Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mondja azt, hogy nem...

Miért mondja azt, hogy nem kell, ha utána hőbörög?

Figyelt kérdés

Én: Segítsek?

Anya: Nem kell.

Pár óra múlva én: Miért vagy bunkó?

Anya: Mert rohadt fáradt vagyok.

Én: Segítsek?

Anya: Hát most már felesleges, mert kész vagyok. (Gúnyos hangnemben)

2021. nov. 7. 14:09
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
78%
Annyi megoldás van, hogy megcsinálod a magad részét előzőleg, mielőtt megkérdeznéd tőle. Mást nem nagyon tudsz tenni.
2021. nov. 8. 06:01
 32/34 anonim ***** válasza:
92%

Lehetséges, édesanyád azt várná, hogy ne neki kelljen mindent csinálni, hanem te is vedd ki a részed. Ez úgy optimális, ha meg is csinálod a munkát azelőtt, hogy ő nekifogna maga megcsinálni. Amikor már rákészül és nekiáll, hiába mész oda bambán, hogy "segítsek?".

Lásd meg a munkát magadtól, állj neki és csináld meg! Elhiszed, hogy nem fog pattogni többet?

Egyébként meg az nem segítség, hogy te ki takarítasz a saját otthonodban, hanem alap. Ezért én magán a kérdésen is rendesen felb-sznám magam.

2021. nov. 8. 13:35
 33/34 anonim ***** válasza:
100%
Magam ol indulok ki. Én akkor vagyok ilyen, ha több oldalrol besokalok. Nincs elismerve a munkâm, én pakolok mindenki utàn, es meg se kérdezik segitsenek e. Ugy felhizom rajta magam, hogy utâna pont igy viselkedem. Ne akkor kérdezd, mikor làtod, hogy màr túlterhelt. Imkabb csinald meg még mielőtt esetleg hazaér.
2021. nov. 8. 19:53
 34/34 anonim ***** válasza:
31%

Az én anyám konkrétan megmondta, az a baja, hogy nem vesszük észre magunktól a feladatot. Én meg tényleg az voltam akinek mondani kellett (volna). És kértem hogy mondja, de neeem vegyem észre... Ezt játszottuk egész kamasz koromban.

Na most azokhoz, akik szerint a gyerekeknek észre kell venni maguktól a tennivalót: Ez akkor működhet, ha a feladat már rutin. Rutin akkor lesz ha az ember hozzá van szoktatva. Hozzá szoktatni úgy lehet, hogy rendszeresen MONDVA VAN! hogy mi a feladat.

Felnőttként már minden háztartási teendő rutin. Anyám vidéken nőtt fel, kiskorától bevonták minden feladatba. Természetes volt neki hogy mindent tud, mintha úgy született volna. Tőlünk nem várt el semmit, kiszolgált minket egész gyerekkorunkban. A fenti cirkusz lett az eredménye.

2021. nov. 9. 23:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!