Mit csináljak, ha anyámmal akarok lakni?
18 éves vagyok, anyám 5 éve elhagyott minket, jelenleg apámmal és a nővéremmel élek. Anyám a bíróságon azt akarta hogy vele maradjak, de én apámat választottam.
Sok a pénze, megvett nekem mindent, nyilván ez 13 évesen tetszett és így akart magánál tartani, de mostanra rájöttem, hogy nem érte meg, mert évek óta heti szinten percekig látom csak, konkrétan nem is ismerem, nagyon bezárkóztam előtte és kellemetlenül érzem magam a társaságában. Konkrétan 13 éves korom óta mintha nem lenne családom. Emiatt elég erősen szeretethiányos is vagyok stb. Ráadásul apámnak pár hónapja lett egy nője is, tehát már még kevesebbet látom, meg korlátozva érzem magam a lakásban, mert idehozza, én pedig nem szeretem az embereket, szóval így nem tudom csinálni az átlagos dolgaimat, amiket eddig. (ez egy mentális betegség, amit apám úgyszintén leszar, vagy maximum kinevet)
Úgy érzem sokkal másabb irányba ment volna az életem és a mentális egészségem is, ha anyámmal maradok, ő foglalkozott velem régen is, meg ő előtte valószínűleg nem szoronganék, tudnék vele úgy kommunikálni mint egy átlagember egy családtagjával. Egyébként anyám azóta párszor írt már messengeren (idén is), de nem válaszoltam neki, mert ha apámék megtudták volna, akkor rám szállnak, hogy kétszínű vagyok stb. (volt már ilyenre példa).
Szerintetek mit tegyek?
Azért 18 évesen nem egy "szegény rémült gyerek" a kérdező.
De továbbra is azt mondom hogy személyesen találkozzanak és beszéljenek meg mindent!
Egy békés cukrászdában, az apja tudta nélkül, akár jó pár kilométerre.
30#
Nem a gyerektartásról írtam, hanem az elvről, ahogyan a jogalkotó is gondolkozik erről. Hogy milyen súlya van, ha egy nagykorú(!) kvázi felnőtt nem méltányolható okból ignorálja a szülőjét.
Amit leírtál, miért nem válaszoltál anyádnak azok üres szavak! Ha akarnád őt, visszaírtál volna, nem még akkor, ha egyéb, a te érdekedet szolgáló terveid is vannak vele.
Minden csak elmélet, szívesen tettem VOLNA, elmondaNÁM neki, ez mind csak hanta. Pattogsz, hogy otthagynád apádat, ha a saját életében X döntést meghozná, másik szavadban meg beállítod, mint zsarnokot, akitől félsz. Pedig miért ne gondolhatná apád, hogy na, felnőtt a gyereke, repül kifelé, ő meg 50 éves és megpróbálja még 1X, hátha most összejön és családja lesz...
Figyi, én nem bántalak, nem vagy nekem senkim, pusztán egy másik szemszögből is megvilágítom neked az esetet. Azt kezdesz az itt olvasottakkal, amit gondolsz. Mondjuk ma vagy holnap elmehetsz anyádhoz és személyesen, a szemébe nézve meghallgathatod, neki milyen volt a döntésedet elfogadni, a válasz nélkül hagyott üzenetei után újabbakat írni. Tanácsát, segítségét kérni és megtudni, ő, mint érintett(!) mit szól az odaköltözésedhez. Tehát ma válaszra sem méltatod, mint oly sok éve és holnap meg költöznél be... Az ő mentális egészségéről egy szót nem írsz.
Bocsi de te írtad hogy a kérdező gazdatestnek nézi az édesanyját magyaran leférgezted, de igazan nem tudod hogy pl. egy galandfereg milyen, es milyen karokat okoz de az hogy egy embert féreghez hasonlitasz onmagaban is csunya dolog, arrol nem is beszelve hogy semmit se tudsz rola es ez a megfogalmazasod hogy gazdatestet keres a kérdező onmagaban becsulet sértés es rágalmazas tárgyköre erre írtam hogy butaságokat írsz és ez butasag es elotte meg a joggal érvelsz arrol nem is beszelve hogy engem is probalsz bantani hogy ne ékeskedjek nagyszuleim tollaval de te nem ertetted hogy en pont azt irtam hogy mivel valoperesek voltak igy en is tudom hogy van lathatasi megegyezes es tovabba reagaltam a jogi szovegedre es a gazdatestes banto szovegedre, hogy az en nagyszuleim mar reg a ragalmazas es a becsuletsertes fogalomkoret jeleztek volna neked es a lany legnagyobb problemajat veled ellentetben ertettek volna. Mivel jogi szoveggel jottel ezert irtam. A jogalkotora meg felesleges hivatkozni ugyanis nem tudjuk a reszleteket hogy elvalaskor miben egyeztek meg a lathatast illetoen a birosagon.
Szimplan a kerdezo bizonytalan, nem tudja mi a jó mindenkinek 5 ev telt el ugy hogy nem latta az édesanyjat en kerdeztem miben egyeztek a bíróságon ez nem teljes, hianyos amit leírt igy nehez alkotni objektiv véleményt. A kérdező nem akar megbántani senkit a csaladban kicsit olyan erzete van mintha azt erezne a kerdezo tobb tuz kozott van, de ugyanakkor frusztralja is a dolog es ezert reagal igy apuka uj baratnojere es az esetleges ujabb kistestverre aminek van valamilyen vélt vagy képzelt oka valoszinuleg a kommunikacio hiany miatt mert ugye azt irta hogy edesapjaval alig talalkozott par percre mint ahogy a noverevel se sokat attol fuggetlenul hogy o nevelte. Magyaran 5 ev alatt annyira elmaganyosodott hogy az is okozhat ilyet es az nem mellébeszélés. Ezert ir így bizonyos reszeknel apukarol de szerintem ezt csak maganak generalja legalabbis nekem ez jon le de lehet tevedek es azt azert nehez elhinni egyetlen egy dolog nrm fedi szerintem a valosagot udvariasan jelzem, hogy csak par percre volt napi szinten ideje apukanak anno mikor 13 éves volt es míg kiskoru mert az meg a gyamugy es ujbol a birosag elhelyezesi pere lett volna ha elhanyagolta volna kiskorukent. Azt nem mondta hogy a lathatasban anno hogy egyeztek meg. Keves az info.
A nagyszuleim tollaval nem ékeskedek csak valoperesek voltak azert irtam hogy ok speciel jogi szoveget igy nem mondtak volna ennek az epphogy felnott lanynak plane nem neveztek volna eloskodo gazdatest keresonek. Erre irtam hogy butasag es arra hogy azt tanacsolod neki hogy mutassa mennyire felnott mikozben nem is ismered de nem ez volt a kerdes ez igy onmagaban nem oldana meg a problemajat. Szoval jeleztem hogy ne bántsd csak mert te épp frusztrált vagy.
Egyebkent fiatal kora ota haztartast vezet magyaran anyukanal se kisgyerek statuszba lenne. En ertem mit írt ezt: Hianyzik neki az anyukaja!
Jeleztem 18 eves felnott ember mar 13 evesen is joga volt a kapcsolatfelvetelre most meg plane joga van ha tetszik apzkanak ha nem. Ha nem tetszik neki akkor meg jelezd te is a baratnot. Es javaslom nézd meg az apja lanya című filmet ott frappansan visszakerdez apukanak a kislany igaz szerelmi ugybe. Itt mas a helyzet de ha apuka talalkozhat a baratnovel akkor te miert ne talalkozhatnal anyukaddal. Ervelj majd ezzel. De tudjon rola hogy te talalkozni fogsz anyukaddal szokja meg ha esetleg ellenezte anno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!