Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudnék tenni a szülői...

Mit tudnék tenni a szülői túlféltés ellen???

Figyelt kérdés
Oké, ez a sztori éppen ma történt. Egy tökre normális lány vagyok és az átlagnál is normálisabbnak mondanám magam. A szüleimnek mindent igyekszek megtenni jótanuló vagyok, alig szoktam eljárni valahova ha el is megyek akkor is max pár órára. Még cigizni sem cigiztem, energia italt sem ittam még (!), inni sem ittam. És nem azért mert a szüleim úgy akarták volna ha nagyon akarnám akkor megtenném. de hát nem akarom, na mindegy a sztori lényege ma elmentem barátnőmmel a városba alapvetően kajálni...a barátnőmnek a palija és neki a barátja pont bent voltak a városba ezért megbeszéltük hogy összefutunk. Tökre jól elvoltunk emiatt mondtuk hogy sokáig bent maradunk mert hagy beszélgessünk. Anyának írtam nem örült neki, mindegy hazamentem mert tudtam hogy nem engedik anyáék a dolgokat. Hát hazamentem első mondata, ittam e valamit mivel olyan furán néz ki a szemem. Én már tényleg nem tudom mit tegyek, nem ez volt az első alkalom amikor ilyenekkel bombáztak.
2021. júl. 16. 22:09
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Ja bocsi 16/l
2021. júl. 16. 22:09
 2/15 citera válasza:
86%
Ülj le velük beszélgetni és nekik is öntsd ki úgy a szíved, mint itt. Talán működni fog.
2021. júl. 16. 22:16
 3/15 anonim ***** válasza:
88%

Szépen mondd el nekik,hogy se nem cigiztél,energia italt sem ittál és jó tanuló is vagy.

És te ezeket nem is akarod kipróbálni sem,mert tudod,hogy ezek károsak számodra...

Szépen,őszintén beszélj velük.

2021. júl. 16. 22:26
 4/15 anonim ***** válasza:
90%
Félteni akkor is fognak hiaba mondod el.
2021. júl. 16. 23:18
 5/15 anonim ***** válasza:
27%

Szóval elmentél barátokkal beszélgetni, és utána anyukád meggyanúsított, hogy ittál. Ennyi? Értem, hogy rosszulesik az alaptalan feltételezés, de ezt önmagában egyáltalán nem nevezném túlféltésnek. Épp csak a lényeget hagytad ki a történetből,

így nehéz érdemlegeset válaszolni rá.

2021. júl. 17. 00:28
 6/15 anonim ***** válasza:
57%
És akkor most mi volt a szemeddel?
2021. júl. 17. 00:46
 7/15 anonim ***** válasza:
88%

Nem hiszem el hogy ennyire bizalmatlan szüleid vannak.

Könyörgöm, ennyire nem ismerik a saját lányukat hogy iszik e vagy sem?

Milyen szülők ezek? Foglalkoztak veled egyáltalán kiskorodban? Érdekli őket hogy te mit szeretsz csinálni (vagy mit szeretnél)?

Vagy csak az érdekli őket hogy otthon tartsanak maguknak?

Bocs, de én nagyon haragszom az ilyen állítólagos túlféltő szülőkre, akiknek célja hogy korlátolt embert neveljenek a gyerekükből.

2021. júl. 17. 03:52
 8/15 anonim ***** válasza:
13%

Amúgy elég pontatlanul írtad le a kérdést. Nekem az a véleményem, van egy bizalmi szint, amit ha elcsesznek, ugye mindannyian tudjuk elég nehezen hozható vissza. Szerintem veled is egy ilyen történt, egyszer kijászottad őket, ezt ugye megjegyzik, aztán megy addig, ameddig el nem költözöl. Egy szülőnek szerintem mindig meg van egy oka félteni a gyerekét. Én is egyedüli lány vagyok, sőt a kisebb, bátyámnak mindig több volt megengedve. De tudatosan neveltek, tudták ha nem cseszem el a dolgokat, akkor meg lehet bennem bízni normálisan, nem fogok hazudozni.

"nem azért mert a szüleim úgy akarták volna ha nagyon akarnám akkor megtenném. de hát nem akarom, na mindegy"

Ez csak egy mellébeszélés, látod, ezért ilyenek. Valami hülyeséget csak csináltál. Szerintem valami fiú is van a dologban, ha a fiúk miatt ennyire pattognak. El lett cseszve a bizalom nagyon durván, ez pedig sosem lesz a régi. Magadnak csináltad.

2021. júl. 17. 04:24
 9/15 anonim válasza:
72%
Hú 8-as, remélem, te nem vállalsz gyereket.
2021. júl. 17. 06:44
 10/15 A kérdező kommentje:
Semmi nem volt a szememmel max fáradt lehettem…
2021. júl. 17. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!