Anyám állandóan beleszól a gyereknevelésbe?
Közel 4 éves a lányom, kb másfél éve nem alszik délben amióta nincs cicizés, nem megy, az oviban alszik itthon nem.
Ma este is nekem állt mert mellette volt miközben elesett, mondtam biztos a papucs a kopott mert második esés 2 óra alatt, egyet otthon egyet mamáék esett. Mivel lehorzsolódott az otthoni esésnél a bőr elkezdte mondani hogy miért nem kaptam el, hozzátéve hogy mikor náluk esett el 5cmre voltak egymástól mégsem sikerült elkapnia mert egy pillanat volt, tőlem meg több méterre.
Na ezt a déli alvásra fogta és hogy a gyerek irányít és inkább társasjátekozok vele minthogy elaltassam. Miközben nekem lenne a legjobb az az egy-másfél óra csend és nyugalom :D
Töltsetek kevesebb időt anyáddal.
Vagy
Kérd meg h mutassa meg h hogy kell. Menjen át minden du aztán altassa el.
Javíts ki ha tévednék, de én ebben nem látom az "állandóan beleszól a gyereknevelésbe" dolgot. 🤷♀️
Nálam az nem itt kezdődik.
Amellett meg én alsó hangon kapásból elejét veszem ezeknek.
Anyám próbálkozott, sikertelenül.
Ma csak annyit mondok neki mikor belekezdene:
- ne kezd el,
-nem érdekel,
-ők az én gyerekeim,
-én vagyok az anyjuk..
- ő nem a szomszés Julcsika.
🤷♀️
Az én kisebbik fiam sem aludt délutánonként, csak ő még az óvodában sem.
Millió próbálkozás után - itthon is, ott is - végül ő és egy másik gyerek alvásidő alatt a kertben voltak a dadussal, hogy ne zavarják a többieket.
Cserébe viszont este 1/2 8-8 körül aludt mint a bunda reggelig.
Ha a gyereked 4 évesen, láthatóan ok nélkül gyakran elesik, csetlik-botlik, akkor a gyerekorvossal kellene megbeszélned, aki továbbutalhatja ortopédiára, vagy neurológiára.
Beleszólás:
Anyád nem "beleszól" a gyereknevelésedbe, hanem nagymamaként merészel megnyikkanni az unokájával kapcsolatban.
Meghallgatod és utána úgyis azt csinálsz amit akarsz!...ráadásul nem is szólt bele a "nevelésedb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!