Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mire kijon a kórházból, nem...

Mire kijon a kórházból, nem lesz lakhatása, mit tennétek?

Figyelt kérdés

Egy közeli ismerősünk kórházba került, lélegeztetogepen van. Mielőtt bekerult a kórházba, felmondott a munkahelyen, és az albérletet is felmondta, mivel január közepén kezdett volna új munkahelyen, új albérletben.

Mivel ugye sajnos nem tudjuk, hogy alakul az élete, ha jobban lesz (nagyon reméljük hogy így lesz!), így már most gondolkodni kell azon, hogyan tovább számára. A leendő albérlet elúszott, és a leendő munkahely is emiatt.

Egyetlen fia van, aki a barátnőjenel lakik, más rokon nincs. Oda elvileg nem viheti az anyukáját, hely sincs hozzá.

Ti mit tennétek a fia helyében? Meg fogja oldani, ha oda kerül a dolog, de mi tűnik ebben az esetben logikus lépésnek?

Én azt mondtam, hogy amíg talpra nem áll, addig vegyenek ki egy közös albérletet, és gondoskodjon anyukajarol.

Egyelőre nem tudni, mi lesz, de pld ha 24 órában ápolni kell? A fia dolgozik, ha ő is otthon maradna akkor semmi bevétel nem lenne.

Abszurd nehéz élethelyzet... Nem nagyon van ötletem, de nagyon gondolkodom én is.

2022. jan. 8. 15:31
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
91%
Nem akarok gonosz lenni, de szerintem egyelőre ne gondolkodjatok mi lesz vele. Akit gépre tesznek 10/9 arányban meghal. Sajnos én előbb gondolkodnék a temetésen, mintsem a lakhatáson.
2022. jan. 8. 15:40
 2/48 anonim ***** válasza:
6%
oltott volt?
2022. jan. 8. 15:43
 3/48 anonim ***** válasza:
21%
Nem rokonod, a fia a fia, nem a te dolgod, hanem az övé. Evvel az erővel az összes covidos szegény embert a nyakadba kellene venned. Amúgy tényleg szinte semmi esélye az ébredésre. De ha felkel, a fia albérletében KELL helyének lennie a fia csaja mellett. Nincs olyan, hogy a gyerek meg a házastársa nem ad egy ágyat a beteg anyának. NEM a te ügyed!
2022. jan. 8. 15:44
 4/48 anonim ***** válasza:
13%
Ja, hogy a fiú a barinőnél héderel, hát el tudod képzelni a következő párbeszédet? Fiú: - Anyuka, idejöhetne anyukám lakni, hogy kórház után ne az utcán lábadozzon? - Anyós: - Nem. Tőlem meg is dögölhet. - Nos, ez eseteben azonnal véget érne a fiú párkapcsolata és az egész kapcsolata azzal a családdal.
2022. jan. 8. 15:46
 5/48 A kérdező kommentje:

Tőlem kért tanácsot a fia. Nem értem miért mondjátok hogy nem az én ügyem. Nyilván nem. Írtam, hogy a fia meg fogja oldani, de gondoltam, hátha van olyan, aki volt már hasonló helyzetben és volt jobb ötlete.

Nem volt oltott, viszont nem Covidos. De tüdőgyulladás. És igen, tudjuk, hogy a helyzet nagyon súlyos... Mégis mi inkább arra gondolunk, hogy felebred... Remélem nektek ez nem gond.

2022. jan. 8. 15:47
 6/48 anonim ***** válasza:
89%
Kérdezd meg a fiút, hogy hova megy az anyja a kórház után. Ha a vállát vonogatja, akkor pláne ne vedd át a felelősséget. Nálunk egy rokont a saját fia próbált a nyakunkba sózni, hogy nem akarnak vele együtt lakni, hadd költözzön mihozzánk...
2022. jan. 8. 15:48
 7/48 anonim ***** válasza:
8%
VAGY mehet oda, ahol a fiú él, VAGY a fiú kilép abból a könyörtelen családból.
2022. jan. 8. 15:49
 8/48 A kérdező kommentje:
7-es. Nem hagyja magára az anyját, ez természetes. De én azt látom egyetlen megoldásnak hogy a fia kivesz egy albérletet és vagy a barátnőjevel, vagy nélküle odakoltozik az édesanyjaval együtt.
2022. jan. 8. 15:51
 9/48 A kérdező kommentje:
A család abszolút nem könyörtelen. Ők is a megoldást keresik. Csak ők is egy pici (saját) lakásban élnek jelenleg 4-en.
2022. jan. 8. 15:54
 10/48 anonymousreview60 ***** válasza:
76%
"Anyósékhoz" nem mehet. A fia kivesz egy lakást. Most. Mert mire talál és átcuccol, addigra az anyja is lejöhet a gépről.
2022. jan. 8. 15:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!