Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hazudjak anyunak vagy mondjam...

Hazudjak anyunak vagy mondjam el az igazat?

Figyelt kérdés

Idén fogok érettségizni és mellette spanyolból nyelvvizsgázom, járok heti szinten felkészítő kurzusra, ami nem volt olcsó, de találtam egy magántanárt, aki elvállal, csak kicsit drágán (6000Ft/60perc). Anyu egyedül nevel, vett nekem egy csomó kömyvet, a kurzus is elég drága volt, már akkor húzta a száját, sőt ha kértem pénzt egy új könyvre, akkor nem vette meg, mondván tanuljak abból, ami van. a lényeg hogy legutóbb megemlítette, hogy jó lenne ha tornáznék, mert eléggé ellustultam a tanulásba, és kitaláltam, hogy nem azt mondanám neki, hogy magántanárra kell a pénz (szinte tuti hogy nem engedné meg), hanem hogy járnék táncórákra. Az utóbbit biztosan megengedné és ki is fizetné, így el tudnék járni magánórákra.

Tudom, hogy nem lehetne vele megbeszélni a magánórákat, még akkor sem ha könyörögnék, mert biztos vagyok benne hogy nem adna rá pénzt, de a táncórákra meg igen.

Hazudjak neki? Nem szeretek hazudni, de ebben az esetben lehet megérné.

2022. jan. 15. 16:53
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
28%
Mindezt, amit leírtál, mond el neki. Meg fogja érteni, hogy hazudhattál is volna... Hátha megengedi.
2022. jan. 15. 16:59
 2/37 anonim ***** válasza:
60%
Mi lenne, ha a táncórás pénzt az anyádnál hagynád, hogy költse ő magára? A nyelvkurzuson meg beleadnál apait-anyait, hogy menjen bele a fejedbe a nyelv.
2022. jan. 15. 17:00
 3/37 anonim válasza:
25%
Egy próbát megér, bár szerintem egy kicsit érdekes hogy pont táncórán akarod leadni a felesleget.
2022. jan. 15. 17:01
 4/37 A kérdező kommentje:
Nem az elhízásról van szó, hanem arról, hogy tornázzak valamit, és már elég régóta azt hallgatom tőle, hogy jó lenne beiratkozni valami táncórára.
2022. jan. 15. 17:04
 5/37 anonim ***** válasza:
28%
Lehet füllenteni és ha letetted a nyelvvizsgát, akkor mondd meg, hogy a pénzt mire költötted, különben nem sikerült volna letenni.
2022. jan. 15. 17:15
 6/37 anonim ***** válasza:
99%

Tehát jársz nyelvvizsga felkészítő kurzusra és még emellé akarsz spanyoltanárhoz is menni? Gondolom a suliba is oktatják a spanyolt, ez a két oktatás nem elég még?

Szerintem ne kérj pénzt, tanulj sokat, figyelj a suliba és a kurzuson, nem lesz baj

2022. jan. 15. 17:16
 7/37 anonim ***** válasza:
92%
Ha az én gyerekem lennél és rájönnék, hogy hazudtál, onnantól nem lenne pénzed tőlem semmire.
2022. jan. 15. 17:26
 8/37 anonim ***** válasza:
82%
Hat van bor a pofadon Kerdezo...
2022. jan. 15. 17:48
 9/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem megy valami, akkor meg kellett volna mondani, hogy anyu, rohadt drága a kurzus, tudom hogy neked se a fán terem a pénz, ne fizesd fölöslegesen...
2022. jan. 15. 17:53
 10/37 A kérdező kommentje:
Nem az hogy nem megy, hanem most kezdtem szinte nulláról a spanyolt, és jó lenne egy magántanár, mindenki más is jár a kurzusból magánhoz.
2022. jan. 15. 17:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!