Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves kor környékén...

Hány éves kor környékén engedted/engednéd megjegyzés nélkül az alkoholt? Bort, sört.

Figyelt kérdés
18 év alatt aki akar inni az megoldja valahogy, ahogy régen is megoldották, de ha 18 elmúlt és otthon él úgy mi a véleményetek, ez érdekelne inkább.
2022. jan. 8. 18:06
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Van egy szint ami nagyon jó érzést okoz, és azt keresem, bevallom.

Mivel nem arra törekszem hogy az életminőségem rovására menjen, így nem csinálok rendszert belőle.

2022. jan. 8. 21:26
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

11#, amit leírsz, azt nevezik függőségnek. Az a baj ezzel, hogy az a szint, amit keresel, idővel kevés lesz. Megszokod és már nem azt fogja nyújtani, amit elvársz. Egyre többet kell majd innod, hogy tartani tudd azt a szintet. Egy üveg bor 2 nap alatt pedig igenis rengeteg.

Ha szomjas vagy, akkor igyál vizet. Az alkohol nem napi szintű ivászatra való.

Alkoholista egyébként nem a mennyiségtől lesz valaki, hanem a rendszerességtől. Attól, hogy "és azt keresem, bevallom."

2022. jan. 8. 21:34
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismétlem meg 12-es válaszát, én is ezt írtam volna (10-es vagyok).
2022. jan. 8. 21:36
 14/21 A kérdező kommentje:

Amit írtál abban van igazság, és meg is fogadom. Van hogy napokig nem is kívánok alkoholt, azután egy tartalmasabb étel után inkább kívánok egy sört, mint kólát, ez jelent valamit?

2022. jan. 8. 21:46
 15/21 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
31%

Kérdező, hagyd, sok itt a boomer. Ha felbontasz egy üveg bort, azt igenis max. egy héten belül meg kell innod, mert a minőség rovására fog menni. Én értem, hogy nem minden másnap bontasz fel egy üveg bort, hanem ha felbontod, akkor azt pár nap alatt megiszod. Ezzel szerintem semmi baj nincs, a baj akkor kezdődik, ha ez rendszeressé válik (pl. minden pénteken felbontasz egy üveggel, hogy megünnepeld a hétvégét).

Sajnos alkohol nélkül is sok (sőt, inkább több) a negatív IQ-val rendelkező entitások száma kishazánkban...

2022. jan. 8. 22:27
 16/21 anonim ***** válasza:
Amúgy 16 fölött szerintem nem nagyon szólnak már érte a legtöbb családban, feltéve hogy nem rendszeres.
2022. jan. 8. 22:35
 17/21 anonim ***** válasza:
#15 19 éves vagyok, ittam már alkoholt. De az amit a kérdező leírt, függőség-gyanús.
2022. jan. 9. 00:16
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Erre, amit te csinálsz kérdező, nálunk minden életkorban beszólnak.

Csak megjegyzésképpen. Egy ismerősömnél azért nem találták meg a rákot (3 nappal a halála előttig), mert minden nap ivott egy pohárral és az orvosok azt hitték, hogy azért rosszak az értékei. Ezért a két évvel korábbi leletein az eltéréseket annak tulajdonították.

A rendszeres alkoholfogyasztás lehet káros, kimutatható a vérképből. Ráadásul depressziót erősítő hajlama is van.

2022. jan. 9. 06:25
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 17 éves a fiam, mindjárt 18. Egyáltalán nem szólok bele, hogy mikor és mennyit iszik, mert nem viszi túlzásba. Olyan nincs, hogy itthon, csak úgy magában megiszik fél üveg bort. Na arra eléggé felszaladna a szemöldököm. Sőt, hétköznap egyáltalán nem iszik. Hétvégén, bulikban nyilván szokott, de őszintén nem tudom, hogy mennyit. Még sosem jött haza hulla részegen, nekem ennyi elég. Ha átjön egy haverja, és megisznak a kertben 1 pohár sört, hát kegyen, de ez ritka, eddig talán 2-3 alaklommal volt ilyen.
2022. jan. 9. 09:12
 20/21 anonim ***** válasza:
16
2022. jan. 9. 13:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!