Ketten vagyunk testvérek, édesanyànk parkinson kóros és skizofrén, emiatt 0-24 ellàtàsra szorul, otthonban lakik, ami havi 130.000ft. A nyugdíja 90.000 ft, tehàt testvéremmel ketten szoktuk kipótolni felesben. Nemrég derült ki, hogy édesanyànk titokban hiteleket vett fel, kettőt is, ami miatt elkezdték vonni a nyugdíjàt, mivel nem lett fizetve, és elkerült végrehajtóhoz. Sajnos a két nyugdíj összesen majdnem kétmillió forint. Sem én, sem testvérem nem àllunk úgy anyagilag, hogy még a jelenleginél is több összeggel pótoljuk ki a nyugdíjàt, viszont ha nem fizetjük az otthonban az ellàtàsàt, utcàra teszik. Egyikünk sem tudnà befogadni, én szàllón élek, testvérem pedig màsnàl lakik. :( Van e valami jogi lehetőség?
Az ügyintéző hibázott, hogy a 70 ezres nyugdíjára több milliós hitelt adott, mert a lakása már meg volt terhelve. Ebből kéne kiindulni. Egyébként mire ment el a pénz?
2021. nov. 12. 14:24
32/34 A kérdező kommentje:
Annyit tudok, hogy otp hitel. A legelső hitelről tudom, hogy az biztosan lakàshitel, de mivel azzal is.baj volt, azt elvitte a végrehajtó. A màsik hitel alapja az kb 1millió, a màsik meg
300.000ft körül van. Gondolom ezek személyi hitelek. Mivel sosem úsztunk a pénzben, nem tudom, hogy mire adtàk neki. A nyugdíja évekkel ezelőtt csak 70.000 ft volt.
2021. nov. 12. 16:27
33/34 anonim válasza:
Azt is el tudom képzelni, hogy anyukádat belerángatták valamibe. Gyakori, hogy az anyukádhoz hasonló, idősebb, mentálisan labilis, de nem gondnokolt embereket behálózzák, felvetetik velük a hitelt, vagy ha arra nem alkalmas, akkor kezességet íratnak vele alá, aztán eltűnnek a pénzzel. És a végrehajtó a kezest is ugyanúgy nyaggatja.
2021. nov. 12. 16:52
34/34 anonim válasza:
Kérhettek méltányossági emelést, tavaly 9.000 Ft körül kaptak év végén. Tudom, nem nagy összeg, de jobb mint a semmi, és beépül, tehát utána minden hónapba idős á kapja. Önkormányzat esetleg segíthet rendkívüli segélyben, illetve gyógyszerre is adnak valami egyszeri segélyt. És talán a közgyógy is lehet méltányossági alapon.
Amúgy a kötelező szülőtartás miatt perelhet az otthon, feltéve, ha nincs eltartottad (gyerek).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!