Hány éves kor környékén engedted/engednéd megjegyzés nélkül az alkoholt? Bort, sört.
Van egy szint ami nagyon jó érzést okoz, és azt keresem, bevallom.
Mivel nem arra törekszem hogy az életminőségem rovására menjen, így nem csinálok rendszert belőle.
11#, amit leírsz, azt nevezik függőségnek. Az a baj ezzel, hogy az a szint, amit keresel, idővel kevés lesz. Megszokod és már nem azt fogja nyújtani, amit elvársz. Egyre többet kell majd innod, hogy tartani tudd azt a szintet. Egy üveg bor 2 nap alatt pedig igenis rengeteg.
Ha szomjas vagy, akkor igyál vizet. Az alkohol nem napi szintű ivászatra való.
Alkoholista egyébként nem a mennyiségtől lesz valaki, hanem a rendszerességtől. Attól, hogy "és azt keresem, bevallom."
Amit írtál abban van igazság, és meg is fogadom. Van hogy napokig nem is kívánok alkoholt, azután egy tartalmasabb étel után inkább kívánok egy sört, mint kólát, ez jelent valamit?
Kérdező, hagyd, sok itt a boomer. Ha felbontasz egy üveg bort, azt igenis max. egy héten belül meg kell innod, mert a minőség rovására fog menni. Én értem, hogy nem minden másnap bontasz fel egy üveg bort, hanem ha felbontod, akkor azt pár nap alatt megiszod. Ezzel szerintem semmi baj nincs, a baj akkor kezdődik, ha ez rendszeressé válik (pl. minden pénteken felbontasz egy üveggel, hogy megünnepeld a hétvégét).
Sajnos alkohol nélkül is sok (sőt, inkább több) a negatív IQ-val rendelkező entitások száma kishazánkban...
Erre, amit te csinálsz kérdező, nálunk minden életkorban beszólnak.
Csak megjegyzésképpen. Egy ismerősömnél azért nem találták meg a rákot (3 nappal a halála előttig), mert minden nap ivott egy pohárral és az orvosok azt hitték, hogy azért rosszak az értékei. Ezért a két évvel korábbi leletein az eltéréseket annak tulajdonították.
A rendszeres alkoholfogyasztás lehet káros, kimutatható a vérképből. Ráadásul depressziót erősítő hajlama is van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!