Mit tegyek ez ellen?

Figyelt kérdés

33 éves vagyok egy gyerekkel és csúnya válással a hátam mögött.

Megismerkedtem egy férfival, aki nem tetszik a szüleimnek. Még otthon éltem megmondták, hogy nem jöhet hozzánk a férfi, amit tiszteletbe is tartok.

De elköltöztünk, teljesen egyedül tartom fent magam és anyagilag sem várom el a segítséget a szüleimtől.

De anyám teljesen bele van betegedve abba a ténybe, hogy ezzel a férfival vagyok együtt. 2 hónapja folyamatosan sír, ha meg nem akkor írja a bántó smseket.

Mit lehet vele tenni, hogy elfogadja a tényt, hogy együtt vagyok jelenlegi párommal?

2021. nov. 9. 08:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Majd megbékélnek idővel.
2021. nov. 9. 09:51
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
33 évesen minek szólnak bele? Költői kérdés volt. Vannak ilyen szülők. Az én anyám is ilyen. Sajnos úgy hozta az élet, hogy 29 évesen újra vele lakok. Lett egy kapcsolatom. Kitalálta, hogy a párom szerinte nem normális. Állandóan bele akar szólni, hogy vele vagyok...vicces. Már párszor leállítottam, hogy azért mert itthon lakom éppen, a magánéletembe nem szólhat bele. Sajnos nem akarja megérteni, hogy már 10 évvel ezelőtt sem tehette volna. Mihelyt megtehetem költözöm el.
2021. nov. 9. 10:22
 13/20 anonim ***** válasza:
97%

Ha neked fontos az illetö, akkor közlöd a szülökkel, hogy vagy elfogadják, vagy nem kell tartani veled a kapcsolatot.

Ha neked nem lényeges, akkor szakítsd meg vele a kapcsolatot, viszont akkor felkészülhetsz arra, hogy akármikor találnál valakit, mindenkit el fognak marni mellöled.

Én 33 évesen lennék annyira felnött, hogy kiállok a párom mellett, a szülöket meg leállítom.

2021. nov. 9. 10:25
 14/20 anonim ***** válasza:
89%
6-os. Azért az optikai szerelésehez is kell valami végzettség.
2021. nov. 9. 11:30
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem fogják megismerni a párod, sosem fog kiderülni számukra, hogy milyen értékek vannak benne, amiért őt választottad. Ha nekem ennyire nem fogadnák el a páromat látatlanban, akkor az lenne a válaszom, hogy jó, de akkor engem se láthattok, velem se beszélhettek. Majd keressetek, ha szóba akartok állni VELÜNK.
2021. nov. 9. 12:18
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Csak "bizonyos végzettség" megléte/hiánya a probléma? Mert ha igen, akkor mondd azt nekik, hogy "nem egy papírral kötöttem párkapcsolatot", ha viszont más, "azt látják hogy rossz irányba visz", "azt hallották, hogy..." stb, ezt meg kellene beszélni velük vagy ha nem lehet akkor nem tudom.
2021. nov. 9. 13:20
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Igazából csak annyi hogy kaphatsz jobbat is illetve félnek attól hogy kihasznál/ lehúz.

Nekem furcsa lenne egy olyan férfi mellett lenni aki nem tudja felmutatni legalább azt amit én. Vendeglátos és 40x éves nekem eleve fura, szerintem van az a kor ami felett már ciki, kivétel ha üzletvezető vagy üzemeltető vagy. Nekem is megvolt a vendéglátós korszakom, azért mondom az legtöbb 35+-os pincér lúzer és nincs semmilye, ettől lehet meg aranyos csak nyilván nem gondoltak a szüleid hogy egy ilyen pasi kell neked. Legalább is szerintem.

Adj nekik időt.

2021. nov. 9. 13:55
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondanám neki: Nézd meg anyu, az előző férjemmel mennyire összeillettünk mindenféle szempontból, kinézetre is, végzettség szempontjából is, korosztály szerint is, mégis milyen ocsmány válás lett a vége. Mire garancia az, ha összeillünk mindenféle szempontból? Semmire. Na látod.

Adj neki egy esélyt (ha úgy érzed, hogy megérdemli), hogy bizonyíthasson. Lehet, hogy sokkal jobban beválik, mint az előző pasi. Attól, hogy idősebb és alacsonyabb a végzettsége, még lehet sokkal családcentrikusabb, tisztességesebb, becsületesebb, odaadóbb stb., ezek a tulajdonságok nem kortól, kinézettől és végzettségtől, hanem személyiségtől függnek.

2021. nov. 9. 14:20
 19/20 anonim ***** válasza:
51%

Én azt gondolom hogy nem a végzettség számít hanem a közös értékrend, célok, közös érdeklődés (persze e valakinek számít, de neked nem úgyhogy abba nem is mennék bele) Mert lehet hogy szakmunkábolnél él (gondolom a pincér azért írtad hogy ne derüljön ki higy ki vagy) valaki de attól még miért ne lehetnének céljai? Miért ne lehetne pl háza? Nem is értem. Ha egy kocsmatoltelekrol vagy bűnözőről lenne szó akkor megérteném a szüleid aggodalmát.

Ha jól érzed magad vele akkor gondolom jól meg is értitek egymást. 33 éveshez egy 45 éves férfi nem kellene hogy nagy dolog legyen.

A külsőt meg nem tudom hogy érted. Szó szerint? Mert azt egyedül te tudod hogy te milyen férfit találsz vonzónak. Vagy az öltözéke érted? Az tényleg fura ha te pl midig kiöltözöl munkád miatt ő meg munkásruhákban jár. De ezt lehet alakítani valamilyen szinten, sokszor van hogy egy idő után a párok összeöltöznek akár tudat alatt is.

Szakmailag miért kellene összeillenetek? Nem kollégák vagytok.

Hogy mit tegyél az ellen hogy szüleid elfogadják? Én úgy értelmeztem hogy már ismerik, vagy legalábbis tudják ki ő. Hagyj nekik időt, talán rájönnek hogy tévedtek. Anyukád drámáját túlzásnak tartom.

2021. nov. 9. 16:09
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Van, amikor valaki egyszerűen nem szimpatikus. Bármit is csináljon (ha jó, ha rossz). Ha a kapcsolatotok működik, illetve a harmónia/tisztelet/szeretet megvan, akkor hagyd figyelmen kívül a szüleidet. A szülői segítség sokat jelenthet. De ha meg lehet oldani anélkül is, akkor tökmindegy mit mondanak. Azért érdemes megbeszélni az egész helyzetet, mert a gyerekes viselkedés hosszú távon a kapcsolatotok megromlásához vezet.
2021. dec. 7. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!