Szerintetek vegyek titokban egy okostelefont, ha a szuleim nem engedik hogy legyen telefonom? Jo otlet?
Szeretnek hasznaltan telefont venni, a szuleim nem szeretnenek telefont venni nekem, mert szerintuk "veszelyes" meg "a net karos, nem szabad netezned"...
Most sz.geprol irok, ezt legalabb megengedik, de ezen nem tudok ugy ra keresni dolgokra, meg azert meg is csak jobb egy telefon...
Koszonom ha valaszoltok! :)
L/..
12-es
Pont azért néznék ki, mint minket anno minden másért. Hogy anno ha kis kempinged volt mekkora csicska vagy, mert a teleszkópos canga a menő. Hiába volt gombos telóm ha már a felnyitható telefon volt a cool.
Szerintem belehaltam volna, ha ilyen luddita, "veszelyes" meg "a net karos, nem szabad netezned" stílusú szüleim lettek volna.
Ezer helyen ki lett tárgyalva és konszenzusra jutottak az emberek, hogy annak káros a net, aki nem tudja felelősen használni. Erre 2021-ben ahelyett, hogy leülnétek és átbeszélnétek, hogy mit szabad és mit nem szabad online csinálni, inkább letiltanak róla. Nyilván, mert gyanítom, hogy halvány fogalmuk sincs a felelős, etikus és biztonságos nethasználatról.
Na ez az igazán veszélyes; addig nem látnak el, hogy ha idősebb leszel, nem tudod majd elkerülni a nethasználatot (meg hát miért is kellene?) és ott állsz majd csupasz seggel, azt sem tudod mit kezdj vele. Az internet nem egy jópofa kis valami, amit simán félvállról lehet venni. Egyre inkább a mindennapok része és ha digitális analfabétát csinálnak belőled, hosszútávon az lesz káros.
A helyedben én is vennék egy telefont és ha csak wifi van, akkor az van.. De ne legyél suta és ne facebookra meg instára használd.
Ha egy tanácsot elfogadsz, a közösségi médiát kerüld amennyire lehet mert az aztán tényleg romboló a mentális egészségre ha nem kezelik helyén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!