Milyen apátok volt?

Figyelt kérdés

2021. nov. 28. 14:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

A szavazásnál leírtak közül egyik sem igaz az én apámra és a mi kapcsolatunkra.

Szeretem, de közel nem olyan szoros és közeli a kapcsolatom vele, mint anyukámmal. Elváltak a szüleim, anyukámmal laktam és kiskoromban is anyás voltam, mindig anyukámat hiányoltam, ha apukámat nem láttam hosszabb ideig, ő akkor sem kifejezetten hiányzott, nem sírtam miatta meg ilyenek.

Tudom, hogy ő is szeret és támogat engem, jót akar nekem, de nem mondanám a legjobb apának, sőt.

Iszonyúan spórolós, annak ellenére, hogy keres eleget és abban igaza van, hogy nem kell szórni a pénzt, de amit ő csinál(t), az már túlzás, szinte mindig mindenemet anyukám fizette és ahogy elnézem, szerinte ez így rendben is van. És akkor még akart volna 2 gyereket, anyukám azóta is hálás magának, hogy nem vállalta be...

Most már egyedül lakom. Szoktam apámékkal is találkozni, közös programokat szervezünk, átmegyek hozzájuk, de arra nem vágyom, hogy napokat velük töltsek. A fontos, nagyobb dolgokról ő is tud, ha valami érdekes vagy nagy dolog történik, elmondom neki, de nem mesélek neki el mindent részletesen.

2021. nov. 28. 19:40
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Alkoholista, agresszív, nem apának való. Néha szerintem élvezte mikor a földön rugdalt...
2021. nov. 28. 20:53
 13/18 anonim ***** válasza:
12-es akkor olyan mint itt nálunk a szomszéd gyerek apja. :S
2021. nov. 28. 21:33
 14/18 anonim ***** válasza:
50%
Egy kontrollmániás, nárcisztikus, ordibálós barom.
2021. nov. 29. 01:16
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam a kiskedvenc, engem vitt mindenhova. Ha összevesztek anyámmal mindig megkérdezte, hogy megyek e vele. De pl sosem puszilgatott vagy ölelgetett, sosem mondta, hogy szeret vagy hasonlók. Nem igazán mutatott érdeklődést sem irántam, sem nővérem iránt. De elszórakoztunk együtt mindig. Aztán elváltak édesanyámmal, ő később öngyilkos lett. Azóta apámat mintha kicserélték volna. Habár más országban élünk, de mindig vár minket haza, mindig hív, hogy mi a helyzet. Ha hazamegyünk próbál minél többet velünk lenni, segít bármiben, bár ez oda-vissza érvényes.
2021. nov. 29. 02:52
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően jó ember és jó apa, de a kezeletlen szorongásával és depressziójával belém is élethosszig tartó szorongást nevelt, emiatt soha nem volt közeli kapcsolatunk.

Egyrészt a halmozódó, főleg a munkahelye miatti szorongását sokszor otthon, rajtunk vezette le, velünk kötekedett, amit nehezen viseltem tekintve, hogy mindig tudtam, hogy semmi rosszat nem tettem. Apró, piszlicsáré f#szságok miatt voltak/vannak dühkitörései, egész életemben görcsben volt a gyomrom, ha a közelemben volt és a mai napig kikészülök, ha valaki emelt hangon szól hozzám.

Másrészt csak végletekben képes gondolkodni és ezt valamiféle motivációnak szánta, de csak azt érte el vele, hogy örökké egy rakás sz#rnak fogom tartani magam, ha épp nem én vagyok a legjobb valamiben. Ez gyerekkoromban abban nyilvánult meg, hogy ha mondjuk nem hibátlan ötös lett a dolgozatom, akkor már szerinte esélyem sem volt, hogy felvegyenek gimibe, egyetemre. Ha tudomást szerzett arról, hogy volt valami tanulmányi verseny, amin nem vettem részt, mert nem érdekelt, akkor szerinte már csak arra volt esélyem, hogy a testemből éljek. A két lehetséges opció karrier tekintetében szerinte az orvosjogász professzor és a híd alatt heroint szúró csövesprosti volt. Azért jól esett volna, ha a "sima" (értsd: nem világelső) eredményeimért néha megdicsért volna tekintve, hogy az eddigi 24 évem nagy részét a tanulásnak szenteltem.

Viszont ettől eltekintve egy okos, értelmes, szorgalmas, segítőkész, jófej, tisztességes ember, ha lecseng egy dühkitörése, akkor általában átlátja a dolgokat, megért másokat, bocsánatot kér. Viszont ennyi év után nem tudom csak úgy elfelejteni, amivel eddig megbántott és úgy tekinteni rá, mintha meg sem történt volna az egész.

2021. nov. 29. 13:49
 17/18 anonim válasza:
100%
Amikor születtem éppen mással keffengetett. Mármint, hogy akkor éjjel. Amúgy utána elváltak a szüleim, aztán 9 voltam mikor lecsukták apámat. Majdnem felnőtt voltam mire szabadult. Most próbálom vele helyre hozni a kapcsolatomat, hogy az unokájának jó nagyapja legyen. Semlegesnek mondanám amúgy, nem vált ki belőlem komolyabb érzéseket.
2021. nov. 29. 15:18
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Alkoholista volt, 2004-ben halt meg. Rossz volt mellette,de nem tudom, hol van az igazság.

Anyám akarta a kistesót, ő meg szerintem nem. Most, hogy nekem is van gyerekem, kezdem sejteni miért. Nagyon jó érzés, mikor megölel, de az első 2-3 év katasztrófa. A párommal egyetértünk abban, hogy nem lesz kistesó. Egyszerűen annyira megváltozik az élet, hogy el se hiszitek.

Mielőtt felháborodnatok: őt szeretjük, gondozzuk, egyet mindenképp akartunk, de még egyszer nem szeretnénk ugyaezt végigcsinálni.

2021. nov. 29. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!