Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mire kijon a kórházból, nem...

Mire kijon a kórházból, nem lesz lakhatása, mit tennétek?

Figyelt kérdés

Egy közeli ismerősünk kórházba került, lélegeztetogepen van. Mielőtt bekerult a kórházba, felmondott a munkahelyen, és az albérletet is felmondta, mivel január közepén kezdett volna új munkahelyen, új albérletben.

Mivel ugye sajnos nem tudjuk, hogy alakul az élete, ha jobban lesz (nagyon reméljük hogy így lesz!), így már most gondolkodni kell azon, hogyan tovább számára. A leendő albérlet elúszott, és a leendő munkahely is emiatt.

Egyetlen fia van, aki a barátnőjenel lakik, más rokon nincs. Oda elvileg nem viheti az anyukáját, hely sincs hozzá.

Ti mit tennétek a fia helyében? Meg fogja oldani, ha oda kerül a dolog, de mi tűnik ebben az esetben logikus lépésnek?

Én azt mondtam, hogy amíg talpra nem áll, addig vegyenek ki egy közös albérletet, és gondoskodjon anyukajarol.

Egyelőre nem tudni, mi lesz, de pld ha 24 órában ápolni kell? A fia dolgozik, ha ő is otthon maradna akkor semmi bevétel nem lenne.

Abszurd nehéz élethelyzet... Nem nagyon van ötletem, de nagyon gondolkodom én is.

2022. jan. 8. 15:31
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
14%
Őszintén? Eleve nem avatkoznék bele más anyjának a sorsába, főleg nem foglalkoznék így azzal, hogy jaj mi lesz ha.... nyilván sajnálni fogom, de én a saját szüleimmel foglalkozok, nem máséval. Ez így jó?
2022. jan. 8. 16:35
 22/48 A kérdező kommentje:
Ha neked jó... Nekem mindegy. 😉
2022. jan. 8. 16:42
 23/48 A kérdező kommentje:

A fiú egyébként kollégánk. És nagyszerű ember. Csak segíteni probalunk neki. Ahogy ő is mindig azonnal segít, ha másnak van gondja. Nem hinném, hogy emiatt hogy "beleavatkozok más ember anyjának a dolgába" főbenjaró bűnt követnék el.

Azt sem értem, hogy te műnek szólsz hozzá "más anyjával a dolgához"

2022. jan. 8. 16:46
 24/48 anonim ***** válasza:
2%
Azért ne te mondd már meg, mihez szólhatok hozzá és mihez nem. Én 2021. márciusában segítettem egy barátomnak. Bekerült a férje coviddal a kórházba. Akkor még "aránylag jó", állapotban volt. Már akkor is volt látogatási tilalom. Segíteni akartam neki, így kibumliztam neki hogy külön engedéllyel minden nap bejárhatott a férjéhez. A férjét sajnos 1 hét alatt elvitte a covid, de minden nap vele lehetett. Karácsonyra annyit se kaptam hogy baxxam szájba (egy boldog karácsonyt és névnapot jólesett volna). Ekkor fogadtam meg hogy soha senkinek nem teszek majd ekkora szivességet. És hidd el, ha én kerültem volna ilyen helyzetbe, senki sem segített volna, ahogy neked se segítene senki. Ilyenek az emberek.
2022. jan. 8. 16:55
 25/48 anonim ***** válasza:
70%
Én sem akarlak bántani, de aki lélegeztetőgépre kerül, annak már praktikusabb a temetkezési helyet intézni, a lakhatást már felesleges. :(
2022. jan. 8. 17:02
 26/48 anonim ***** válasza:
100%
24, talán kibuliztad. Kibumlizás tök mást jelent.
2022. jan. 8. 17:05
 27/48 A kérdező kommentje:

Elhiszem és lehet hogy praktikusabb lenne a temetésre készülni. Arra fognak készülni, ha az lesz.

A "segítsegert" pedig nem várok köszönetet 24-es válaszoló. Nem a köszönet miatt próbalok segíteni egy kollégámnak.

2022. jan. 8. 17:06
 28/48 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, amúgy tök fasza lett volna ha legalább várost írsz. Most is láttam pesti hirdetést, hogy naponra, hetekre ki lehet venni szállást munkásszállón és egész olcsó is. De ha mondjuk Mucsajröcsögén laktok, akkor mindegy.
2022. jan. 8. 17:07
 29/48 A kérdező kommentje:
Debrecenben lett vége a régi életnek és Budapest az új város.
2022. jan. 8. 17:10
 30/48 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, engem viszont úgy neveltek, hogy ha valaki nekem szívességet tesz, főleg ekkorát, a minimum egy köszönöm. De hát kinek mi....
2022. jan. 8. 17:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!