Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha anyámmal...

Mit csináljak, ha anyámmal akarok lakni?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, anyám 5 éve elhagyott minket, jelenleg apámmal és a nővéremmel élek. Anyám a bíróságon azt akarta hogy vele maradjak, de én apámat választottam.

Sok a pénze, megvett nekem mindent, nyilván ez 13 évesen tetszett és így akart magánál tartani, de mostanra rájöttem, hogy nem érte meg, mert évek óta heti szinten percekig látom csak, konkrétan nem is ismerem, nagyon bezárkóztam előtte és kellemetlenül érzem magam a társaságában. Konkrétan 13 éves korom óta mintha nem lenne családom. Emiatt elég erősen szeretethiányos is vagyok stb. Ráadásul apámnak pár hónapja lett egy nője is, tehát már még kevesebbet látom, meg korlátozva érzem magam a lakásban, mert idehozza, én pedig nem szeretem az embereket, szóval így nem tudom csinálni az átlagos dolgaimat, amiket eddig. (ez egy mentális betegség, amit apám úgyszintén leszar, vagy maximum kinevet)

Úgy érzem sokkal másabb irányba ment volna az életem és a mentális egészségem is, ha anyámmal maradok, ő foglalkozott velem régen is, meg ő előtte valószínűleg nem szoronganék, tudnék vele úgy kommunikálni mint egy átlagember egy családtagjával. Egyébként anyám azóta párszor írt már messengeren (idén is), de nem válaszoltam neki, mert ha apámék megtudták volna, akkor rám szállnak, hogy kétszínű vagyok stb. (volt már ilyenre példa).

Szerintetek mit tegyek?

2022. jan. 13. 14:30
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
6%
Szóval ahhoz akarsz költözni aki az évek alatt 'párszor' keresett?
2022. jan. 13. 14:36
 2/43 anonim ***** válasza:
99%

18 éves vagy nem? Felnőtt vagy ott laksz ahol akarsz. Írj anyádnak, ne érdekeljen mit szól apád, mert azt csinálsz amit akarsz, ő nem szólhat bele.

És ha anyád belemegy a költözésbe akkor már mehetsz is.

2022. jan. 13. 14:36
 3/43 anonim ***** válasza:
100%

Ha 18 elmúltál, akkor már szabad akaratodból költözhetsz anyukádhoz, semmi jogi akadálya nincs.

Természetesen anyukáddal beszéld meg, hogy tudsz-e költözni hozzá.

2022. jan. 13. 14:38
 4/43 anonim ***** válasza:
95%

Hogy hogy csak pár perc amit napi szinten látsz apukádból 5 éve? Legalább 18 éves korodig volt babysitteretek?

Anyukáddal váláskor nem egyeztek meg a láthatást illetően?

Apukád nevelt, de anyukádnak láthatási jár, mivel nem indokolt az olvasottakból az eltiltás.

18 éves vagy apukád nem orrolhat meg azért mert anyukáddal szeretnél lenni.

2022. jan. 13. 14:40
 5/43 anonim ***** válasza:
100%
18 évesen oda költözöl, ahova akarsz. Kérdés, hogy anyád akarja-e.
2022. jan. 13. 14:46
 6/43 anonim ***** válasza:
16%

Mi van, ég a lábad alatt a talaj, és a következő öt évre bebiztosítanád magadnak a panziót?

Edd meg amit főztél -ezt úgy hívjuk.

18 éves vagy, első körben arra kérj ötleteket, tanácsokat itt a gyk-n, hogyan tudnál a saját lábadra állni, milyen irányba mozdulj, hogy önálló és jó életet alakíts ki magadnak.

2022. jan. 13. 14:48
 7/43 anonim ***** válasza:
73%

6-os bunkó vagy. Egyébként tanulj meg olvasni. 13 évesen váltak el a szülei, és ő akkor még gyerek volt, nem tudott felnőtt módjára gondolkozni akkor. Érzéketlen vagy, nem ő főzte ezt hanem a szülei, ők házasodtak, és a váláskor őt állították kész tények elé, magyarán két olyan ember között kellett választania, akiket szeret, mert hiába mondja azt, hogy apunak több pénze volt, és tetszett neki, hogy mindig kap valami ajándékot, azért gondolom apukát is szereti.

Bár számomra még mindig az a kérdés, hogy 5 év alatt ki foglalkozott velük, míg kiskorúak voltak, ha apukának a munkája olyan, hogy alig látta.

2022. jan. 13. 14:53
 8/43 kovpet ***** válasza:
87%

"anyám 5 éve elhagyott minket"

"Anyám a bíróságon azt akarta hogy vele maradjak, de én apámat választottam."

Nem titeket hagyott el, csak az apád.

2022. jan. 13. 14:54
 9/43 A kérdező kommentje:
#7 senki nem foglalkozott velem ez idő alatt, jelenleg is én vezetem a háztartást szinte, minden nap magamra főzök, mosok, takarítok stb. Ilyen téren önálló lettem és szeretem ezt csinálni, de más téren meg nagyon nem, mert nem lettem megtanítva szinte semmire.
2022. jan. 13. 14:57
 10/43 anonim ***** válasza:
8%

Akkor kb. úgy élsz már 5 éve mint a Matilda a kisboszorkány a filmbe?

Ezt azért nehéz elhinni, pláne, hogy van egy nővéred.

És apukád új barátnőjével mi a probléma?

2022. jan. 13. 15:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!