Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Adnátok anyukátoknak az...

Adnátok anyukátoknak az örökségetekből?

Figyelt kérdés

Idén elhunyt az apám, akivel gyerekkoromban együtt éltünk (anya, apa, én), de alkoholista volt, ezért elhagytuk anyával amikor kb. 13 voltam. Mivel nem voltak élettársak sem hivatalosan, így én lettem az egyenes ágú örökös. Úgy gondoltam, hogy majdnem egész életemben anya látott el, amit tudott megadott nekem, nevelt, megérdemel ő is egy részt az örökségből. (ma már nem élünk együtt, elköltöztem) Az örökség nem olyan nagy, van tartozás is bőven, ezután marad kb 1,5 millió.

Fontos megjegyezni, hogy anyukám nem követel belőle, nem beszéltünk ilyenről még.

Ti mit gondoltok erről?

2021. dec. 30. 20:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
98%
Adnék.
2021. dec. 30. 23:41
 12/17 anonim ***** válasza:
60%
Felezzetek.
2021. dec. 31. 00:12
 13/17 anonim ***** válasza:
71%

Adhatsz, de van értelme? Ha anyudnak megvan mindene, akkor ez nem egy olyan egetverő összeg neked meg lehet, hogy sok, ha még most repülnél ki otthonról. Persze ez lehet fordítva is, hogy neked számít kevésbé.

Én aszerint mérlegelnék, hogy kinek van rá inkább szüksége. Ha olyan szerencsések vagytok, hogy egyikőtöknek sem, akkor menjetek el nyaralni egyet egy egy részéből.

2021. dec. 31. 01:26
 14/17 anonim ***** válasza:
42%
Nem adnék neki. Sajnálom, 1,5 millió semmire nem elég manapság.
2021. dec. 31. 07:35
 15/17 anonim ***** válasza:
81%

Én biztos adnék, annak ellenére az én anyám se kérne soha tőlem. De higy megfelezném-e az nem biztos. Miért kellene felezni? Ha adsz neki pl 300 ezret abból már tud venni ezt-azt. Neked is kell a pénz a jövőre. Ez végülis nem sok pénz.

Azt se tudjuk higy milyen helyzetben van anyukád. Ha jó a fizetése akkor teljesen felesleges felezni.

2021. dec. 31. 08:18
 16/17 anonim ***** válasza:
88%
Nem adnék, megtartanám magamnak rosszabb időkre.
2021. dec. 31. 16:50
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves gesztus, de ez az összeg sajnos a mai világban nem egetverően nagy pénz, és ha normális anyukád, nem fog eltenni 750 ezret fizetségül amiért felnevelt :)

Kb hasonló esetben én elvittem anyut egy hosszú wellness hétvégére, vettünk össze vissza minden hülyeséget, de a legdrágább is egy 10 ezres óriás maci volt, viszont kb életre szóló élmény lett, azóta emlegeti.

Az a pénz még jól jöhet tanulásra, fizetéskiesés idejére, de sajnos a mai világban akár egy SOS orvosi kiadásra, bármelyikőtöknek

2022. jan. 1. 02:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!