Most mit csináljak, ha kitagadtak?
Nagyon bonyolult a történet. Engem a nagymamám nevelt fel, amikor anyu elvált apámtól, odaköltöztünk a mamához. Nagy sok mindent köszönhetünk neki. Pl. a másfél szobás lakását nagyobbra cserélte, hogy elférjünk mindannyian és legyen külön szobám. Mindig bátorított a tanulásba, türelmes volt velem, a kedvem leste. Anyának nem volt türelme hozzám, sokat is dolgozott, így egy olyan viszonyban álltunk anyuval, mintha barátnők lennénk.
Plusz 1-2 hetes fiatal anyukaként, amikor a páromnak el kellett mennie munka miatt, haza mentem a mamámhoz, és ő segített a csecsemő körül, amiért szintén hálás vagyok.
Szeretem a családom nem vagyunk hibátlanok, sok csontváz van nálunk is, de ezt nekünk kéne megoldani.
A történet érdemi része akkor kezdődött, amikor a mamámnál voltam a 2 hetes picivel. Anyám és a férje között konfliktus volt, és anyu sosem tudta ezt jól kezelni, kezdtek elfajulni a dolgok. Oda jutottunk, hogy kaptam anyától egy sms-t, ami kvázi búcsúlevél volt. Majd este jött a telefon a férjétől, hogy anyut bevitték a mentők öngyilkossági kisérlet miatt. A mamám ezen nagyon kiakadt és azt mondta, ő nem fog bemenni hozzá, mert nagyon mérges rá. Dühöngött szinte. Mivel másnap mentem már haza, megkértem a párom, hogy ugorjunk el anyuhoz a kórházba, mivel tudom, hogy ott nem adnak semmit, még wc papírt is vinni kell. Így a picit a másik nagymamára hagytuk, és elugrottunk abba a megyébe ahol anyu volt, útközbe bevásároltam alap dolgokat, hogy ne legyen semmi nélkül ott. 2-3 óra nyomozás után megtudtuk, hogy a zártosztályon van, de hétvége lévén nem engedtek be, csak a cuccokat engedték, hogy beadjuk. Hétfőn dajkára bíztam a kisbabám és a férjem is szabit vett ki, hogy engem elvigyen pár megyével arrébb anyuhoz a kórházba (nem akarta, hogy én vezessek, mert a pici mellett folyamatosan kimerült voltam). Közben beszéltem a férjével is, akivel fasírtban volt, hogy ő nem mehet be hozzá, összekészített neki ruhákat stb. mert nincs védetségije. Így a kórháznál találkoztunk, meghallgattam az ő verzióját is a történtekről, majd bevittem anyuhoz a cuccokat.
Anyu nagyon sírt, ki akart onnan menni, mondta, hogy ott bántják, és hogy nem is akart öngyilkos lenni, csak félreértés volt, és a férje záratta oda be, hogy eltegye az útból... én tudtam, hogy ez itt mismásolás, azt is tudtam, hogy hazudik pl. az öngyilkosági kisérletről és azt is tudtam, hogy a férje előtt nagyon erős depressziója volt amit sosem kezeltek, de a férje mellett "kivirult". Én azt akartam, hogy maradjon ott, csinálja végig a programot, lássa szakember végre ... őt is megkérdeztem mi történt, meghallgattam. És idáig jutottunk, mert jött a nagymamám látogatóba. (!)
Hozott ő is ruhát meg egyéb piperét. Nem tudtam vele beszélni komolyabban, engem várt a kisbabám otthon, de annyit mondott, hogy az én érdekemben nem mond most semmit, mert akkor elvált asszony leszek hamarosan. (???) Itt tudtam, hogy találkoztak a parkolóban anyu férje, a nagyim és az én férjem. És ebből biztos, hogy volt konfliktus. Anyu már napokkal előtte mondogatta, hogy a férje ki akarja lakoltatni, meg egyéb durvaságok, így a mama haragudott is rá rendesen.
Előbb elmondtam anyám verzióját a történtekről, a férje ezek után elmondta, hogy szerinte hogy volt. Ebből kellett a tényeket kiszűrnöm. Majd megkérdeztem mi volt a parkolóban, a párom is és anyu férje is elmondta. Itt a páromnak maximálisan hiszek, mert ő soha nem hazudott nekem semmiben. Találkoztak, majd nekik rontott a nagyim, és jól lehordta őket, amiért így viselkednek a lányával, a párom megjegyezte, hogy anya kezelésre szorul (ezt vallom én is) és ezen is kiakadt, hogy az anyósát "ledilinyózza".
Napokkal később anya a mamám közbenjárására kikerült. Aztán egyszercsak jött a telefon, hogy anyut tényleg kilakoltatja a férje. :O Mivel anyu a mamánál volt, és egyiket sem érték el nekem szóltak. Én hívtam a mamát, hogy ez most komoly? De mielőtt még bármit mondhattam volna, a mamám közölte, hogy többet ne keressem és ne tegyem be a lábam hozzá. Köpni nyelni nem tudtam. Napokig sírtam, hogy ide jutottunk. Nem keresett a családomból senki.
Aztán hónapokkal később, összefutottam anyámmal egy marketben. Ahol elmondta, hogy a mama azt várja, hogy bocsánatot kérjek, mert megharagudott rám, hogy beszélek anya férjével, ezzel mintha az ő pártjára álltam volna. Meg persze a férjre is mérges, hogy ilyen "köpönyegforgató".
A sluss poén az, hogy anya kibékült a férjével, és most a mamát állítja be anyukám rossznak, hogy miatta van minden. És persze a mama erről mit sem tud.
Én nagyon szeretnék kibékülni a mamámmal, mert hiányzik és szeretem, de bocsánatot nem fogok kérni, mert annyi a bűnöm, hogy gondoskodni akartam anyámról.
Köszönöm, ha valaki nálam okosabb tud adni tanácsot. 😔
Hát én végigolvastam, de a címen kívül szó nincs benne kitagadásról...
Kérdező, úgy gondoltad, hogy a kapcsolatmegszakítás a "kitagadás"?!
Mármint az, hogy a nagyid nem keres?
Mi akadályoz meg a bocsánatkérésben? Nem azért, mert bármi helytelent tettél volna, de ahogy látom, egy-két bűvös mondattal orvosolni lehetne a komplett családi drámát.
Bocsánatot akkor kérünk ha hibàzunk, de én nem hibáztam.
Megbeszélni megakarom a történteket, de az a baj, hogy a mama megszokta, hogy mindig neki van igaza, pedig... sem a férjem sem én nem csináltunk semmi rosszat.
Nem, nem csak akkor, ha hibáztunk - bocsánatot azért is kérhetsz, hogy megbántottad, bár nem állt szándékodban... És utána lesz esély rá, hogy talán meghallgatja, amit mondani akarsz neki.
Mivel írod, megszokta, hogy mindig neki van igaza, így gondolom másképp szóba sem áll veled.
Tehát vagy elfogadod, hogy ez a kapcsolat ennyi volt, vagy bocsánatot kérsz.
A kitagadás meg - tetszik vagy sem - nem ezt jelenti, amit leírtál.
“Kedves Mama! Mindenki mindenkit félreértett. Az anyukámat akartam védeni. Sajnálom, ha úgy érzed, hogy megbántottalak. Nagyon szeretlek.”
Ennyi azért megérné, nem?
Birzasztó az egy édesanyának, hogy a lánya boldogtalan, az unokáját is neki kellett felnevelnie, és sosincs vége, mert a lánya beteg.
Huh, huh. Akkor "nagyon sajnálom".
A szeretett nagymamám, felnevelőm "nem áll velem többet szóba". Kérem a moderátorokat javítsák át a kérdésem!
Nagyot csalódtam, azt hittem a mamámnak ennél több esze van.
"Nagyot csalódtam, azt hittem a mamámnak ennél több esze van."
Nekem a leírtakból kicsit az jön le, hogy a nagyid rohamosan öregszik, te pedig még egy korábbi állapotára emlékszel. Sajnos az öregedésnek tud lenni egy ilyen "mindenki ellenség" fázisa... Ezt számomra az a parkolós jelenet tette egyértelművé. Mikor teljesen elszakad valaki a realitástól, és csak a saját vélt igazát hajlandó ennyire csökönyösen elfogadni.
Ezzel #7-es az a baj, hogy ő sértőnek érzi, hogy anyut depressziósnak tartom. Ő abban a korban nőt fel amikor nem volt ennyire fókuszban a psziché, tehát akinek lelki gondja van az "dilis". És a mi családunkban mindenki egészséges!
Nekem ezért kéne főként bocsánatot kérnem, én viszont nem vagyok hajlandó a fejem a homokba dugni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!