Normális, hogy "mérges" vagyok, amiért anyám elveszi a zsebpénzem?
Egész jó a kapcsolatom vele. Pár éve elkezdtem gyűjteni a pénzem, amit innen-onnan kaptam/találtam/megtartottam, stb. Tényleg nem nagy összegről van szó, de hobbiként gyűjtök dolgokat, amikre ez pont elég, viszont ő megkérdezés nélkül kivette a pénztárcámból, mondván, hogy "ha kell valamire, ő ad"
Nem utálom ettől függetlenül és szeretem, csak kissé csalódott vagyok, mert úgy érzem mégis csak az én pénzem, de kivenni a pénztárcájából nem akarom, mert az szerintem részemről lopás lenne, és bűntudatom lenne. Szóval, jogosan vagyok csalódott/mérges?
21.-re.
És a kamasz gyereked, hogy fog örülni, ha a suliból hazaérve ég a gyertya, mert kikapcsolták a villanyt. >:(
Teljes mértékben igazad van, ő a te pénzed nem vehetné el.
jaja, főleg, amoit talált a kérdező... a kis becsületes.
Egyszer, még szakmunkásképzős koromban, anyám talált egy kis dobozt a cuccaim közt, tele pénzzel. Kb. 10-12 ezer forint lehetett benne. (1987/88-ban járunk).
Megkérdezte, mi ez a pénz.
Elmondtam, hogy az egyik még általános iskolai volt osztálytársamé, itt gyűjti nálam, amit az újságpapírgyűjtésből, néniknek bevásárlásból, vagy fűnyírásból stb. gyűjt össze, ugyanis otthon nem tarthatja, mert "eltűnik".
Anyunak kikerekedtek a szemei, kicsit gondolkodott, és azt mondta:
Helyes, jól teszitek, többé akkor ehhez a dobozhoz nem nyúlok.
Egy hét múlva hozott nekem egy hasonló, üres dobozt, némi célzással, és a másik mellé tette.
Értettem a célzást (bár a zsebpénzemet ettől független megkaptam), és mentem segíteni a havernak.
A sok okos, aki azt írja, hogy "jaj anyucinak biztos nagyon kellett a pénz, mert nyomorognak, brühühü" és ezért teljesen normális dolog, hogy ELLOPJA a gyerek pénzét, ti hol éltek, de komolyan?
Normáliséknál ez úgy működik, hogy elmondják a gyereknek, mi a helyzet és ELKÉRIK.
Gondolom ezek szerint az is tök rendben van, ha a gyerek vesz ki anyuka tárcájából, nem?
14 éves korom óta tartogattam a pénzemet mindig, amit ilyen olyak alkalmakra kaptam, vagy megtarthattam. Néha akár 100 ezer forint is összegyűlt, ballagáskor 200.
Anyám mindig, MINDIG megkérdezte, hogy elvehet e belőle és mennyit és mindig vissza is kaptam. Sose loptak meg. Igen, ők tartottak el, ők fizettek mindent nekem. De én sem nyúltam ettől függetlenül sose a pénztárcájukba, mert az már közönséges lopás.
Kérdező, most még csak azt mondja, megőrzi neked, 5 év múlva meg a munkabéred 3/4-ét lefogja venni rólad, “eltartás” címszóval. Ne hagyd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!