Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen szemetek a szüleim?

Miért ilyen szemetek a szüleim?

Figyelt kérdés

Van egy öcsém ő 16 èves, és szakmát tanul. Elég jó jegyei vannak , 4-es tanuló. Én 22 éves vagyok, esti érettségire járom. 5-ös vagyok, az összes tantárgyból. Egyetlen négyesem van, programozásból. A testvérem ma kapott egy 4-est matekból. A szüleim agyon dicsérték érte. Én csak 5-öst kaptam eddig matematikából és lényegesen nehezebb matematikai számítások vannak. Emeltezni szeretnék matematikából. A szüleim szerint a tesómnak kellene érettségire járnia, nem nekem. Mert 22 évesen hülye, vagyok, hogy csak most megyek érettségizni. Plusz az esti suli mellett dolgozom. Mindig mindenért őt dicsérik. Kifizetik neki a jogosítványát. Nekem egyedül kellett állnom. Dolgozom 18 éves korom óta, és magamat tartom fent. Mondtam is nekik, hogy egész eddig dolgoztam, és most tehettem meg anyagilag, hogy álljam az esti sulit. Erre meg csak legyintenek, hogy azért hagytam ott a sulit anno mert buta voltam hozzá. Bezzeg az öcsém… Az igazság viszont az, hogy mindig bántottak az osztálytársak, mert szegények voltunk és nem volt pénzem “ divatos” ruhákra, meg okostelefonokra. Anyámék meg nem engedték, hogy másik iskolába menjek. Inkább kiírattak ahogy betöltöttem a 16-ot. Miért ilyen rosszindulatúak? Inkább örülnének, hogy el akarok valamit érni.

Mondtam, hogy egyetemre mennék, de kinevettek. Szerintük sose lesz belőlem semmi..:/

2021. dec. 8. 16:14
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
93%

Sajnálom kérdező, hogy ilyen mérgezőek.

Nem tudom, hogy van - e kapcsolatod, de amint teheted, (tudom egyedül rohadt nehéz fenntatartani egy albérletet,), költözz majd el.

Akár barátnőkkel is kivehettek egy lakást.

2021. dec. 8. 16:18
 2/42 anonymousreview60 ***** válasza:
74%

Sokféle verzió lehetséges.

1. Az egyik/mindkét szülőd nárcisztikus. Az öcséd az aranygyermek, te a fekete bárány.

2. A szüleid maguk előtt sem ismerik el vagy csupán nem tekintik jogosnak a gyerekkori zaklatások miatti akkori lelkiállapotodat, és a saját fasságuk felelősségét rád hárítják. Magyarul: nem szeretnek téged

3. Régimódi parasztok: az öcséd fiú, te meg - esetleg - lány?

4. Legvalószínűtlenebb: Valamivel jogosan kihúztad a gyufát, amit itt nem mondasz el.

Azt javaslom, hogy helyezd a hangsúlyt a mielőbbi teljes anyagi függetlenségre, és költözz el, amint tudsz. Amikor ez megvalósul, kicsit vágd vissza a szüleiddel való kapcsolatot. Az öcsédben lehet, hogy nem is tudatosul, hogy veled hogyan bántak/nak a szüleitek. Ezért őt még nem érdemes kiiktatni az életedből.

2021. dec. 8. 16:31
 3/42 A kérdező kommentje:
Lány vagyok. Anyámék 8 általánosok. Apu dolgozgat néha. Anyum nem dolgozott mióta megszülettem. Bármibe fogtak bele , elbukták. Mivel szörnyen tudatlanok. Anyàm mindig is gimnáziumba akart járni, de nem voltak jó jegyei. Ezért beíratott egy olyan gimibe, ahol csak a “ gazdagék” érzik jól magukat, mivel az unokatesóm is odajárt. ( Unokatestvéremék nagyon gazdagok) Mindig versenyezni akarnak a rokonsággal, de nem jön össze nekik. A tesómat szeretem, ő nem foglalkozik anyuékkal. Általában, ő diktál itthon. Anyumék mindent megengednek neki, semmiért se szólnak. Ha nem akar suliba menni, akkor nem kell. Elmennek orvoshoz igazolásért, vagy írnak neki igazolást.
2021. dec. 8. 16:44
 4/42 A kérdező kommentje:
8 elemisek*
2021. dec. 8. 16:44
 5/42 A kérdező kommentje:
Az is zavar, hogy inkább nem esznek-isznak, de a testvéremnek megadnak mindent. Mintha én nem is léteznék. Nekem is jól esett volna néha egy tányér melegétel. Annyit nem kaptam tőlük. :/ Nem lakom velük, csak néha àtmegyek. Nagyimékkal élek. Segítek nekik, amiben csak tudok.
2021. dec. 8. 16:47
 6/42 Adkeizaal ***** válasza:
97%

Én elengedném a dolgot és nem várnám ilyen szülőktől, hogy szeressenek, sajnos hiába ábrándozol róla.

Elismerést vagy szép gesztusokat tőlük ezután sem fogsz kapni, max ha befut a szekér és kellene ez az.

Magad miatt próbálj elérni dolgokat, ha a nagyszüleid támogatnak a szüleid helyett ne a szüleidre pazarold az idődet.

2021. dec. 8. 17:00
 7/42 anonim ***** válasza:
98%

Hagyd őket, felesleges. Nagyon rossz ilyet mondani is és átélni is, de hidd el, jobbat teszel amgadnak azzal, ha nem reménykedsz. Sajnálom őszintén, de nem fognak változni. Amit 7-es válaszadó írt az jutott eszembe nekem is. Az utolsó csepp a pohárban lehet az, hogy amikor majd jól keresel és kuncsorognak utánad. Az bizonyítja majd be, hogy milyenek valójában.

Tereld el a figyelmed, koncentrálj az életedre, barátokra. És hidd el, minden oké lesz amikor dolgozni kezdesz és önálló életet élsz :)

Legnagyobb együttérzéssel egy hasonló cipőben járó (járt) srác.

2021. dec. 8. 17:18
 8/42 anonim ***** válasza:
63%

Tehát állítólag a semmiből élnek a szüleid és abból tartanak fenn egy lakast, tartanak el egy gyereket és finanszíroznak neki egy jogsit is. Igen hihető.

Na mindegy.

Nem kell velük a kapcsolatot tartani. Te legyél büszke az eredményeidre. Anno én is estin érettségiztem és az osztály "sztárja" egy közel 50 éves pasi volt, akire mindannyian egy emberként néztünk fel, hogy ennyi idősen, család és munka mellett csakazértis tanul

2021. dec. 8. 17:32
 9/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A 9-eshez hasonló embereket viszont bannolnám az oldalról. Akármilyen témájú kérdést írok ki, vagy olvasok minimum egy ember behànyja, hogy KaMUkéRDés. Fejezzétek már be , mert roppant módon idegesítő. Írtam, hogy az apám dolgozgat. Nem mondtam, hogy feketén dolgozik ezt-azt. Nyilván nem tisztességesen. De nem részletezem. Ettől független, komoly a kérdés.
2021. dec. 8. 17:42
 10/42 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező, nem sok jót tudok mondani; tízből kilenc ember nem átgondoltan, éretten, némi pszichológiai ismerettel felvértezve alapít családot/csinál gyereket, hanem mert "azt úgy kell", stb.

Ezért rengeteg rossz, traumákat okozó szülő van, akik valszeg életük végéig nem fogják majd fel, mit okoztak.

Csak el tudsz távolodni tőlük, még ha ez nehéz is. A posztod alapján értelmes, céltudatos embernek tűnsz, ne hagyd, hogy lehúzzanak (mert, talán nem is tudatosan, de valszeg ezt szeretnék), haladj előre az életedben, és ne nézz hátra!

2021. dec. 8. 17:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!