Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hazudjak anyunak vagy mondjam...

Hazudjak anyunak vagy mondjam el az igazat?

Figyelt kérdés

Idén fogok érettségizni és mellette spanyolból nyelvvizsgázom, járok heti szinten felkészítő kurzusra, ami nem volt olcsó, de találtam egy magántanárt, aki elvállal, csak kicsit drágán (6000Ft/60perc). Anyu egyedül nevel, vett nekem egy csomó kömyvet, a kurzus is elég drága volt, már akkor húzta a száját, sőt ha kértem pénzt egy új könyvre, akkor nem vette meg, mondván tanuljak abból, ami van. a lényeg hogy legutóbb megemlítette, hogy jó lenne ha tornáznék, mert eléggé ellustultam a tanulásba, és kitaláltam, hogy nem azt mondanám neki, hogy magántanárra kell a pénz (szinte tuti hogy nem engedné meg), hanem hogy járnék táncórákra. Az utóbbit biztosan megengedné és ki is fizetné, így el tudnék járni magánórákra.

Tudom, hogy nem lehetne vele megbeszélni a magánórákat, még akkor sem ha könyörögnék, mert biztos vagyok benne hogy nem adna rá pénzt, de a táncórákra meg igen.

Hazudjak neki? Nem szeretek hazudni, de ebben az esetben lehet megérné.

2022. jan. 15. 16:53
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Kijavítom, rosszul írtam, tehát úgy nulláról, hogy tavaly kezdtem tanulni az alapokat. De nyelvet tanulni nem nehéz, 1-2 év alatt meg lehet csinálni egy középfokút.
2022. jan. 15. 21:55
 22/37 anonim ***** válasza:
97%
Mivel az ő pénze, ő dönti el, hogy mire költi. Mért olyan sürgős neked a nyelvvizsga még az érettségi felkészülés mellett? Vizsgázzál érettségi után, amikor ráérsz az áráért megdolgozni nyáron.
2022. jan. 15. 22:00
 23/37 A kérdező kommentje:
Mert most megyek egyetemre…
2022. jan. 15. 22:02
 24/37 A kérdező kommentje:
Mások is így csinálják, nem vagyok ezzel egyedül. De nekik kifizetik, nekem meg nem akarná, mert szerinte felesleges, nem értené meg, a táncórákért viszont fizetne.
2022. jan. 15. 22:03
 25/37 anonim ***** válasza:
96%
És ha most mész egyetemre, mért nem érsz rá nyáron spanyolt tanulni és ősszel vizsgázni? Inkább táncoljál, az is jó és hasznos.
2022. jan. 15. 22:27
 26/37 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy mások is úgy csinálják, de lehetnek jobb képességűek nálad, vagy lehetnek jobb anyagi helyzetben. Más kontójára ne költekezz már, úgy pláne ne hogy hazudsz, meg átba.szod a pénzért.
2022. jan. 15. 22:37
 27/37 anonim ***** válasza:
97%

Undorito vagy. Es ezt most komolyan mondom.

Aki kurzus es konyvek/ internet mellett nem tud nyelvvizsgara felkeszulni, az gaz. Kur...va gaz.

Tessek lecsucsulni a seggedre es tanulni, hazudozas helyett.

2022. jan. 15. 22:39
 28/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha annyira könnyű, hogy 1-2 év, akkor neked miért nem megy?
2022. jan. 15. 22:53
 29/37 anonim ***** válasza:
100%
Arra akarsz rávenni minket, hogy mondjuk azt, hogy hazudj. De nem mondjuk, fogadd el! 6000 Ft egy magánóráért Ksok. Kereshetnél olcsóbb tanárt, vagy járhatnál valakivel közösen, írtad, hogy mások is akarnak nyelvvizsgázni a csoportból. Akkor feleződne az ár.
2022. jan. 15. 23:04
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én értem, hogy kell a plusz pont az egyetemre bejutás miatt, és a nyelvvizsgáért jár is, de ilyen áron nem éri meg. Nem tudom mennyire bántana téged, ha egy lebukással elveszítenéd az anyád bizalmát, nem az én tisztem megítélni.

Ha minden erkölcsösködéssel vagy érzelemmel kapcsolatos érvet kiveszünk még akkor sem éri meg. Tök egyértelmű, hogy ha valakit átvágsz, az utána nem fog támogatni. És valszeg nagyobb szopás váratlan full pillanatban kényszerűen átállni teljes önellátásra, csak azért mert plusz pár tízezer forint kell valamire mostanában.

2022. jan. 15. 23:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!