Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám állandóan beleszól a...

Anyám állandóan beleszól a gyereknevelésbe?

Figyelt kérdés

Közel 4 éves a lányom, kb másfél éve nem alszik délben amióta nincs cicizés, nem megy, az oviban alszik itthon nem.

Ma este is nekem állt mert mellette volt miközben elesett, mondtam biztos a papucs a kopott mert második esés 2 óra alatt, egyet otthon egyet mamáék esett. Mivel lehorzsolódott az otthoni esésnél a bőr elkezdte mondani hogy miért nem kaptam el, hozzátéve hogy mikor náluk esett el 5cmre voltak egymástól mégsem sikerült elkapnia mert egy pillanat volt, tőlem meg több méterre.

Na ezt a déli alvásra fogta és hogy a gyerek irányít és inkább társasjátekozok vele minthogy elaltassam. Miközben nekem lenne a legjobb az az egy-másfél óra csend és nyugalom :D

2021. aug. 3. 21:11
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
71%

Az én anyám is ilyen. Nyilván a kérdezőnél se ez az egyetlen dolog, csak épp most ezzel bosszantotta fel, illetve ez visszatérő motívum lehet, amióta a gyerek nem alszik, a kérdés szerint másfél éve.

Én azt bírom a legjobban, hogy amit én mondok, az baromság, elhessegeti, na ne mondjam már, hülyeség, "én se", "te se" "semmi bajod nem lett" stb. stb. De ha TÖK UGYANAZT, amit mondok ő olvassa a neten, vagy más mondja neki, akkor rögtön igaz. A legjobb, mikor mondok neki valamit, hülyének néz, majd két-három héttel később elkezdi nekem előadni, mint saját felfedezést. Ilyenkor, ha mondom neki, hogy érdekes, pont ezt magyarázatam, de akkor bezzeg hülyeség volt, akkor még ő van megsértve. Ráadásul egy rakás dolog, ami miatt engem hülyének néz és lefitymál utólag beigazolódik, SOHA de SOHA nem ismerné el, hogy igazam volt, de van mikor letámad, hogy az összes unokatestvéremnek (nálam kisebb gyerekeik vannak 1-1.5-2 évvel) mondjam, hogy így vagy úgy kell csinálni valamit, mert blablabla és szegény gyerekeik nehogy ne így legyen. De mikor én kezdtem el, akkor én voltam a legnagyobb balek a világon. De persze én mindig hülye vagyok a későbbiekben is, akármit és akárhogyan akarok. Ha vállat vonok és nem akarok beleavatkozni más gyereknevelésébe kérés nélkül, akkor ismét megsértődik!!! Érted? Ő(!!!) megsértődik, mert nem kampányolok másnál olyan dolgokkal, amik miatt pont, hogy ő nézett engem hülyének nem is olyan régen!

Ja meg mikor hisztizik a gyerek, akkor van, hogy elkezdi nekem mondani, hogy mert én nem nevelem meg rendesen, rá van hagyva stb. Érdekes ugyanazokért a dolgokért otthon nem szokott hisztizni, illetve, ha igen, rövidre van zárva: NEM engedek neki! De ha anyám ott van, akkor nekem magyaráz, hogy szívtelen vagyok, mert nem engedek neki blablabla. És Ő ráhagy dolgokat, hogy ne kelljen hallgatni, ha sír, vagy elkezd kiabálni, hogy oldjam meg. De ha meg megoldom, akkor szívtelen vagyok. Ha nem oldom meg és ráhagyom anyámra, mert úgy vagyok vele, hogy nem szólok bele, mert anyámnak úgyse jó, mindegy mit szólok és amgy is többnyire ő generálja ezeket a hiszitiket a hülyeségével, miért avatkozzak én bele, akkor meg mert azért hisztizik, mert én ráhagyom. El se tudja dönteni mit csinálok szarul, de az biztos, hogy szarul csinálom.

Az egyetlen megoldás, ha minél kevesebbet vagy a környékén. Ha akarja a gyereket látni, akkor 1. hozzád megy időnként 2. elviszi, nélküled. Hogy miért? Mert így vagy nem látod és nem idegesít és nem tud bäsztatni, vagy mégis te vagy otthon nem ő, azért csak te vagy a "főnök" a saját házadban. Mivel a gyerek óvodás nem vagy úgy rászorulva gondolom, hogy csak akkor nem vagy a gyerekkel kettesben összezárva, ha anyád megment.

2021. aug. 4. 08:02
 12/23 anonim ***** válasza:
79%
10-es a gyerekem 3.5 éves, alszik 10.5 órát. Ha altatom délután, akkor a délutáni és az éjszakai alvása összesen nincs 10.5 óra, arról nem beszélve, hogy este tizenegyig vagy akár későbbig nem alszik el! A túl rövid éjszakai alvás után pedig másnap az egész napja kuka, reggeltől estig, délutáni alvásostól. Senki nem azért tartja ébren a gyerekét, mert mazochista, hanem azért, mert élhetőbbek a napjai összességében. Óvodában a gyereket eleve több inger éri, mint otthon, akkor is, ha otthon nem a házban ül, hogy hanem egész nap kint van, ezért alszik, nem azért, mert otthon nem hagyják szegényt.
2021. aug. 4. 08:07
 13/23 anonim ***** válasza:
39%
12-es. Mivel az oviban alszanak és ott tölt több időt, én az ovihoz igazodtam. Úgy, hogy egyik gyerekem aludt, másik nem. De akkor is másfél órát nézegessen könyvet vagy pihenjen, mert kell kis nyugi neki is meg nekem is. Valóban több az inger az oviban, de ebéd után pihenés van, az jót tesz mindenkinek, szerintem a mama is erre célzott. Aztán hogy mibe szól bele még, azt nem tudjuk, de 24 órát ne lógjon már egy 4 éves az anyján. Később is hasznos lesz ez a magánidő. Pl. a gyereknek nem kell aludni, de vonuljon el. Esti lefekvés hasonlóképpen, pl. enyém kisrádiót vitt magával, társalgott a tesóval, de akkor is kell a napirend.
2021. aug. 4. 08:32
 14/23 anonim ***** válasza:
83%
13- de ki mondta, hogy nincs napirend? Mamika altassa el a gyereket, ha akarja. A baja az, hogy NEM ALUDT. Nem az, hogy mi mást csinált, hanem az, hogy nem aludt. Az ilyennek az se tetszene, hogy a te gyereked meg könyvet olvasott, mert egyből neked állna hogy azért esett el, mert nem aludt, inkább könyvet adsz neki, mint altatnád. Meg honnan veszel ilyeneket, hogy 24 órát az anyján lóg?
2021. aug. 4. 08:39
 15/23 anonim ***** válasza:
76%

Én se aludtam ovisként soha, se otthon, se az oviban... Rühelltem is az alvásidőt, mert cseszett unalmas egy gyerek számára, hogy feküdni kell kussban és nem csinálhat semmit. Hétvégén otthon ugyanez volt, mert ha én nem feküdtem le, akkor öcsém se, csak akkor ő hisztizett egész nap, mert nyűgös volt. Teszem hozzá, este se aludtam túl sokat... :D

A folyamatos beleszólást a gyereknevelésbe neked kell kezelned. De úgy látszik, hogy 4 év alatt se sikerült meghúznod a határokat.

2021. aug. 4. 08:44
 16/23 anonim ***** válasza:
67%
4 éves egy szem gyerek, onnan. Anyám nem segít és nem is szól bele, mert 100 km-re lakik. A segítség ára a beleszólás. Meg még sokan mások is beleszólnak, mert a gyerekneveléshez mindenki ért. A kérdés kiírója jobb, ha megtanulja kezelni ezt a helyzetet. Vagy együtt laknak? Vagy: az én gyerekem, ne szólj bele, ha segítni nem tudsz, vagy nyel és kiírja a kérdéseit. Másfél évig hol volt a mama, hogy most lett probléma az altatás? Szoktatta volna rá ő. Anyósra én is volt, hogy ráhagytam dolgokat, aztán rájött, hogy mégsem jó az úgy, mert okkal nevelem a gyereket így vagy úgy. A posztolónak előbb-utóbb fel kell vállalni a konflitust, ha négy év alatt nem tette. Anyám, nálunk ez a rend, kész. Máshogy nem megy.
2021. aug. 4. 08:47
 17/23 anonim ***** válasza:
87%

Nem aludtam oviban én sem, fiam sem alszik nappal 2 éves kora óta.

Amúgy gyerekek elesnek néha, függetlenül a délutáni alvástól vagy bármitől.

Te gyereked.

2021. aug. 4. 11:40
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
"Állandóan beleszól..." miért vagytok állandóan együtt?
2021. aug. 4. 12:07
 19/23 anonim ***** válasza:
88%

Anyaként ezek a meglátásaim:

- amit leírtál kérdező, az messze van az irritáló beleszólástól

- ha a gyerek alszik az oviban normálisan, otthon meg nem... nos akkor azért az elmondható, hogy alvásigénye van (illetve otthon csak lenne)- de nyilván a gyerek is a kisebbik ellenállás felé mozdul... a tanulságot vondd le magadban

- 4 éves gyereknek szerintem (kivéve a strandot, tengerpartot, otthoni beltéri használatot hűvösebb időben pl)- NEM MEGFELELŐ felszerelés a papucs. Több okból sem, de abban nem lehet normálisan mozogni, futni, mászkálni, anatómiailag is neki többet ártasz vele stb. Kellene egy normális, BOKÁT TARTÓ/FOGÓ, normális “kérgű”, nem műanyag/gumi stb egészségtelen anyagú gyereklábbeli.

- kopott cipő/papucs miatti baleset bárkivel előfordul- de mondjuk az első észlelés után azonnal ki kellene vonni a forgalomból a rossz, kopott, balesetveszélyes cuccot. Igen, neked.... és megint ott tartunk, mint az előző pontnál.

2021. aug. 4. 13:26
 20/23 anonim ***** válasza:
57%
Kedves anyukák en a fél karomat adnám ha élne az anyám, és lenne aki néha beleszoljon. És segítsen kicsit. Nyilván nektek adott a szitu, és zavar. De gondolom amikor mama vigyáz napokat meg heteket, meg amikor beteg a gyerek az alap. Na ezen gondolkozzatok el. Amúgy meg ullj le vele, és mond el neki, hogy anyu legyszi ezekbe ne szólj bele. Ha az a oviban meg alszik akkor igaza van anyudnak, hogy otthon miért nem? Nyilván mert látja a gyerek, hogy megteheti.
2023. febr. 17. 15:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!