Mit tudunk tenni ilyen esetben (végrehajtàs)?
Próbáljátok azt bizonyítani, hogy nem volt beszámítható, amikor hitelt vett fel. Nem lesz könnyű menet, de hátha..
Illetve..tegyétek mérlegre, hogy ügyvéd és pereskedés, vagy kipótoljátok a mama ellátását. Tényleg beszélj ügyvéddel, és nézz utána, mikor vette fel a hitelt, kitől, és mire költötte.
Édesanyánk skizofrén és parkinsos kóros. Tehát nem elég, hogy mentálisan beteg, de egyébként is beteg. Nehezen mozog, remeg a keze, stb. Amikor felvette ezeket a hiteleket a végrehajtási lap szerint, akkor még nem volt róla pszichiátriai szakvélemény, hogy ő skizofrén. Sajnos én laktam vele otthon akkoriban egyedül, én tudtam, hogy valami nem stimmel, de hiába mondtam gyerekként meg tiniként a többi felnőtt rokonnak, senki nem hitte el, nem foglalkozott vele. Mire eljutottunk vele a pszichiáterhez, már elhatalmasodott ez a probléma.
A hiteleket nem tudom hogy lehetne bizonyítani, hogy mire vette fel, mivel én sem tudom, nővérem sem. Semmi olyan holmija nem volt, vagy olyan dolog, amire azt tudtuk volna mondani utólag, hogy na erre ment el. Én azt gondolom, hogy a bankban is látnia kellett volna az ügyintézőnek, hogy nincs is pénze. Szerintem emiatt már kár lenne pereskedni, nincs pénzünk ügyvédre, meg perköltséget fizetni :(
Nem lehet, hogy a hiteleket a nővérednek vette fel és most adja a hülyét?
Mert egyébként eléggé megmagyarázhatatlan az egész.
Ez rendes bank, vagy valamilyen gyorskölncsönzős cég? Úgy tudom, ők lazábban veszik ezt.
Igazából az a bak, hogy nem tudtatok róla akkor, amikor a fizetési felszólítások érkeztek. Olyankor még lehet ellentmondani, alkudozni, a végrehajtó nehezebb terep már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!