Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kik vannak többen: akik...

Kik vannak többen: akik normális családban nőttek fel, vagy akik problémás családban?

Figyelt kérdés
Elképedtem, hogy a második esetből milyen sok van, akár a közvetlen környezetemben is és sajnos én is ilyenben nőttem fel. (Gondolok itt alkoholista, bántalmazó stb. szülőkre.)

2021. nov. 9. 19:21
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem valahol az ember nem is erre az "örök együttlétre" meg "család modellre" van felépítve.

Legalábbis azt látom, hogy a házasságok nagy része válással végződik. És még valahol ez a jobbik eset, mert attól még lehetnek jó szülők.

Illetve azt sem könnyű mi is a problémás. A főnököm igazi "nagy kutya" több céggel, annyi vagyonnal aminek kis részével egész életre boldog lennék. Mégis a gyerekein azt látod, hogy bár anyagilag rendben vannak, mégis ott van rajtuk a nyomás, hogy kövessék a szülő példáját. Aki tipikus 100 ezerből 1 és nem lehet vele "versenyezni".

2021. nov. 10. 19:01
 32/37 anonim ***** válasza:
92%

Nekem anyám grandiózus nárcisztikus, vagyis kifele megfelelés 0-24-ben, társaságban ritka mód humoros és elbűvölő, privátban egy elviselhetetlen, tomboló ribanx. Na meg gyerekkorom óta gyűlöl, amiért nem olyan lettem, amilyennek ő elképzelt. Világ életemben azt hallgattam, hogy milyen hálátlan vagyok, bezzeg ők évekig rohangáltak dokiról dokira, hogy meglegyek és cserébe van pofám nem,hogy pucu nélkül születni, de saját gondolatokkal rendelkezni. A pucus dolgot azért mondom, mert nő vagyok, mégis fiút akart volna nevelni belőlem, olyan viselkedést várt el, egy idő után nem engedte a hajamat sem megnöveszteni 3 centiig, amíg 13 évesen fel nem lázadtam. Akiket 22-23 éves koromig haza hoztam pasasok, java részüket elmarta előlem. Apám meg akkor is anyámat védte, amikor gyerek voltam és emiatt mindig neheztelni is fogok rá.

Persze, sajnos így is van, aki ennél sokkal szarabb körülmények között nő fel.

2021. nov. 13. 01:57
 33/37 anonim válasza:
89%

Én úgy gondolom a második eset a gyakoribb.

Nekem is a szüleim, már másfél éves koromban elváltak, bár azóta mindkettőjüknek van új kapcsolata, csak ez nekem annyira nem kedvez.

Mindkét családban lettek testvéreim, de én nem számítok velük "egyenlőnek" és a mostoha szülőkkel sem "felhőtlen" a kapcsolatom...

2021. nov. 13. 16:29
 34/37 anonim ***** válasza:
91%
Én elég problémás családból jövök, nagyon nagy szegénységben nőttem fel. Általános iskolában is úgy éreztem kilógok, és habár másoknak is voltak problémáik, olyan súlyosak mint nekem nem annyira. Pl nem hallottam olyanról a barátnőimtől h annyira megverték volna őket otthon mint engem. Középsuliba egy elit gimibe kerültem be, amit csak annak köszönhettem, hogy általánosban kényszeresen megtanultam mindent, mert anyám egy 4esért agyonvert volna, ott senkitől nem hallottam hogy bántották volna. Aztán egyetemen a szakomon fele arányban elég gazdag emberek gyerekei voltak, hát a különbségek köztük és köztem fel nem foghatóak. A legtöbbeknek lakást vettek a szüleik, kiegyensúlyozottak voltak, tudtak a tanulmányaikra koncentrálni, míg én 5000ftből éltem 2 hétig. Szval én mindig úgy éreztem hogy egyedül vagyok a problémáimmal. Talán mondhatni, hogy volt az utcánkban pár mélyszegénységben élő család ahol verték a gyerekeket meg ordibáltak.
2021. nov. 13. 17:38
 35/37 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem is a problémás, legalábbis abból amit én látok. Amióta megvilágosodtam, mi is az a személyiségzavar, azóta szinte minden jóbarátomnál be tudtam azonosítani a személyiségzavaros szülőt, a párkapcsolatot tekintve pedig így utólag minden páromnak minimum az egyik szülője bántalmazó volt. Ez nem tudom, azért van-e, mert a bantalmazottak tudat alatt vonzzák egymás társaságát, vagy pedig tényleg mindenkinél van csontváz a szekrényben.
2021. nov. 13. 22:44
 36/37 anonim ***** válasza:
89%
Problémás :(
2021. nov. 14. 00:55
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
Problémás család, alkoholizmus, lelki és érzelmi terror...
2021. nov. 19. 14:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!