Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám haldoklik. Mit tegyek?

Anyukám haldoklik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Anyukámnál tavasszal derült ki hogy tudorakja van. Nagyon közeli kapcsolatban állunk. Vegig csinált egy kemot, most immunterapiat kap, de jelenleg már nem sok esélye van legyozni ezt a betegséget. Egesz nap szenved otthon erős gyógyszerek mellett hatalmas fájdalmai vannak, teljesen lefogyott, alig él, nem eszik semmit se. Én meg már úgy érzem nem birom. Idegileg. Néha kissirom magam akkor jobb, de utána mikor meglatod öt megint szörnyű érzés. Már elbucsuzkodott tőlem és a testvereimtol. Hogyan tudnám kibirni ezt?

2021. dec. 16. 15:13
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
38%
Járj pszichológushoz.
2021. dec. 16. 15:16
 2/31 anonim válasza:
95%
Legyél a végsökig melette és mond rengetegszer, hogy nagyon szereted és köszönöd, hogy felnevelt!
2021. dec. 16. 15:17
 3/31 anonim ***** válasza:
96%
Nagyon sajnálom, nem lehet könnyű. Csak azt a közhelyet tudom mondani, hogy majd az idő... Ezt nem tudod kibírni, nem lehet rá felkészülni. Hiába a hónapokig tartó betegség és tudja mindenki, hogy mi lesz a vége. Nekem is közeli családtag volt (bár nem ennyire), elbúcsúzott, tudtam, hogy kész van menni és már vágyja is, de mikor bekövetkezett mégis egy tragédia volt. Azt hittem, hogy én is felkészültem, de nem. Idő kellett feldolgozni.
2021. dec. 16. 15:19
 4/31 anonim ***** válasza:
95%

Nem vagy könnyű helyzetben, az biztos. Hány éves vagy egyébként? Apukád veletek él?

De ezektől függetlenül: legyél vele minél többet, akkor is, ha rossz így látni őt. Attól még ő az anyukád, és most nagyobb szüksége van rád, mint valaha. Köszönj meg neki mindent, mondd el, mennyire szereted. Idézz fel olyan közös emlékeket, amikre szeretettel emlékszel. Kérj tőle bocsánatot mindenért, amivel megbánthattad. És kérdezd meg, hogy épp mi esne jól neki, mert lehet, hogy más, mint amire gondolnál! (Hülye példa, de lehet, hogy nagy szeretettel betakarod, miközben neki pont melege van, vagy megsimogatod, amikor épp kihagyná inkább...)

2021. dec. 16. 15:21
 5/31 A kérdező kommentje:
En 30 vagyok, anyu 54. Nem apukammal el együtt, de apum meg él csak messze lakik. Elettarsaval el együtt meg most a tesóm odakoltozott segíteni, mert neki nincs gyereke. Nekem van egy 3 éves fiam és nem Messze lakom tőlük.
2021. dec. 16. 15:24
 6/31 anonim ***** válasza:
95%
Én is 30 vagyok, 20 voltam, amikor anya meghalt tüdőrákban. Én nem tudtam, hogy haldoklik, mert nem mondták el nekem. Váratlanul ért a dolog, én voltam otthon vele, de már előző este óta rosszul volt. Erre nem bírsz felkészülni. Próbáljátok az utolsó heteit jobbá tenni. Kérdezzétek meg, hogy mire vágyik, amit az adott körülmények közt megbírtok tenni.
2021. dec. 16. 15:58
 7/31 anonim ***** válasza:
95%
Minnél többet próbálj Vele lenni!!
2021. dec. 16. 16:55
 8/31 anonim ***** válasza:
77%
Ez senkinek sem egyszerű, de valahogy ki kell bírni.
2021. dec. 16. 17:00
 9/31 anonim ***** válasza:
72%
Kérj hospice-házban elhelyezést neki, ott kap annyi fájdalomcsillapítót, amennyitől nem szenved.
2021. dec. 16. 17:27
 10/31 anonim ***** válasza:
28%

Véletlen mellényomtam,és "félig hasznos" értékelést adtam a válaszodra szóval szerencséd van. Amúgy meg undorító és gyerekes vagy.

2021. dec. 16. 18:57
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!