Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kezeljem, ha apu...

Hogyan kezeljem, ha apu részegre issza magát?

Figyelt kérdés
Nagyon régóta iszik, de nem úgy, hogy állandóan leissza magát a sárga földig, tehát nem mondanám alkoholistának, viszont előfordul, hogy 1-2 sör, és nincs magánál. Ekkor beszélni se lehet hozzá, mert csak motyog, ilyenkor nem tud beszélni, nem fog fel semmit, Így lett ez ma is....nem tudja mit csinál. A forró ételt berakta a hűtőbe, hülyeségeket beszél. Mondtam neki valamit, mást csinált aztán mikor lecseszem nem is érti. Már megszoktam, szomorú, de gyerekkoromban is csinálta ezt. És nem tudom hogy ezt ilyenkor hogy kéne kezelni...? Pár óra és jól lesz, vagy max holnap reggelre, de nagyon kellemetlen ez nekem is...

2021. dec. 31. 18:18
1 2
 1/15 Mickbro válasza:
75%

Szia!

Ha vki 1-2 sör után nem tud magáról, az alkoholista. Bocs.

Ez nagyon nehéz ügy. Én azt hallottam, h józan észérvekkel, kedves elbeszélgetés, stb. hatására, még senki nem szokott le. Kérdezd meg mikor józan, h tudja e, h ő alkoholista.

Az első lépés mindig az, h a beteg beismeri, rájön, h igen, Ő alkoholista.

Vedd fel videóra, ahogy viselkedik, mikor totál be van állva, meg hülyeségeket csinál!

Aztán, ha józan, akkor mutasd meg neki! Hátha...

Nem vagyok szakértő, de találkoztam már alkoholistával.

Ha nagyon gáz lesz, költözz el! Ez nem a te problémád, te éld a saját életed!

2021. dec. 31. 18:33
 2/15 anonim ***** válasza:
79%

Nyugodtan kimondhatod hogy alkoholista, mert az. Az alkesz nem csak az aki leissza magat ajulasig, hanyasig.

Ilyenkor? Ha jo a kapcsolatod es belemersz allni akkor: apa, ha nem vagy boldog akkor menj pszichologushoz.

Ha ez nem megoldhato, akkor majd ha onnalosodsz megszabadulsz a helyzettol

2021. dec. 31. 18:33
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
ha 1-2 sörtől nem tud magáról, akkor előtte már tuti benyomott egy fél liter töményet is.... amit esetleg nem láttál...
2021. dec. 31. 18:55
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg költözz külön, ha van lehetőséged rá.
2021. dec. 31. 19:33
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Elképzelhető hogy a sör felerősítette az előzőleg elfogyasztott italok hatását és ezért nem tud magáról.

Nem tudom mennyire ismered olyan szempontból, hogy mi hatna rá. Valakire az hatott amikor azt mondták, hogy részegen veszélyes dolgokat művelt, ezután nem merte csinálni.

2021. dec. 31. 19:51
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Dehogynem alkoholista, masszívan az! Anyukád hol van ezalatt? Neked ezzel nincs dolgod, csak eltávolodni tőle, és tudomásul venni, hogy semmi jóra ne számíts. Együtt laktok? Költözz külön.
2021. dec. 31. 19:52
 7/15 A kérdező kommentje:
Anyukámmal rég elváltak már. Nem hiába. Csak a felesége van itt, akivel nagyon jól kijövök szerencsére. Apám az emeleten kidőlt, holnap beszélni fogok vele, dehát szerintem semmire sem fog emlékezni...
2021. dec. 31. 19:55
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Fölösleges beszélni vele. Ott laksz?
2021. dec. 31. 19:57
 9/15 A kérdező kommentje:
De, beszélnem kell vele mert elegem van belőle. Nem vele lakok, hanem anyukámmal, csak az ünnepekre eljöttem hozzá, hát a ma este miatt kár volt...
2021. dec. 31. 20:02
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Tanulság: Soha többet ne menj oda! Alkoholista, ez van. Csak nem gondolod, hogy azért nem hagyta abba, mert eddig még soha nem mondtad neki, hogy Nana, csúnya dolog!
2021. dec. 31. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!