlandó belátni a hibáit. 21 év alatt egyszer hallottam bocsánatot kérni, míg én egy kisebb hibáért hónapokig vezeklek. Abban a pár hónapban egy mosoly sincs iranyomban az arcan es visszakoszonni sem akar. Vele nem lehet semmit sem megbeszelni, mert mindent magara vesz.

gondolom nem bízik bennem, mert vannak "titkaim", de olyanok, amik 21 éves embereknek szoktak lenni. Többször túrkált már a szobámban és a laptop-omban is és még hazudott is róla, csak nem tudta, hogy a laptop rögzíti, hogy mikor nyitották fel a képernyőt.

Sosem drogoztam, nem füveztem és nem lógtam. Fél vagy évente egyszer megyek el bulizni és rossz érzés, hogy lényegében ok nélkül nem bízik meg bennem. Miota rajtakaptam, hogy turkalt a cuccaimban kevesebb dolgot mondok el neki es nem olyan a kapcsolatunk. Oszinten nem tudom, hogy mi baja lehet velem.

2022. jan. 16. 21:56
 29/35 anonim ***** válasza:
92%
Ó szívem, nem veled van baja, hanem saját magával. Szar a természete, sok munkával tudna rajt változtatni, de inkább elhiteti magával, hogy ő teljesen rendben van. Nincs joga nem bízni benned, ő hozott a világra! Figyi, amire nem akarsz, ne válaszolj! Sőt, inkább csak annyit kérdezek, apuddal milyen a kapcsolatod? Nem tudna besegíteni? Semmi gond nincs veled és nem is lesz, tök tisztán látod a valóságot és két lábbal állsz a földön. Viszont nem akarlak elkeseríteni, anyudat nem fogod tudni megváltoztatni, de jó lenne melléd egy közös ismerős aki ugyanígy látja őt ahogy te látod.
2022. jan. 16. 22:08
 30/35 A kérdező kommentje:
jó igazabol kicsit kamuztam az elobb, mert nem akartam ugy tunni h itt sajnaltatom magam, de amugy apam mar regen meghalt. Van egy noverem, de sokkal idosebb nalam es neha ugy erzem h vele is pengeélen tancol a kapcsolatunk.
2022. jan. 16. 22:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!