Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan írjam ki Facebookra,...

Hogyan írjam ki Facebookra, hogy édesapám elhunyt?

Figyelt kérdés

Több olyan ismerőse van, akivel csak online tartotta a kapcsolatot, telefonszámot nem tudok hozzájuk.

Nem tudom milyen posztot 'illik' ilyenkor írni az elhunyt idővonalára.

2022. jan. 15. 19:20
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
96%

Részvétem :(

Én annyit írtam ki, hogy kedves rokonok, barátok, ismerősök, mindenkit személyesen értesíteni nem tudunk... Apukánk mától újra együtt van a szüleivel és testvéreivel.

Nem lájkolgattam a több száz hozzászólást, pár nap múlva megköszöntem ugyan, de végigolvasni csak egy jó hónappal később tudtam. Akkor pár embernek külön is megköszöntem, hogy megemlékezett róla néhány kedves szóval.

2022. jan. 15. 19:27
 2/19 anonim ***** válasza:
96%
Tegyél fel egy gyászképet - pl. fehér gyertya -, és írd alá röviden, hogy elhunyt, temetéséről később értesíted őket.
2022. jan. 15. 19:29
 3/19 anonim ***** válasza:
95%

Részvétem!

Amikor egy közeli hozzátartozóm meghalt, akkor én ezt írtam ki a Facebookjára:

"Kedves ismerősök!

Fájó szívvel tudatjuk, hogy xxx hosszú, példás türelemmel viselt betegség után xxx-án örökre megpihent.

Az utolsó útjával kapcsolatos információkat az utolsó posztban közöljük, utána kegyeleti okból a fiókot törölni szeretnénk. Aki szeretne xxx-val kapcsolatos emlékeket lementeni az oldalról, kérjük időben tegye meg.

Köszönettel:

A gyászoló család

2022. jan. 15. 19:30
 4/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes kommenteket.
2022. jan. 15. 19:39
 5/19 anonim ***** válasza:
90%
Nem értem, hogy miért gond, ha valaki tesz ki egy posztot a FB-ra? Miben különbözik attól, hogy hosszú évtizedekig az újságban jelentek meg a gyászjelentések? Én a hármas vagyok, a hozzátartozómnak a munkája miatt volt vagy 2 ezer ismerőse. Hogyan döntsem el, kik azok ebből a 2 ezer emberből, akik el szeretnék kísérni az utolsó útjára? Kik a barátok, kollégák, ismerősök, volt osztálytársak, stb. akiknek ez fontos infó? Természetesen a családon belül mindenkit értesítettünk, de mindenkinek lehetőséget szerettünk volna biztosítani a búcsúra, mert nagyon sokan szerették és ismerték itt a városban. Amit az is igazol, hogy a temetéskor közlekedési káosz alakult ki a temetőnél a rengeteg érkező miatt, végül a rendőrség beavatkozására volt szükség.
2022. jan. 15. 20:03
 6/19 anonim ***** válasza:
21%

Privátban nem tudsz rájuk írni esetleg?

Részvétem Apukád miatt!

2022. jan. 15. 20:11
 7/19 anonim ***** válasza:
90%

Őszinte részvétem.

Nekem tavaly hunyt el, nem voltam képes kiírni nyilvánosan sehova, de így rosszabb volt, mert egyenként kellett közölni mindenkivel, és az nagyon fáj. Ha van hozzá lelkierőd, akkor jó megoldás, ha kiírod.

(Úgy látom, voltak moderálnivaló kommentek, köszönöm az adminnak, hogy nem hagyja elszabadulni a balhét egy fájdalmas téma alatt.)

2022. jan. 15. 20:23
 8/19 anonim ***** válasza:
17%
Közösségi oldalra soha, semmilyen személyes magán dolgot és eseményt nem tennék fel. Erre van egyéb, idegenektől elrejtett távközlési módszer is.
2022. jan. 15. 20:45
 9/19 anonim ***** válasza:
26%
Akár a gyászjelentést is publikálhatod a kísérőszöveg mellé.
2022. jan. 15. 21:07
 10/19 anonim ***** válasza:
89%
Mi akkor tettük csak mi, mikor már megvolt a temetés időpontja. Szóval így egyben volt az egész, mély fájdalommal tudatjuk + aki szeretne részt venni, mikor lesz a temetés, és kérjük csak egy szál virágot hozzanak.
2022. jan. 15. 22:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!