Lolo98 kérdése:

Mit tudok tenni ez ellen?

Figyelt kérdés

Külön élek szüleimtől, családtól, megosztok bármi dolgot anyummal , főként ha valami negatív élményt osztok meg vele, egyből az egész család tud róla és csak ítélkeznek. Gondoltam, hogy a családra számíthat az ember.:(

Felnőtt vagyok, nem úgy alakul az életem ahogy anyum eltervezi, akkor én vagyok a rossz, érzelmileg akar befolyásolni.

2022. jan. 8. 09:18
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Azt hittem, hogy figyelembe veszik, hogy ez nekem rossz, hogy így viselkednek.
2022. jan. 8. 13:06
 12/24 anonim ***** válasza:
84%
Az őket nem érdekli, nem elég intelligensek hozzá, nincs empátiájuk. Csak a saját értékrendjüket fogadják el.
2022. jan. 8. 13:09
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen megértelek kérdező. Hiába logikátlan azt remélni, hogy meg fognak változni, az ember vágyik arra, hogy olyan szerető kapcsolata legyen a szüleivel, mint amilyen a filmekben van. Sajnos egy ponton viszont el kell fogadnunk, hogy az ilyen emberek nem fognak megváltozni, úgyhogy én is csak azt tudom javasolni, amit az előttem szólók: ne beszélj neki a számodra fontos dolgokról, akkor is, ha fájdalmas nem megosztani őket.
2022. jan. 8. 13:15
 14/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat .
2022. jan. 8. 13:30
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Csak azt mondd el amit nem bánsz ha tudod hogy gyorsan el fog terjedni ismerősi körben is.
2022. jan. 8. 13:54
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Pont ma láttam egy rakás idős embert panaszkodni a Facebookon, hogy a haszonleső fiatalok így meg úgy, ha megöregednek a szülők, akkor le vannak ejtve... Eszükbe sem jut, hogy hányan rombolják aktívan a gyerekeikkel való kapcsolatot. Ítélkezéssel, mindenbe beleszólással, kontrollmániával, folyamatos panaszkodással, konfliktuskereséssel. Közben alanyi jognak tekintik a fiatalok részéről az érzelmi odafordulást, engedelmességet, ápolást (az idősek otthona az a "ledobó" ugye, egy - többnyire női - családtagnak kötelessége otthagyni a munkáját és otthon ápolni az öregeket). A következőt tudom tanácsolni: ha teheted, ne hagyd, hogy a szüleid hiányt szenvedjenek, de nem kötelességet kitenni magadat olyan bánásmódnak, ami nem tesz jót. Jogod van hozzá, hogy tisztelettel bánjanak veled és diszkréten kezeljék, amit bizalmasan elmesélsz. Aki nem így tesz, azzal lazítani kell az érzelmi köteléket, akkor is, ha ez nehéz. Hosszabb távon jobban jársz.
2022. jan. 8. 14:26
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Anyám is pont ilyen kontrollmániás pletykafészek, persze saját magát a legjobb anyának tartja, miközben azt sem dönthetem el, hogy megcsukjam-e a szobám ajtaját vagy ne. Alapszabály, a hülyékkel nem vitatkozunk, és csak azt osztjuk meg vele, amit mindenki más is tudhat.
2022. jan. 8. 14:34
 18/24 A kérdező kommentje:
Igen, természetesen a legjobb anyának tartja magát...
2022. jan. 8. 14:45
 19/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
2022. jan. 8. 14:45
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyennek tök mindegy, ha semmit nem osztasz meg vele, majd jön az, hogy valami baja van a gyereknek. Hááát én az anyja vagyok, aztán semmiről sem hajlandó tájékoztatni. Máris megvan a következő téma a rokonságnak. Felnőni azt is jelenti, hogy nem élünk tovább buborékban, valóságnak látjuk a valóságot. Ez esetben azt, hogy anyud ilyen, nem olyan amilyennek Te szeretnéd. Közlöd vele, hogy anyu, innentől semmit nem mesélek magamról mert nem bízhatom rád a titkaimat. Na, ezt nyugodtan terjesztheted rólam.

Aztán várj, lesz-e változás. Egy kis időre lehet. Aztán visszaáll minden a régibe.

2022. jan. 8. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!