Szerintetek vegyek titokban egy okostelefont, ha a szuleim nem engedik hogy legyen telefonom? Jo otlet?
Szeretnek hasznaltan telefont venni, a szuleim nem szeretnenek telefont venni nekem, mert szerintuk "veszelyes" meg "a net karos, nem szabad netezned"...
Most sz.geprol irok, ezt legalabb megengedik, de ezen nem tudok ugy ra keresni dolgokra, meg azert meg is csak jobb egy telefon...
Koszonom ha valaszoltok! :)
L/..
#20:
Igen, mert te szerencsés voltál, de sajnos a szülők nagyrésze ebben a tekintetben úgy szarik a gyerekre, ahogy van.
Pc is tudnád használni ha annyira akkarnád Facebook,és az instát.
De gondolom nincs egyik sem neked,és nem is engedik neked meg .
A lányom 10 évesen kapott egy legegyszerűbb okostelót, hogy tudjon fényképezni mikor a nagyszülőkkel van (nyáron hétköznap velük volt, jöttek-mentek kirándultak, nyaraltak stb.), meg hogy elérjem őt, ha fel akarom hívni, mert a szüleim 3 órás késéssel vették észre, hogy hívom őket...
A telefont így csak akkor használta, ha szükséges volt, nem különösebben érdekelte a teló. 12. szülinapjára kapott egy normális, mindenre használható okostelót, a sok online oktatás miatt. Szerintem ma már szükségszerű a telefon, ez van. Lehet, hogy anno mi 14 évesen kaptunk, de azért, mert előtte NEM volt. Meg nem is volt rá szükség nagyon. Nekem is csak azért volt, mert 1.5 órára volt a gimi, és volt hogy este értem haza, elértem a szüleimet, ők meg engem, ez volt a funkciója.
A teams, az osztálytársai, a kréta, minden vacaknak folyamatosan elérhetőnek kell lennie mióta vírus van. Minden info online van. És nem, nem ér rá megvárni míg gép elé ül. Gondolkodtunk, hogy egy saját laptopot kapjon (mert állandóan az enyémmel szaladgált egyik szobából a másikba mikor kellett), vagy egy normális telót, hát előbb telót kapott, mert mindkettő egy komolyabb kiadás a pénztárcánknak.
De első héten meg is lett a haszna a telónak, mert karanténba került az osztály, és a laptopon valami technikai hiba miatt nem tudott a teamsre csatlakozni, és ó hát dejó ott a teló, majd arról... ott meg simán beengedte, így aznap telefonról jelentkezett be órákra. Addig az én telefonom volt a teams meg minden, és rühelltem hogy folyton csipog, mióta a sajátja is elbírja a programjait ami a sulihoz kell, az enyémről végre törölhettem, ő pedig elég ha csak akkor néz a netre ha értesítés jön, hogy valami van. Szerintem baromi hasznos a telefon. Nálunk suli és család kommunikáció az elsődleges funkciója, de az osztálytársaival is itt beszéli meg, ha valamit nem tud, vagy pótolnia kell, vagy épp valaki megtud valami fontosat, leadja a drótot a többieknek. Én jobban örülök, hogy nem a laptopot kell állandóan lesnie, hogy van-e valami hír. Hanem a telón jön az értesítés. Lehet más sulikban még nincs ennyire központban a net igény, de nálunk igen, így a normális telefon nagyon kellett neki. Az előző telója már az androidot is alig bírta el, nem hogy a sulis dolgait.
Az lenne jó, ha a szülők látnák ezt be, hogy szükséges. Nem csak hülyeségre lehet azt a telefont használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!