Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most mit csináljak, ha kitagad...

Most mit csináljak, ha kitagadtak?

Figyelt kérdés

Nagyon bonyolult a történet. Engem a nagymamám nevelt fel, amikor anyu elvált apámtól, odaköltöztünk a mamához. Nagy sok mindent köszönhetünk neki. Pl. a másfél szobás lakását nagyobbra cserélte, hogy elférjünk mindannyian és legyen külön szobám. Mindig bátorított a tanulásba, türelmes volt velem, a kedvem leste. Anyának nem volt türelme hozzám, sokat is dolgozott, így egy olyan viszonyban álltunk anyuval, mintha barátnők lennénk.

Plusz 1-2 hetes fiatal anyukaként, amikor a páromnak el kellett mennie munka miatt, haza mentem a mamámhoz, és ő segített a csecsemő körül, amiért szintén hálás vagyok.

Szeretem a családom nem vagyunk hibátlanok, sok csontváz van nálunk is, de ezt nekünk kéne megoldani.

A történet érdemi része akkor kezdődött, amikor a mamámnál voltam a 2 hetes picivel. Anyám és a férje között konfliktus volt, és anyu sosem tudta ezt jól kezelni, kezdtek elfajulni a dolgok. Oda jutottunk, hogy kaptam anyától egy sms-t, ami kvázi búcsúlevél volt. Majd este jött a telefon a férjétől, hogy anyut bevitték a mentők öngyilkossági kisérlet miatt. A mamám ezen nagyon kiakadt és azt mondta, ő nem fog bemenni hozzá, mert nagyon mérges rá. Dühöngött szinte. Mivel másnap mentem már haza, megkértem a párom, hogy ugorjunk el anyuhoz a kórházba, mivel tudom, hogy ott nem adnak semmit, még wc papírt is vinni kell. Így a picit a másik nagymamára hagytuk, és elugrottunk abba a megyébe ahol anyu volt, útközbe bevásároltam alap dolgokat, hogy ne legyen semmi nélkül ott. 2-3 óra nyomozás után megtudtuk, hogy a zártosztályon van, de hétvége lévén nem engedtek be, csak a cuccokat engedték, hogy beadjuk. Hétfőn dajkára bíztam a kisbabám és a férjem is szabit vett ki, hogy engem elvigyen pár megyével arrébb anyuhoz a kórházba (nem akarta, hogy én vezessek, mert a pici mellett folyamatosan kimerült voltam). Közben beszéltem a férjével is, akivel fasírtban volt, hogy ő nem mehet be hozzá, összekészített neki ruhákat stb. mert nincs védetségije. Így a kórháznál találkoztunk, meghallgattam az ő verzióját is a történtekről, majd bevittem anyuhoz a cuccokat.

Anyu nagyon sírt, ki akart onnan menni, mondta, hogy ott bántják, és hogy nem is akart öngyilkos lenni, csak félreértés volt, és a férje záratta oda be, hogy eltegye az útból... én tudtam, hogy ez itt mismásolás, azt is tudtam, hogy hazudik pl. az öngyilkosági kisérletről és azt is tudtam, hogy a férje előtt nagyon erős depressziója volt amit sosem kezeltek, de a férje mellett "kivirult". Én azt akartam, hogy maradjon ott, csinálja végig a programot, lássa szakember végre ... őt is megkérdeztem mi történt, meghallgattam. És idáig jutottunk, mert jött a nagymamám látogatóba. (!)

Hozott ő is ruhát meg egyéb piperét. Nem tudtam vele beszélni komolyabban, engem várt a kisbabám otthon, de annyit mondott, hogy az én érdekemben nem mond most semmit, mert akkor elvált asszony leszek hamarosan. (???) Itt tudtam, hogy találkoztak a parkolóban anyu férje, a nagyim és az én férjem. És ebből biztos, hogy volt konfliktus. Anyu már napokkal előtte mondogatta, hogy a férje ki akarja lakoltatni, meg egyéb durvaságok, így a mama haragudott is rá rendesen.

Előbb elmondtam anyám verzióját a történtekről, a férje ezek után elmondta, hogy szerinte hogy volt. Ebből kellett a tényeket kiszűrnöm. Majd megkérdeztem mi volt a parkolóban, a párom is és anyu férje is elmondta. Itt a páromnak maximálisan hiszek, mert ő soha nem hazudott nekem semmiben. Találkoztak, majd nekik rontott a nagyim, és jól lehordta őket, amiért így viselkednek a lányával, a párom megjegyezte, hogy anya kezelésre szorul (ezt vallom én is) és ezen is kiakadt, hogy az anyósát "ledilinyózza".

Napokkal később anya a mamám közbenjárására kikerült. Aztán egyszercsak jött a telefon, hogy anyut tényleg kilakoltatja a férje. :O Mivel anyu a mamánál volt, és egyiket sem érték el nekem szóltak. Én hívtam a mamát, hogy ez most komoly? De mielőtt még bármit mondhattam volna, a mamám közölte, hogy többet ne keressem és ne tegyem be a lábam hozzá. Köpni nyelni nem tudtam. Napokig sírtam, hogy ide jutottunk. Nem keresett a családomból senki.

Aztán hónapokkal később, összefutottam anyámmal egy marketben. Ahol elmondta, hogy a mama azt várja, hogy bocsánatot kérjek, mert megharagudott rám, hogy beszélek anya férjével, ezzel mintha az ő pártjára álltam volna. Meg persze a férjre is mérges, hogy ilyen "köpönyegforgató".

A sluss poén az, hogy anya kibékült a férjével, és most a mamát állítja be anyukám rossznak, hogy miatta van minden. És persze a mama erről mit sem tud.

Én nagyon szeretnék kibékülni a mamámmal, mert hiányzik és szeretem, de bocsánatot nem fogok kérni, mert annyi a bűnöm, hogy gondoskodni akartam anyámról.

Köszönöm, ha valaki nálam okosabb tud adni tanácsot. 😔

2021. dec. 21. 22:15
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
92%
Egyáltalán nem értek egyet a 16-al. Már miért kéne nekem vagy éppen a te gyerekednek bocsánatot kérnie tőled amit el sem követett? Na ne nevettess.
2021. dec. 22. 04:09
 22/40 anonim ***** válasza:
88%

ott. 2-3 óra nyomozás után megtudtuk, hogy a zártosztályon van

Ehhez elég egy telefon.

2021. dec. 22. 06:21
 23/40 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom itt mennyire van értelme bármit mondani, ha emberek azért haragszanak meg a másikra, mert egyfajta vélt elképzelés van a fejükben arról, hogy az illető a másik pártját fogja. Úgy gondolom hogy nincs őszinteség egymás iránt, rejtett játszmázás vagy nem tudom mi van.

A sok kommentet nincs erőm végigolvasni...

Valami mediátor, családterapeuta nagyon jó lenne, de szerintem rajtad kívül erre nem hajlandóak. Azt, hogy ha tartod velük a kapcsolatot, hány ilyen "beszéls X-szel, megharagszom rád" típusú játék lesz, nem tudom.

2021. dec. 22. 07:19
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
Neked már saját családod van, mért nem a gyerekeddel foglalkozol? Ne az öregek hisztijén rugózz.
2021. dec. 22. 07:20
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Most nagyon kiakarsz vele békülni vagy örök búcsút veszel(#13), döntsd el. Olyan, mintha 16 éves lennél, egyszer így, aztán úgy. Az helyett, hogy már régen elmentél volna a nagyihoz, itt játszod magad.
2021. dec. 22. 07:22
 26/40 anonim ***** válasza:
13%

Nekem az jutott eszembe amit Jézus mondott.

21Egy másik tanítványa kérte: „Uram, engedd meg, hogy előbb elmenjek és eltemessem apámat!” 22Jézus azonban ezt felelte: „Kövess engem, hagyd a holtakra, hadd temessék halottaikat!”

5Erre Jézus azt mondta: „Bizony, bizony, mondom neked: Aki nem vízből és (Szent)lélekből születik, az nem megy be az Isten országába. 6Ami a testből születik, az test, ami a Lélekből születik, az lélek. 7Ne csodálkozz azon, hogy azt mondtam: újjá kell születnetek.

2021. dec. 22. 07:28
 27/40 anonim ***** válasza:
87%
Fugyelj, nekem valoperem volt olyan hogy emiatt a tesomat orokre kitagadtam, amugy s voltunk joban. De miutan a ferjem ugy akarta elperelni a gyereket hogy hazudott rolam, engem is dilinyosnak akart beallitani, tesom minden szavat benyekte es mondta kezeltessem magam. Igen, volt konfliktusom emberekkel a kornyezetemben, igen, volt, hogy kiborultam a ferjem miatt es masok is lattak, erre tudott felhuzni konkret hazugsagokat pl. Hogy egyedul szoktam hagyni a gyerekem es ugy megyek fitneszterembe stb. A ferjem tudta hogy ugyis kinezik velolem, ugysem fog nekem hinni senki es igen, sajnos igy is lett. Ha nem mutatsz tokeletes peldat magadrol, barmilyen hazugsagot rad lehet huzni, de ma meg egy teljesen normalisnak tuno embert is meg lehet karaktergyilkolni. soha tobbe nem akarom latni a tesomat, mert a hazig bantalmazo melle allt. Anyad ferje konnyen lehet olyan narcisztikus hazudozo mint az enyem, akinek jo az imidzse a kulvilagnak, kozben meg hazudik. Az ilyenek kicsinaljak a not teljesen, de a bantalmazasnak olyan durva manipulacios technikaja van hogy a bantalmazott sokszor visszamegy a bantalmazohoz.
2021. dec. 22. 07:43
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne ha egy jó ideig nem keresnél senkit, ha pedig megkeresnek azt mondanád, hogy ezentúl senkinek a konfliktusában nem kívánsz részt venni, mindenki beszélje meg a másikkal ha baja van?
2021. dec. 22. 07:57
 29/40 anonim ***** válasza:
96%

Megpróbálhatnál beszélni a nagymamáddal. Megmutatni neki az öngyilkos smst, hogy ez nem először van, és anyukádnak segítség kell! Ez az első! Rávilágítani, hogy ti erre nem vagytok képesek, mert anyukád régen is ilyen volt és nem változott semmit, ti ehhez kevesek vagytok! Ti csak támogatni tudjátok, hogy segítséget kapjon, és ez nem apró dolog, mert egyszer tényleg meg fogja tenni. Amúgy nem szabad zárton bent hagyni,a legtöbb pszichiátrián szedálnak, pláne ha ellenkezel, erőszakot is szoktak alkalmazni. Magánban kell dokihoz járatni!

Ez a megoldás, ezzel fordulj nagyihoz. Én amiatt kérnék bocsánatot, hogy nem hittem el, hogy a férje ki akarja lakoltatni. Rávilágítanék, hogy muszáj volt vele is beszélnem, mert anya öngyilkossági dolgáról egyedül ő tudott, és ő az, akit anyám szeret, még most is. Láthatja a nagyi, hogy anya nem tudja mit csinál, ha kibékül vele (bár én megértem a pasit). Neked kell a nagyi bizalmasának lenned, anyukád jól lehordott mindennek, nem normális, ha anyukád nem akarja rendezni a nagyiddal való viszonyod.. anyaként ezt fel nem fogom. Úgy kell kezelned, mint egy szr barátnőt, mert beteg szegény, ezért gerinctelen, de ne mond nagyidnak, csak meséld el, amit tudsz, mert ő a te fő bizalmasod, akkor is, ha haragszik, az egyetlen stabil ember. Elmondhatnád, hogy találtál valakit aki beszélget anyukáddal ês segíteni fog neki(keress doki), mert nagyid is biztos belátja, hogy, anyukádnak segítség kell, de ne a pszichiátria zárt osztályán, mert nem oda való.

Én ezeket csinálnám, hogy bevágódjak nagyinál, őszintén, nyíltan, hogy lássa, és stabil vagyok, tervekkel, érdekel az anyám, és hogy nem játszom ki.

Szerintem anyukád bipoláris amúgy, amire gyógyszer kell, de majd a doki megmondja. Nagyon sajnálom, hogy ilyen az anyukád, megérdemelnél egy rendes anyát, aki lányaként tud szeretni, nem sulis játszmákat játszik két öngyilkosság között.

A nagymamám legyen a biztos pontod, ezt mondd el neki is, illetve csak azért kérj bocsánatot, amiért tényleg úgy gondolod.

2021. dec. 22. 08:06
 30/40 anonim ***** válasza:
54%
A mamád idős(ödik) és ilyenkor már nem túl jó az ítélőképessége. Ezt tapasztalatból tudom sajnos. Az öregek makacsak tudnak lenni, szóval ha szeretnéd helyrehozni a viszonyt, akkor kérj bocsánatot tőle és mondd el neki, hogy szereted. Aztán próbáljatok meg ebből a drámázásból kimaradni. Nektek sem tesz jót, a kapcsolatotoknak sem és a gyereknek sem.
2021. dec. 22. 08:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!