Létező jelenség ez és én csináltam valamit rosszul?
Soha az életben eszünkbe nem jutott a falra rajzolni, már óvodásként is tisztában voltunk vele, hogy erre a papír való. Meg azzal is, hogy ha szétcsesszük a falat, akkor bajba kerülünk. Sőt, azt is tudtuk, hogy az aszfaltra krétával rajzolni sem szabad akárhol, csak ahol nem zavar senkit és megkérdezzük, hogy lehet e.
De egyébként ja, sajnos a legtöbb családban a jómodor és az illem a legutolsó, amit megtanítanak a gyereknek, már ha egyáltalán valaha megtanítják. Meg hogy vigyázzunk a környezetünkre, tartsuk tiszteletben mások értékeit, mások munkáját... le van ez sz**va magasról, főleg manapság, mert ugye a gyerek csak gyerek, neki mindent szabad, mert hát honnan tudhatná (mondjuk onnan, hogy megtanítod neki, te agyoniskolázott), meg jaj úgyis van mosható falfesték, meg lemosható filc (sose tűnik el teljesen a nyoma, sebaj), a betonról meg lemossa az eső, hát hadd csináljon már szegény gyerek azt amit csak akar, ugye...
De hogy ennek mi köze a hitelre vásárolt nagyobb házhoz, azt nem tudom. Lehet kifejezetten azt a réteget célozták meg a reklámmal, akik a gyereket is csesznek megnevelni, meg még pénzük sincs semmire, és még a tv-t is hitelre veszik.
Mi nem amortizáltuk a lakást, de én bevallom, rajzoltam a falra ovis koromban. Mentségemre szóljon, hogy a mai napig nagyon szépen festek és rajzolok, a lányom is firkált a falra tiltás ellenére (amikor egyszer leszidtuk lila filctollal egy szomorú arcot rajzolt a sárga falra a gyerekszobában. Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, azért nem is szidtam le) ő is gyönyörűen rajzol, grafikus akar lenni. :-)
Koszolni nem szoktunk. De vannak lakások ahol a gyerekek a kanapén ugrálnak, mondjuk nincsenek lemozgatva, totál megértem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!