Anyám gyógyszerellenes. Mit tehetünk?
Figyelt kérdés
Az anyámnak (46) pánikbetegsége és depressziója van, 2 éve diagnosztizálták, a pszichiáter írt fel neki gyógyszert, de nem váltotta ki, mert ő nem szed be semmit. Migrénes is, de inkább szenved napokig, úgy hogy már sír a fájdalomtól. Ha lázas, hideg vizes törülközőkbe burkolja magát, nem vesz be lázcsillapítót. Volt egyszer 40 fokos láza, és tudta nélkül kihívtam az ügyeletet, hogy adjanak neki injekciót. A vérnyomása se jó, de nem hajlandó szedni a csökkentőt, amit felírt neki az orvos. Az covid oltással ugyanez van, nem hajlandó beadatni, de ezt már nem is erőltetem. Ez mind nagy probléma, de most leginkább a pánikbetegség miatt aggódok. Mostanában gyakoribbak a rohamok, és súlyosabbak is. Zokog, tépi a haját, reszket, egyszer elájult és bevitték a kórházba. Logikus érvek nem hatnak rá, ő semmi áron nem akar gyógyszert szedni, szerinte az méreg. Gyógyteát hajlandó inni maximum. Apám már letett róla, most nagymamámmal (anyu anyja), azon tanakodunk, hogyan tudnánk rá hatni. Esetleg tanácsot tudnátok adni, akinek volt már ilyen gyógyszerellenes barátja/hozzátartozója? Nagyon félek, hogy baja lesz.2021. dec. 21. 12:40
1/8 anonim válasza:
Rendszeres gyógyszerszedésre csak erőszakkal lehetne kényszeríteni.
2/8 anonim válasza:
Nem lesz, már van baja, fejben.
Nem tudsz vele semmit se csinálni, ha ő nem akarja. Max ha rohama van, mentőt hívni, elmondani, hogy nem szedi a gyógyszereit, de, hogy kényszer kezelés alá vonnák e az passz.
3/8 anonim válasza:
Régebben se voltak gyógyszerek. Én se eszem őket ha nem muszáj nem értem ez miért lenne probléma. Sok gyógyszer nem is használ vagy adja a mellékhatást amire kell egy másik gyógyszer így egy gondra szedsz 26 fajta gyógyszert.
4/8 anonim válasza:
Nagyon okos mamád van, le a kalappal előtte. 6 éve szenvedek gyógyszer függőségtől, én rám is azt mondták, hogy súlyos eset vagyok, azóta is vissza sírom mikor csak pánik rohamjaim voltak. A gyógyszerek megkeserítik az életemet 24L
5/8 anonim válasza:
Hagyd rá majd ha kórházba kerül akkor kap gyógyszert.
6/8 anonim válasza:
Erőszakkal nem lehet beadni neki azért.
7/8 anonim válasza:
Terápiára kell vinni pszichológushoz, az nem gyógyszer és rájön a depresszió és pánikbetegség eredeti okára.
8/8 anonim válasza:
Addig örülj míg nem függő. Anyám es a nővérem is panikbeteg.
Xanax, frontin, hangulat valtozas, ilyen olyan nyugtatók.. Enis gyógyszer ellenes vagyok, max akkor veszek be gyógyszert ha mar nagyon faj. Mit lehet tenni? Nagyon semmit..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!