Az anyám terrorizált,érzelmileg zsarolt,hatalmaskodott felettem.Szerettem volna,hogy szeressen,de ő megjátszotta magát,ő csak úgy tett mintha szeretne,de kihasznált,és manipulált.Éveket rabolt el az életemből amíg élt.Te a helyemben megbocsájtanál ?
Anyukád viselkedése tőled független volt. Valószínűsíthető, hogy igen komoly mentális problémákkal küzdött, amik ilyen tettekre sarkallták őt. Senki nem magától lesz hazug és gonosz, általában gyerekkorban keresendő a válasz. A legtöbb esetben az embert a félelem vezérli, és anyukád esetében is ez látszik. Kérdezd meg magadtól, hogy vajon miért csinálhatta mindezt? Mitől félt? Pl. hogy apukádat mocskolta be saját maga helyett, az lehetett azért, mert mélyen belül annyira szégyellte magát, hogy attól félt, hogy senki sem szeretné, ha kiderülne a múltja, és úgy próbálta magát jó színben feltüntetni, hogy apukádat okolta mindenért. Az ilyen félrecsúszott viselkedés mögött mindig meghúzódik valami komoly probléma, amin az illető nem tudta magát túltenni régebben.
Ezt nehéz megbocsátani, de hidd el, hogy saját magadnak segítesz vele, mert ez benned is okozhat később károkat, és beépülhet valamilyen formában az életedbe. Az a legjobb, ha minden haragodat félretéve megpróbálod kívülről elemezni anyukád viselkedését, megérteni tetteinek a fő-fő okait, és elengedni. A saját életed pedig vedd a kezedbe, mert már te irányítod, te vagy rá a legnagyobb hatással, nem anyukád.
Pszichológussa nekem is volt tavkozultaciom Skypeon.
A kamu inkább az amit állítólag mondott. Szakembertől ilyet nem hallani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!