Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyakori jelenség az, hogy a...

Gyakori jelenség az, hogy a szülő kibeszéli másoknak a gyerekét és ez által nem jó színben tünteti fel?

Figyelt kérdés

Pl barátnőknek vagy ismerősöknek. Kibeszéli a gyerekét a háta mögött, ami által romlik a gyereke megítélése, vagy olyan privát dolgokat oszt meg másokkal, amik által nem romlik a gyereke megítélése, de személyes téma, amit amúgy mással nem osztott volna meg a gyerek (pl egészségügyi állapota, de lehet bármi más is). A gyerek szó ne tévesszen meg senkit, felnőtt korú ember is lehet valakinek a gyereke, itt nem a 10 évesekre gondolok.

Szülők, ti csináltatok már ilyet, amit most itt leírtam?

2022. jan. 9. 14:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Mi hárman vagyunk testvérek és anyánk mindannyiunkat leszól és kibeszél a másik 2 testvérnek. Mindig épp azt szidja, aki nincs ott, aki pedig ott van, annak meg mézes-mázos. De mi már rájöttünk, hogy ilyen mindannyiunk háta mögött.
2022. jan. 9. 14:26
 12/18 anonim ***** válasza:
70%

Úgy általában a panaszkodás ami szerintem gyakori jelenség, ebbe aztán a munkahelytől a családon át a közlekedésig előbb-utóbb minden beleesik.

Ez amit Te leírál szerintem nem durva, ugyanúgy mint ahogy te is megbeszéled gondolom az osztálytársaiddal hogy milyen hülye anyád van hogy nem engedett el a koncertre.

A gyerekemet érintő bármilyen privát dologban is pl. a legjobb barátaimtól szívesen kérnék tanácsot. Nem árulom el ezzel a gyereket, sőt, neki akarok jót, azért rugózok egyáltalán a kérdésen.

2022. jan. 9. 14:45
 13/18 anonim ***** válasza:
94%
Én még nem vagyok szülő, de az eddigi munkahelyeimen, akármelyik szülő, ha mesélt a saját gyerekéről, mindegyik csak jót mondott róla. Gondolom is néha, hogy ennyi mintagyerek a világon nincs. :D
2022. jan. 9. 14:50
 14/18 anonim ***** válasza:
87%
Igen, szerintem én már csináltam ilyet (felnőtt, gyerek és szülő is, 45/N). És valóban nehéz meghúzni a határt, hogy ez rosszindulatú kibeszélés vagy jogos igény a ventillálásra. :)
2022. jan. 9. 15:13
 15/18 anonim ***** válasza:
94%
Az én anyám mindenhol csak dicsér, olyan, mint egy menedzser. El nem tudom képzelni, hogy valaki ilyet csinál a saját gyerekével. Vagyis sajnos de, mert tudom, hogy rengeteg gané van a világon.
2022. jan. 9. 15:22
 16/18 anonim ***** válasza:
78%
Én eddig egy szülőtől sem hallottam iylesmit akikkel szoktam beszélgetni.
2022. jan. 9. 15:33
 17/18 anonim ***** válasza:
83%

Ennél gusztustalanabb nincs, egy életre megsbzi egy gyerek lelkét vele

a szülő..A másik véglet meg az én gyerekem a leg,leg,leg.. attól is

herótom van, de inkább utóbbi mint előbbi.

2022. jan. 10. 11:01
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon ritka, hogy tőlem rokonomról rossz szó esik, akkor is max röviden dünnyögök róla valamit. Pedig sokszor volna mit. Bátyámról szoktam max bővebben nyilatkozni, de őt se döngölöm földbe, max a fura szokásait említem.

Nem tartom szép dolognak más családtagját kibeszélni. A buta takarítónő szokott az irodában pletykálni a rokonairól, valójában senkit se érdekel, meg se jegyezzük.

Gyerekkoromban esett nagyon rosszul, hogy szüleim más gyerekkel példálóztak, akit nem is ismertek. Hogy xy kolléga gyereke bezzeg ebbe meg ebbe az elit suliba jár, kitűnő tanuló, stb. Valószínűleg innen ered az, hogy én nem beszélek a rokonokról, mert magánügy ki milyen és pár infóból nem is lehet megítélni mást, csak valami elképzelést költeni róla. (Aztán alighanem élőben mély csalódás volna.)

2022. jan. 10. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!