Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mire kijon a kórházból, nem...

Mire kijon a kórházból, nem lesz lakhatása, mit tennétek?

Figyelt kérdés

Egy közeli ismerősünk kórházba került, lélegeztetogepen van. Mielőtt bekerult a kórházba, felmondott a munkahelyen, és az albérletet is felmondta, mivel január közepén kezdett volna új munkahelyen, új albérletben.

Mivel ugye sajnos nem tudjuk, hogy alakul az élete, ha jobban lesz (nagyon reméljük hogy így lesz!), így már most gondolkodni kell azon, hogyan tovább számára. A leendő albérlet elúszott, és a leendő munkahely is emiatt.

Egyetlen fia van, aki a barátnőjenel lakik, más rokon nincs. Oda elvileg nem viheti az anyukáját, hely sincs hozzá.

Ti mit tennétek a fia helyében? Meg fogja oldani, ha oda kerül a dolog, de mi tűnik ebben az esetben logikus lépésnek?

Én azt mondtam, hogy amíg talpra nem áll, addig vegyenek ki egy közös albérletet, és gondoskodjon anyukajarol.

Egyelőre nem tudni, mi lesz, de pld ha 24 órában ápolni kell? A fia dolgozik, ha ő is otthon maradna akkor semmi bevétel nem lenne.

Abszurd nehéz élethelyzet... Nem nagyon van ötletem, de nagyon gondolkodom én is.

2022. jan. 8. 15:31
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:
Egyébként köszi a válaszokat, lett belőle pár ötletem. Több választ már nem várok a kérdésre. Köszönöm szépen még egyszer. ❤️
2022. jan. 8. 17:12
 32/48 anonim ***** válasza:
93%
Ha lejön a lélegeztetőröl biztos, hogy nem dobják egyszerre haza. Szanatórium, rehabilitáció szükséges lesz. Utána közös albérlet, amíg újra munkaképes nem lesz. Ha már nem lesz önellátó, akkor otthont kell keresni.
2022. jan. 8. 17:15
 33/48 A kérdező kommentje:
Igen. Valószínűleg ez lesz. Köszönöm. 🙏
2022. jan. 8. 17:16
 34/48 lizzi77 ***** válasza:
91%
Beszéljen az orvossal a kilátásokról.Ha felépülésre van remény, kérje meg, hogy tüdő szanatóriumban segítsen helyet kapni anyukájának, eközben kereshet a fia albérletet.
2022. jan. 8. 17:35
 35/48 anonim ***** válasza:
98%
#24 aki frissen gyászol (és közeli családtagnál az 1 éven belül történt haláleset az még friss), annak nem nagyon van eszében ilyesmi, hogy felköszöntsön másokat. Főleg ünnepek környékén, amikor eleve stresszes az első ünnep az elhunyt nélkül. Emiatt ne haragudj rá.
2022. jan. 8. 17:48
 36/48 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem is rehab lesz előbb, ha letud jönni a gépről. Lesz még idő albit keresni. Ha kolléga és sokan szeretik, esetleg szervezhetnél gyűjtést a fiúnak, akkor is, ha temetésre kell, akkor is, ha albérletre. Én még az otthonápolásnak néznék utána, elvileg napi 4 órát biztosít az állam, de nem tudom, hogy milyen feltételekkel.
2022. jan. 8. 17:52
 37/48 anonim ***** válasza:
85%

Ápolási osztály= elfekvő

Hát nem. Anyu volt ápolási osztályon műtét után, mert messze a kórház, így viszont még két hónapig volt lehetősége rehabra. Ez nem a krónikus bel (az az elfekvő). Az ápolásin olyanok vannak, akinek akut ágy már nem kell, esetleg intézményi elhelyezésre vár.

2022. jan. 8. 18:01
 38/48 anonim ***** válasza:
3%
35-ös, nekem is stresszes az az időszak, nekem is van halottam emiatt nem szeretem a karácsonyt, mégis tudtam írni annak akinek hálával "tartoztam" úgymond.
2022. jan. 8. 18:02
 39/48 anonim ***** válasza:
79%
A fia és a csaja, vegyenek ki lakást. Anyu odamegy, amíg nem lesz saját albérlete.
2022. jan. 8. 18:06
 40/48 anonim ***** válasza:
Csak épp nem két fillér lakást kivenni.
2022. jan. 8. 22:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!