Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csinálnátok a szülő...

Mit csinálnátok a szülő helyében, ha a 12-17 éves fiatok úgy jönne haza, hogy teherbeejtett egy fiatal lányt?

Figyelt kérdés
Elgondolkottam azon, hogy engem lány létemre a családom valószínűleg kitagadna, ha ilyen történne. Viszont ilyen esetben egy fiúnak mit mondanak? Vállon veregetik és gratulálnak vagy mi a szösz? Esetleg elküldik melegebb éghajlatra? Amúgy nem áll fent ennek egyáltalán a veszélye csak most így eszembe jutott. Hogyan reagálnátok erre?(én szerintem leszídnám, de nem küldeném el otthonról, ha nem segítenék neki)

2021. nov. 23. 21:35
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
68%

Ha elvetetik akkor örülök neki. Ha megtartanák... Kirakni nem lehet otthonról, mivel gyerek.

Elmennék a gyámügyi hivatalba és érdeklődnék a lehetőségeimről. Lemondanák a szülői jogaimról vagy bármi ilyesmi.

Semmiféleképpen nem tartanám el a gyerekét. Ha nem tudnám betenni otthonba apucit akkor felmondanék és mivel nincs munkahelyem, nem tudok nekik megfelelő körülményeket biztosítani csak elvennék tőlem..

2021. nov. 24. 07:12
 22/47 anonim ***** válasza:
69%

21!

Azt ugye tudod, hogy attól, hogy a szülői felügyeleti jogodról lemondasz, a tartási kötelezettséged megmarad? Ergo semmibe nem szólhatsz onnantól bele a gyerekkel kapcsolatban, de fizetheted az eltartását. Plusz mivel a törvény szerint a saját tartasod rovasara is el kell tartanod a kiskoru gyereked, igy a kutyat nem érdekelné, hogy felmondasz. Az állam adok módjára ráterheli a tartásdíjat, ami igy soha el nem évül. Tehát abban a pillanatban, hogy barmi bejelentett munkád lesz, levonjak, ha bármi ingatlan a neveden van, végrehajtást kérnek rá.

Végül is egy dolgot tudnál elérni az egesszel: megutálna a gyereked. A legrohejesebb benne pedig az, hogy olyan miatt, ami felett nem feltétlenül volt hatalma. Hiszen 100% védekezés nem letezik, plusz ha fiu, akkor az abortuszban neki nincs döntési lehetősége. Szülőként rendesen elbuktál ebben az esetben

2021. nov. 24. 07:24
 23/47 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem ebben a szituban nem a srácot/lányt kell kioktatni meg fejmosást adni, hanem a szülőnek kellene magába nézni és átgondolni az előzményeket. Megtett mindent a felvilágosítás és védekezés terén? Adott elég zsebpénzt a gyereknek, hogy tudjon védekezésre költeni? Felhívta elégszer a figyelmét rá?

Az a büdös nagy igazság, hogy a szülők nem szeretik felvilágosítani a gyereküket és elég pénzt sem adnak nekik, hogy megtudják venni a szükséges eszközöket a védekezéshez

Persze hibáztathatjuk a kamaszt is, de a teljes felelősségget nem húznám rá

2021. nov. 24. 07:33
 24/47 anonim ***** válasza:
82%
Utólag már teljesen mindegy, hogy hogyan és miért történt, ha megtörtént. Én is azt mondanám, hogy abortusz, ha nem akarják akkor valahogy támogatnám, mégis csak az unokám, de nem szeretném, ha ide telepednének. Ha úgy látnám, hogy a gyerek nagyon rossz körülmények közé születik akkor talán, vonakodva, ideiglenesen jöhetnének, de hajtanám, hogy találjanak megélhetést és tipli.
2021. nov. 24. 08:35
 25/47 anonim ***** válasza:
64%
Fiammal és lányommal is ugyanugy viselkednék ha fiatalon lenének szülök,elbeszégletnék velük. rájuk biznám gyerek megatrtását felnevelését vagy az abortusz. támogatnám őket,bármely döntésbe.
2021. nov. 24. 09:38
 26/47 anonim ***** válasza:
71%

Valószínű elbeszélgetnék vele erről, és elsősorban azt preferálnám, hogy vetessék el, akármennyire lenne szomorú.

Ebben pedig támogatnánk a lányt, mint anyagilag, mind lelkileg.

2021. nov. 24. 09:43
 27/47 anonim ***** válasza:
67%

Hát, ha 15 év alatti, az NAGYON gáz lenne rám, mint szülőre nézve! Persze baj bármikor történhet de nem hiszem hogy ennyi idősen szexelnie kellene akárkinek is.

A lényeg, hogy átbeszélnénk a terhességmegszakitás lehetőségét, mind a lánnyal, mind a fiúval és a szülőkkel.

Nyilván elsődlegesen a lányt terheli majd a gyerek felelőssége, de szerintem ilyenkor kell tudnia az apának is mindenről és részt kell vennie.

Ha úgy döntünk hogy megtartja a babát akkor nyilván segítenék neki mindenben, de nem helyette (!) nevelném a kicsit. És az apa is legyen bevonva, vállaljon felelősséget, a gyerek érdekében is.

Ha nekem a fiam lenne érintett, akkor is így járnék el, bár az ő életét hosszú távon kevésbé nehezíti meg egy tini terhesség.

2021. nov. 24. 09:57
 28/47 anonim ***** válasza:
20%
Amit máskor. Fizetnék a lánynak és a szüleinek.
2021. nov. 24. 10:25
 29/47 anonim ***** válasza:
28%

#6:

Jó, szót tévesztettem. NEVELŐINTÉZET a helyes kifejezés.

#3.

2021. nov. 24. 10:31
 30/47 anonim ***** válasza:
66%
Ha 12 éves lenne, azt mondanám, hogy az ő korában a fütyije még csak pisilésre való, ha 17 lenne, azt mondanám, menjen el dolgozni, ha már apuka lesz.
2021. nov. 24. 11:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!