Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyereketek egy szörnyű...

Ha a gyereketek egy szörnyű és elítélendő dolgot tenne, akkor is szeretnétek? Mit bír el a szülői szeretet?

Figyelt kérdés

Nem emberölés, rablás, lopás, vagy olyasmi, amiért börtön járna.

Morálisan elítélendő.

Rólam szól a kérdés, én tettem... Elég nagy gondban/bajban is vagyok miatta, hónapok óta azt érzem, mintha fuldokolnék és ez az egész csak lejjebb és lejjebb húzna. Már nyugtatókkal alszom, egyre többször van rá napközben is szükségem. A gyomorideg az állandó, mellé jön az, mintha valami fojtogatna belülről.

Szeretném elmondani legalább az anyámnak, vele általában mindent megbeszélhettem. De tartok attól is, hogy reagálna.

2021. dec. 20. 20:30
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
90%

Nem kell reszletekbe menni. Egy tipp: titokban viszonyt folytattal egy pappal?

Az a baj, hogy azt hiszed, hogy az atlag ember nem tesz hulyeseget. Pedig ha te azt tudnad...

2021. dec. 20. 20:49
 12/47 anonim ***** válasza:
93%
10 Mondjuk az büntetendő, a kérdező szerint csak morálisan elítélendő amit tett.
2021. dec. 20. 20:50
 13/47 anonim ***** válasza:
85%
A hét főbűn közül melyikhez van köze?
2021. dec. 20. 20:53
 14/47 A kérdező kommentje:

Az előző félévben, az egyetemen volt egy tárgyam, ami már 3/3-as volt, egyetlen vizsgalehetőségem volt már (ha nem sikerül, kirúgnak). Az online vizsgáztatások miatt új rendszert vezettek be, és amíg máshol ez könnyítést jelentett, ennél a tárgynál egyáltalán nem, sőt... (alapból szinte a legnehezebben teljesíthetőek közé tartozott, az új vizsgáztatás csak emelt ezen)

Ha nem sikerül elsőre átmenjek, azzal az egy alkalommal, kirúgnak és hiába jelentkeztem volna újra nyáron a pótfelvételivel, csúsztam volna. Már az is megviselt, hogy ebből a tárgyból ennyiszer megbuktam, miközben minden mással maximum másodjára végeztem.

Jóban lettem a tanév során az egyik tanszék vezetőjével, vagyis eleinte csak kedves volt velem, aztán ez néha átcsapott flörtbe, majd üzengetésbe... Tudtam, hogy tetszem neki és úgy voltam vele, hogyha ő nem tud a vizsgámmal kapcsolatban segíteni, akkor senki. Kihasználtam ezt, és azt, hogy tudtam, ő többet akar, mint hogy néha hazavihet az egyetemről kocsival, vagy kávézunk egyet, beszél a vállalkozásairól, cégeiről, munkájáról, vagy csak úgy a napjáról. Lefeküdtem vele... Elmondtam neki, mi a helyzet a vizsgával és hogy nem nagyon tudom, mit tudnék csinálni, mondta, hogy intéz, amit tud. Majd még aznap délután szólt, hogy jelentkezzek fel az első időpontra, de nem kell elmennem rá, be lesz írva a jegy még aznap.

Utána ez folytatódott, egészen mostanáig. Segített más dolgokban is, a gyakorlati időmet is az ő cégével igazoltattam le, de az utóbbi időben nem éreztem már ezt az egészet jónak. A titkolózást sem, meg hogy konkrétan szeretőnek lettem tartva. Elmondtam neki, hogy szerintem jobb lenne, ha többet nem találkoznánk és erre megharagudott. Azóta az van, hogy hol fenyeget, hol meg kedves és hogy minden lehet úgy, ahogy én szeretném. De néha csak úgy megjelenik a lakásomnál, tegnap pl. idejött hajnali 2-kor, hogy kivel vagyok, miért nem válaszolok az üzeneteire és a hívásaira, meg hogy ilyen hamar le lett cserélve?! Vagy társasházban lakom, a villanyóra a folyosón van az összes lakásnak. Egy héten belül kétszer volt, hogy ott kint "véletlenül" lecsapódott a biztosíték már este ott, amelyik az én lakásomhoz tartozik és ahogy kimentem, hogy visszakapcsoljam, láttam, hogy ugyanolyan kocsi, mint az övé elhajt a háznál.

Azt mondja, hogy sosem bántana, de kételkedem. Ha iszik, akkor nagyon nyomulós tud lenni, és mostanában iszik... Attól is tartok, hogy elmeséli másoknak, mik történtek köztünk és sajnos vannak képei is rólam (az arcom nem látszódik, de ettől ugyanúgy bánom már őket). Ha ennek híre megy, sok maradásom nem lesz az egyetemen.

Nagyon félek, hogy kiderül. Napközben ezen rágódom, mikor valakivel beszélgetek az egyetemről, és írja, hogy milyen pletykát hallott, vagy hogy nem fogom elhinni, mi volt, akkor amíg le nem írják, kb az ájulás kerülget. Ha e-mailt kapok az egyetemtől, Neptuntól, már félve nyitom meg. Este lefekvéskor ezen kattog az agyam.

Még 2 évem van hátra, nem tudom, hogy fogom így végigcsinálni.

Tudom, hogy hibáztam és már inkább vállalnám a csúszást, újrafelvételizést, mindent. De akkor annyira féltem és kétségbevoltam esve, hogy azt hittem, ez a jó megoldás. A későbbi segítségeket sem kellett volna elfogadnom, de nem gondoltam, hogy ez lesz a vége.

2021. dec. 20. 21:02
 15/47 A kérdező kommentje:
Bocsánat, hogy ennyire hosszú lett, de senkinek sosem beszéltem még erről. Ez is nyomaszt, hogy alapból olyan típus vagyok, aki a legkisebb problémát, döntést is megvitatja a családjával, barátnőivel, de erről senkinek sem merek beszélni.
2021. dec. 20. 21:03
 16/47 anonim ***** válasza:
97%

Ez azért annyira nem borzasztó...mármint biztos nem te vagy az első, aki ilyet tett.Sajnos a butaságodért megfizetsz.

Egyet kell tudnod, hogy mindennek megvan az ára, és férfi soha nem tesz csak úgy szívességet, pláne ekkorát nem.

Azon gondolkoztál esetleg, hogy átjelentkezel egy másik egyetemre?

Valamint azt is jó lehet megfontolni, hogy való-e neked ez a szak, ha ilyesmihez kell folyamodnod.

Ha nem akarod folytatni ezt a viszonyt, akkor ne tedd.De számíts rá, hogy a faszi majd ketesztbe tesz neked, és az ő szavára fognak adni.

2021. dec. 20. 21:09
 17/47 anonim ***** válasza:
9%

Én a helyedben innen is gyorsan eltakarítanám az egészet mielőtt bajod lesz belőle!

Kérd a moderátort hogy töröljék!

Sajnálom hogy "bűnbe estél".

Vigyázz magadra és ne csüggedj!

2021. dec. 20. 21:09
 18/47 anonim ***** válasza:
77%

Ja, csak ennyi? :)

Ezentúl be kell árazni a dolgot -mármint a részedről, kb. eképpen:

"Ha átmegyek: Ungabunga. Ha nem: nincs ungabunga."

Ennyi. Üzleti kapcsolat, vagy barátság extrákkal.

Öcsém is pont ugyanígy csinálta. Mindenből átment, megfelelően.

(Jó, persze, ő tanárnőknek nyalt -már bocs, de a szó szoros értelmében- és mást is -de ott a tanárnők kifejezett "árajánlata" volt a "jóban levés". Ő meg kicsit gondolkodott, és azt mondta nekem, hogy "végülis moslékkal is lehet tüzet oltani" -mert akkoriban nem volt barátnője...)

Ne kattogj ezen, csak navigálj ügyesen. :)

2021. dec. 20. 21:11
 19/47 A kérdező kommentje:
Átjelentkezésen is gondolkoztam, mert itt, Budapesten még van két egyetem, amin van ugyanez a szak. De félek, hogy az csak olaj lenne a tűzre + ugyanúgy Budapesten maradnék, "elérhető távban". Vidékre ezért nem szeretnék költözni... Itt van az életem, a családom, a barátaim. A lakásom is. Tudom, bárhol lehet bérelni és ha ezt kiadnám, maradna is belőle, de csak itt van az életem. Nem tudom, hogy egy idegen városban, egyedül mennyire boldogulnék.
2021. dec. 20. 21:13
 20/47 anonim ***** válasza:
87%
Hivatalosan ha ugy vesszük picit qrváskodtál, gondolom tuti nem örülnének neki, bár azért sokkal jobb kategória annál mintha valakit pl bántottál volna stb.
2021. dec. 20. 21:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!