Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves kor környékén...

Hány éves kor környékén engedted/engednéd megjegyzés nélkül az alkoholt? Bort, sört.

Figyelt kérdés
18 év alatt aki akar inni az megoldja valahogy, ahogy régen is megoldották, de ha 18 elmúlt és otthon él úgy mi a véleményetek, ez érdekelne inkább.
2022. jan. 8. 18:06
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
17-18
2022. jan. 8. 18:13
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy, hogy mit értünk ivás alatt. Ha 17 évesen iszik egy pohár pezsgőt szilveszterkor, vagy osztálykiránduláson néhány sört, akkor nem szólnék, de ha 22 évesen hetente kétszer tök részegen jönne haza, akkor igen.
2022. jan. 8. 18:18
 3/21 anonim ***** válasza:
82%
Folyamatosan kell(ene) megtanítani a gyerekeknek a kultúrált alkoholfogyasztást, mert az nem működik (illetve nincs értelme), hogy "18 éves korodig egy cseppet se", "utána meg dézsával"...
2022. jan. 8. 18:20
 4/21 A kérdező kommentje:

Szeretem az alkoholt mértékkel, tehát 1 üveg bor mondjuk elfogy 2 nap alatt, ha épp több a szabadidő.

Nagyon fiatalon 14-15 évesen volt olyan berúgásom hogy szét hánytam magamat, szerencsére az idősebb testvérem falazott, de kaptam is tőle, abból tanultam hogy főként egy félét ha lehet, és nem megy mindenhez minden.

2022. jan. 8. 18:25
 5/21 anonim ***** válasza:
90%
Ez alkoholizmus.
2022. jan. 8. 18:33
 6/21 anonim ***** válasza:
89%
#3: Igen, de ezt el lehet kezdeni 17-18 évesen, nem pedig 15 évesen, hogy 18 éves korában gyakorlott ivó legyen. Némelyek úgy csinálnak, mintha kötelező lenne rutinosan piálni egy 18 évesnek.
2022. jan. 8. 18:40
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom 16 éves. Most szilveszterkor kérdezte meg,hogy ihat e alkoholt,és venné-e neki. Házi buliba ment. Kapott egy üveg bort,de elláttam jó tanácsokkal. Természetesen ásványvizből több üveggel felpakoltam. Semmi gond nem volt. Nem jött haza részegen,panasz sem volt rá. Azóta meg sem említette. Ha esetleg néha kérne,vennék neki,de csak ha mértékkel,felelősséggel inna.

Te sajnos nem így teszel. Egy üveg bor két nap alatt nagyon sok. Alkalmanként oké,de mindig?

2022. jan. 8. 18:51
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy a tesód azzal segített volna ha nem "falaz".
2022. jan. 8. 18:53
 9/21 A kérdező kommentje:

Normális étkezés mellett, mi sok egy 13%-os alkoholban, kólával, ásványvízzel, ezek nélkül nem tudom meginni. Ez nem napi rendszeresség, mert autóba is kell ülnöm ha nem is naponta, de akkor is.

2022. jan. 8. 19:00
 10/21 anonim ***** válasza:
Miért kell egyáltalán ilyet inni? Köteleznek rá? Annyira egészséges? Pár órára elmenekülhetsz a valóságból? Ettől érzed magad nagynak, felnőttnek? Ciki ha nem iszol?
2022. jan. 8. 21:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!