Mit tudnék tenni a szülői túlféltés ellen???
Szépen mondd el nekik,hogy se nem cigiztél,energia italt sem ittál és jó tanuló is vagy.
És te ezeket nem is akarod kipróbálni sem,mert tudod,hogy ezek károsak számodra...
Szépen,őszintén beszélj velük.
Szóval elmentél barátokkal beszélgetni, és utána anyukád meggyanúsított, hogy ittál. Ennyi? Értem, hogy rosszulesik az alaptalan feltételezés, de ezt önmagában egyáltalán nem nevezném túlféltésnek. Épp csak a lényeget hagytad ki a történetből,
így nehéz érdemlegeset válaszolni rá.
Nem hiszem el hogy ennyire bizalmatlan szüleid vannak.
Könyörgöm, ennyire nem ismerik a saját lányukat hogy iszik e vagy sem?
Milyen szülők ezek? Foglalkoztak veled egyáltalán kiskorodban? Érdekli őket hogy te mit szeretsz csinálni (vagy mit szeretnél)?
Vagy csak az érdekli őket hogy otthon tartsanak maguknak?
Bocs, de én nagyon haragszom az ilyen állítólagos túlféltő szülőkre, akiknek célja hogy korlátolt embert neveljenek a gyerekükből.
Amúgy elég pontatlanul írtad le a kérdést. Nekem az a véleményem, van egy bizalmi szint, amit ha elcsesznek, ugye mindannyian tudjuk elég nehezen hozható vissza. Szerintem veled is egy ilyen történt, egyszer kijászottad őket, ezt ugye megjegyzik, aztán megy addig, ameddig el nem költözöl. Egy szülőnek szerintem mindig meg van egy oka félteni a gyerekét. Én is egyedüli lány vagyok, sőt a kisebb, bátyámnak mindig több volt megengedve. De tudatosan neveltek, tudták ha nem cseszem el a dolgokat, akkor meg lehet bennem bízni normálisan, nem fogok hazudozni.
"nem azért mert a szüleim úgy akarták volna ha nagyon akarnám akkor megtenném. de hát nem akarom, na mindegy"
Ez csak egy mellébeszélés, látod, ezért ilyenek. Valami hülyeséget csak csináltál. Szerintem valami fiú is van a dologban, ha a fiúk miatt ennyire pattognak. El lett cseszve a bizalom nagyon durván, ez pedig sosem lesz a régi. Magadnak csináltad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!