Szüleim nem akarnak támogatni tovább mit tehetnek?
Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok, első éves, mindig megkaptam mindent a szüleimtől ( nem kellenek a beszólások hogy egy elkényeztetett kolyok vagyok), viszont most szinte minden nap megkapom, hogyha nem tanulok eleget akkor nem fognak tovább támogatni semmiben, nem vesznek meg nekem semmit, és hasonlók. A lényeg hogy semmi anyagi támogatásra nem számíthatok tőlük. Sajnos nekem jelenleg nincs semmi más bevételi forrásom, mivel soha nem engedtek hogy bármilyen munkát elvallaljak, hogy esetlegesen legyen félretett pénzem vagy hasonlók. Nem tudom, hogy mit tudnék tenni, igenis tanulok, viszont nem ülök éjjel nappal a könyvek fölött és nem is fogok, mert nincs értelme és nem is szeretném. Egyetem miatt nem opció hogy most azonnal el kezdjek dolgozni. Mivel soha nem kellett megdolgoztak semmiért, nem tudom hol kezdhetnem most. Ha valakinek van hasonló tapasztalata nagyon szépen kérem ossza meg velem, mert tanácstalan vagyok, hogy mit tehetnek. Előre is köszönöm a válaszokat. 19/L
Gondolom orvosnak tanulsz Romániában és azért hajtanak a szüleid, hogy könnyebben átjöhess egy magyar egyetemre? Vagy csak ők maguk is orvosok és maximálisták nagyon...?
Átérzem a sorsod, és megértelek, viszont úgy tűnik neked is kell valamilyen áldozatot hoznod.
Két opció van, ahogy korábban már írták is. Vagy többet tanulsz vagy dolgozol. A szabadidődet így is, úgy is fel kell áldoznod, amennyiben szeretnéd ezt a sulit befejezni.
Ha tévedek, és valami mást tanulsz, akkor szóba jöhetne valamilyen gyakornoki pozíció egy román cégnél. Ha nem is fizetnének sokat, mindenképpen kifizetődő lenne a jövődre nézve, és valószínűleg szüleid is tovább támogatnának.
2021. nov. 26. 20:56
32/49 anonim válasza:
És olyan munkát nem tudsz keresni, amit home office-ban lehet?
A szüleid azt már úgysem fogják tudni, mit csinálsz a laptopodon.
2021. nov. 26. 21:08
33/49 A kérdező kommentje:
29 muszáj belekötni mindenbe? Képzeld el nappali munkát nem lehet vállalni, itt reggeltől estig van órája kb minden egyetemistának, ritka az aki meg tudja tenni hogy munkát is vállal, egyik ismerősömnek se sikerült (mielőtt ebbe is belekotnel, olyanokról beszélek akikkel együtt járok órákra és megkérdeztem őket)
2021. nov. 26. 21:14
34/49 A kérdező kommentje:
32 igen orvosin vagyok, egyik szülőm sem orvos, de eléggé erőltettek hogy erre menjek, de nem gond mert szeretem
2021. nov. 26. 21:15
35/49 A kérdező kommentje:
27 köszönöm a választ, igyekszem megfogadni amiket írtál
2021. nov. 26. 21:16
36/49 anonim válasza:
Amúgy miért vitatkoztok ezen a szüleiddel, amikor még az első vizsgaidőszakod se ment le? Lehet hogy mielőtt ők elkezdnek fenyegetőzni, te meg drámázni, meg kellene várni milyen eredményekkel zárod az első félévedet. Akkor ott lesz fehéren feketén hogy kinek volt igaza. Ha neked, miszerint ennyi tanulással is éltanuló vagy, akkor szuper mert szüleid tovább fognak támogatni. Ha nekik, akkor pedig jó lenne többet tanulni orvosin, nem csak a pénz miatt hanem mert potya kettesekkel és szerencsével még senki nem végezte el az orvosit.
2021. nov. 26. 21:22
37/49 anonim válasza:
32es vagyok. És bocs, h ezt mondom, de valami nem kerek.
Ha ők erőltettek és jól is tanulsz, akkor miért basztatnak? Nagy áldozat ez a részükről, h támogatnak?
Két dolgot tudok elképzelni, vagy nem is tanulsz jól, vagy keveset tanulsz és még többnyire a középiskolában tanultakból élsz.
Amennyiben tényleg igaz minden, amit leírtál és tényleg te is akarod ezt a sulit csinálni, akkor viszont tedd azt, amit 27es írt.
De ha nem, akkor elég alja dolog ezt csinálni a szüleiddel és ha valójában nem is akarod ezt (csak erre te még nem jöttél rá), akkor ráadásul saját magadat is becsapod és az idődet vesztegeted ott.
2021. nov. 26. 21:25
38/49 A kérdező kommentje:
37 teljes mértékben igazad van, egy az egyben így gondolom en is. Soha nem okoztam csalódást mikor úgymond számon kértek rajta hogy mennyit tudok, mindig jó eredményeik voltak, de sajnos mindig ugyanez volt hogy veszekednek velem hogy soha nem tanulok eleget. Viszont eddig a pénzt soha nem akartak megvonni tőlem.
2021. nov. 26. 21:26
39/49 anonim válasza:
37 vagyok. Ha egy jó tanácsot elfogadsz, az első egyetemi barátnőm/ lakótársam is mindig ezen harcolt a szüleivel, és nagyon sokat hencegett vele egyébként hogy ő végiglötyögte a középsulis éveit, nulla tanulással színötös volt és bejutott egyetemre. Ez neki elég önigazolás volt ahhoz hogy egyetemen ne tanuljon eleget, a kötelező órákra bejárkált és szentül hitte hogy majd az ott elsajatitott tudásból, vizsgák előtt átolvasva a tananyagot sikerrel fogja zárni a félévet. Hát óriásit tévedett, az első évet is már csúszással zárta, anaton elhasalt. Végül amúgy elvégezte az egyetemet ( szintén orvosi amúgy) de 9 év alatt, totál kiégve, brutál sok diákhitellel. Nem szabad összehasonlítani az egyetemet az eddigi tanulmányaiddal, ég és föld a kettő. Orvosin bizony kő keményen tanulni kell. De legyen igazad és légy sikeres, csak ne ess bele abba a hibába hogy elbízod magad mert bekerültél egyetemre. Bekerülni volt a könnyebbik része, bent maradni lesz nehéz.
2021. nov. 26. 21:37
40/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot! Megfogadom, köszönöm a segitseget
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!