Anyám teljesen a fejébe vette, hogy kábszerezek és állandóan csesztet, ráadásul még terjeszti is. Mit tegyek?
Egyik nap kitalálta, hogy azért vagyok fáradt, hogy drogozok.
Biztos nincs semmi köze ahhoz, hogy reggel 6tól este 7-ig megállás nélkül tanulok, és dolgozok, áá nincs. Ahhoz se, hogy kb teljesíthetetlen a tananyag.
Hallom ahogy telefonban beszéli, hogy ...nagyon nehéz most, ráadásul a fiam elkezdett kábítószerezni is.....
agyam eldobom, nem értem mi baja velem.
egyszer késett a vonatom, ami miatt 20 perccel később értem edzésre, tehát 20 perccel később értem haza és mit vágott a fejemhez? persze azt, hogy vettem kábítószert.
Megjegyzem nem, hogy nem dorozok, nem is cigizek, nem is iszom, még kávét se. alapelv nálam, hogy ez mind káros, nincsen szükségem rá.
Szerintem is anyukád paranoiás.
Voltak-e anyukádnak korábban idegi, pszichiátriai problémái?
Észlelhető-e más dologban nála hasonló viselkedés? Pl. azt hiszi, mindenki át akarja verni, a véletlen kellemetlenségeket mások szándékosan ellene irányuló viselkedésével magyarázza, összeesküvés-elméletekre fogékony stb.
Apukád mit szól mindehhez?
Testvéred van-e? Ha igen, vele kapcsolatban vannak-e alaptalan rosszindulatú feltételezései?
15: semmi nem volt, apám kiskorom óta nem él velünk, ketten élek anyámmal. Egész végig normális volt, semmiben nem tapasztaltam olyat, hogy Ő más lenne, mint a többiek anyja. Ugyanolyan volt, kedves, aranyos, néha szigorú, amilyennek lennie kell. Munkahelye nem változott, fizetése sem változott (rálátok a bankfiókjára, mert együtt adjuk fel a csekkeket, segítek neki nehogy elrontson valamit (ő is kéri) és ott látom, hogy mindig ugyanannyi a fizuja)
Ezt nyílván nem 0-24ben csinálja, hanem csak úgy általánosan ez a véleménye ha bármi bajom van. Fáradt vagyok, ledőlök. kábszerezel megint? Sóhajtok egyet. Megint kábítózol?
Nem úgy reagálok, hogy abból azt vegye le mintha csak terelnék (pl felcsattanok, hogy hagyjál már, meg ilyenek, ami azért eléggé arra utalna hogy érzékeny a téma) először értetlenkedtem, mert fogalmam se volt miről beszél, váratlanul ért. Aztán meg próbáltam a hülyének nézem a másikat módszert hátha. De semmi.
Utánanéztem az ismert kábítószerek mellékhatásainak és egyiknél sincs mellékhatásként ott a fáradtság, de elvonási tünetként, utóhatásként mindegyiknél a fáradtságot, kimerültséget írják. Tehát ebben is igaza anyámnak, mert ha MOST be lennék állva akkor nem lennék fáradt :D Ez a lényege, hogy felpörget, aztán ha nem kábítózol akkor meg még fáradtabb leszel. NA ezért sem használok ilyet! Ép elméjű ember nem cseszi szét magát ilyenekkel.
#15 vagyok.
Nem hinném, hogy anyukád ezt komolyan gondolja.
Most őszintén: ha egy szülő azt gondolná, hogy a gyereke kábítószerezik, akkor csupán ennyit mondana? Dehogyis! Kutakodna a cuccai között, orvoshoz akarna elvinni, osztályfőnöknek szólna stb.
Anyukád meg azon kívül, hogy mondja neked és másoknak is, semmit sem csinál.
Akármennyire is nincs előzménye, biztos vagyok benne, hogy anyukád pszichiátriai beteg és emiatt viselkedik így.
Az a kérdés, mit tudsz tenni, ha végképp alkalmatlanná válik arra, hogy szülőként működjön.
Írtad, apukáddal nem éltek együtt. De tartjátok a kapcsolatot? Ha anyukád végképp lerobban, tudnál őhozzá menni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!