Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hazudjak anyunak vagy mondjam...

Hazudjak anyunak vagy mondjam el az igazat?

Figyelt kérdés

Idén fogok érettségizni és mellette spanyolból nyelvvizsgázom, járok heti szinten felkészítő kurzusra, ami nem volt olcsó, de találtam egy magántanárt, aki elvállal, csak kicsit drágán (6000Ft/60perc). Anyu egyedül nevel, vett nekem egy csomó kömyvet, a kurzus is elég drága volt, már akkor húzta a száját, sőt ha kértem pénzt egy új könyvre, akkor nem vette meg, mondván tanuljak abból, ami van. a lényeg hogy legutóbb megemlítette, hogy jó lenne ha tornáznék, mert eléggé ellustultam a tanulásba, és kitaláltam, hogy nem azt mondanám neki, hogy magántanárra kell a pénz (szinte tuti hogy nem engedné meg), hanem hogy járnék táncórákra. Az utóbbit biztosan megengedné és ki is fizetné, így el tudnék járni magánórákra.

Tudom, hogy nem lehetne vele megbeszélni a magánórákat, még akkor sem ha könyörögnék, mert biztos vagyok benne hogy nem adna rá pénzt, de a táncórákra meg igen.

Hazudjak neki? Nem szeretek hazudni, de ebben az esetben lehet megérné.

2022. jan. 15. 16:53
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
89%

De akkor minek a kurzus...?

Felesleges mind a kettő, nem is egy tempóban fogtok haladni gondolom. Csak megkavarna. Mondd meg neki, hogy nem jó a csoportos tanulás, magántanárhoz szeretnél járni.

2022. jan. 15. 17:59
 12/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha eszébe jut, hogy "mutasd meg röviden mit tanultatok", nem fogod tudni megmutatni.
2022. jan. 15. 18:16
 13/37 anonim ***** válasza:
89%
Aha. szóval megérné átbaszni anyádat a pénz? Gratulálok az értékrendedhez.
2022. jan. 15. 18:17
 14/37 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező!

Ha most kezdted nulláról, akkor még felesleges a nyelvvizsga, először szépen tanuld meg az alapokat a suliba és a kurzuson. Ha befejezted ezeket és még mindig nem érzed úgy, hogy menne akkor keress egy magántanárt.

2022. jan. 15. 18:27
 15/37 A kérdező kommentje:

A kurzus már be lett fizetve, úgyhogy nem lehet visszakapni a pénzt. Egyébként nem kavarna össze a kettő, sőt az a jó, ha minél többet foglalkozok vele és minél több helyről jön az infó. A magántanár nagy segítség lenne, mert a többiek szerint úgy a legjobb készülni, ha a kurzus mellé vállalunk magántanárt is.

Kicsit túloztam, hogy nulláról, azért nem nulláról, de jó ha van egy tanár, akivel egy tempóban haladunk.

2022. jan. 15. 18:58
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
Hazudni bármiben is elég durva dolog.
2022. jan. 15. 20:54
 17/37 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudsz felkészülni, akkor később vizsgázol. Egyedül nevel, te észlény, szerinted még ő alkalmanként 6ezerért fog magántanárt fogadni, amikor már a könyveket alig győzi? Vagy lehet menni diákmunkára. Kíváncsi lennék, hogy van-e anyukádnak legalább heti szinten 6ezres kiadása, vagy épp csak havi egyszer eljut kozmetikushoz.
2022. jan. 15. 21:10
 18/37 anonim ***** válasza:
96%
Mit takar, hogy egyedül nevel? Elvált vagy özvegy?Ha van apukád kérj attól, elvileg nem hülyeségre kéred, de szerintem sem szükséges most ez éppen Neked.Sajnos még fiatal Vagy, nem tudod milyen nehéz a heti 6 ezret előteremteni néha.Diákmunka is opció, ha 16 elmúltál.Az kifogás, hogy nincs rá időd.
2022. jan. 15. 21:15
 19/37 anonim ***** válasza:
97%
Spanyolból nyelvvizsgázol úgy, hogy most kezded? Mi vaaan? Amúgy meg nem kell a tanfolyam (nem "kurzus") mellé magántanár. Te nem akarsz alulmaradni a többiek szemében, hogy neked nem telik? Hát akkor dolgozz meg érte, hajrá Meki! Mellesleg egy egyetemista boldogan órát ad neked a feléért is, hercegkisasszony! Attól tartok, hogy hazugság nemcsak anyukád felé jelenik meg, hanem itt a gyakori válaszolói felé is.
2022. jan. 15. 21:46
 20/37 A kérdező kommentje:
Nem tudok most dolgozni, mert érettségizek, 2 tárgyból emeltezek! És lenne pénze, mert a táncot kifizetné, csak nagyon spórol és meggondolja mire költi, a magántanárra tuti nem adna.
2022. jan. 15. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!