Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mondja azt, hogy nem...

Miért mondja azt, hogy nem kell, ha utána hőbörög?

Figyelt kérdés

Én: Segítsek?

Anya: Nem kell.

Pár óra múlva én: Miért vagy bunkó?

Anya: Mert rohadt fáradt vagyok.

Én: Segítsek?

Anya: Hát most már felesleges, mert kész vagyok. (Gúnyos hangnemben)

2021. nov. 7. 14:09
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
86%

17-essel értek egyet. Tudom, mert az én anyám is ilyen volt.

Ha már elkezdte csinálni, akkor már idegben van. A probléma forrása, hogy nem akkor várják el ezek az emberek a segítséget, amikor már ők maguk belekezdtek. Azt várják el, hogy magadtól is észre vedd. Ergo nem akkor kell kivinned a szemetet, mikor anyád már kiráncigálta a kukából full idegben mert tiszta púpos volt, hanem mikor ráteszel valamit, es telinek ítéled, te saját elhatározásból kiveszed, es kiviszed.

Porszívózás, felseprés dettó ugyanez.

És ne várj érte köszönömöt. Természetes, mert ott laksz. Te sem köszönöd meg anyadnak minden alkalommal hogy elmosogat neked, berakja a xaros gatyádat a gépbe, vagy hogy épp felmos.

2021. nov. 7. 17:58
 22/34 anonim ***** válasza:
53%
Sziaaaa Martin! Már hiányoltunk :)
2021. nov. 7. 18:24
 23/34 anonim ***** válasza:
68%

A kommentelők egy részének: az el kell fogadni, hogy vannak olyan emberek, akiknek mondani kell, hogy mit csináljanak, mert maguktól nem látják. Az én családomban többen is ilyenek. Ha mondom a konkrét feladatot, pl “porszívózz fel”, akkor megcsinálják. Nekem ez furcsa volt, hogy nem tudják maguktól, de van ilyen. Főleg, ha valaki még meg is kérdezi, de “nem kell segíteni”, akkor ne legyen a fejéhez vágva!

Az más kérdés, kedves kérdező, hogy lebunkózod az anyádat. Lehet, hogy nem annak szántad, de én sértésnek venném. Nekem is van egy 17 éves fiam. Még egy durva hangsúly sem jön felém, nem hogy beszólás… Igaz, neki is mindig mondani kell a feladatot, mert magától nem csinálna megy

2021. nov. 7. 19:54
 24/34 anonim ***** válasza:
65%

Le kell ulni es megbeszelni a pontos feladatokat, mikor ki mit csinal, mondjuk egy hetre elore.

Ha anyad nem kommunikal veled normalisan, ami sajnalatos, akkor neked kell felvetni az otletet, de nem hiszem, hogy ellenkezne.

2021. nov. 7. 19:57
 25/34 anonim ***** válasza:
97%

21nek igaza van.

A segítség az ha a szomszed neninek felviszem a bevasarlotaskajat. Mert az alapbol nem az en dolgom, de pont ott vagyok jó fej leszek es segítek.

A hazimunkaban meg nem segitseg kell hanem reszvetel. Mar maga a segitseg szo is kiakaszt. Mert az azt sejteti hogy aki megkerdezi annak amugy nem dolga , legyen halas erte az ember..hat koszi.

Eszre kene venni magatol a tobbieknek. A ferjem regen kiakasztott azzal hogy elkezdtem fozni es akkor odajon hogy segitsen- e. Ez aranyos csak a segitseg nekem az lenne ha aznap pl ő főzne es nekem egyaltalan nem kell bacakodnom vele. Most ez kocsit kisarkított pelda volt de kb ez a lenyeg. Mondjuk en megmondanam hogy igen ezt meg ezt csinald meg, nem jatszanam a martirt.

2021. nov. 7. 20:45
 26/34 anonim ***** válasza:
81%

24, igaz , valami kommunikacio kell, mert az sem jó ha mindenki a maga igazat fújja. Meg a sajat gondolatmenetet veszi csak figyelembe.

En itthon gondolkozom egy tablazatos megoldason , ott ki lehet valasztani elore hogy mikor melyik feladat kire hárul. Kivancsi leszek bevalik- e.

2021. nov. 7. 20:47
 27/34 anonim ***** válasza:
87%
Én anyám is ilyen volt. Megsúgom a titkot: még azelőtt kell elkezdeni a házimunkát magadtól megcsinálni mielőtt ő hazaér. Máskülönben ilyen idegbajos lesz, semmi nem lesz jó neki. Legalább te is beleedződsz kicsit a takarításba, hidd el jót tesz.
2021. nov. 7. 21:00
 28/34 anonim ***** válasza:
37%
Mártirkodós termsézet.
2021. nov. 7. 22:43
 29/34 anonim válasza:
5%
Összevissza, csapongó így utólag átolvasva,de fogadd így tőlem:Párkapcsolatra írtam, de ez az anya - fiú kapcsolatra is igaz, ha az anya elkezd taktikázni a gyerekével és az elvárásait, hogy őt értékelje anyaként ilyen gyermeki, hisztis módon, tudja csak közölni. A nő érzelmi labilitása nem szabad, hogy megzavarja és megbénítsa a férfit. Bánt és hibáztat, mert nem váltál be őrangyalnak.(Nem értékelted őt eléggé mint anyát, a nőt, úgy mint fiú, ilyenkor mint férj pótlék az érzelmi támogatás területén. Hát ez van. Nem jó, de ez nem ritka.) Nem a munkáért morog, nem az a lényeg, hogy fáradt, hanem az, hogy te nem vagy ott úgy ahogy akarja. Ha packázhat veled, az azt jelenti, hogy nem úgy állsz ott mint kéne. Nem neked szól. Ilyen a nő. Ne szívd mellre, nem veled van gond, de meg kell oldanod, mert rá fog menni a kapcsolatod. Légy határozott, Tudd hogy min gondolkodik, mire vágyódik? Most hogy áll az élethez, mit szeretne. Mit tervez, na úgy igazából? Tudja, hogy mennyire fontos a számodra? Hogy egy hiszti miatt kudarcot vallasz, akkor hogy fogod megoldani az élet veszélyes dolgait. Fiú gyermekként arról kell biztosítani, hogy sokat jelent, mint anya, mint gondoskodó, hogy fontos és látod és boldog vagy hogy törődik veled...Győzd meg. Szeresd, értékeld, ne hagyd magad hintába rakni. (Folytatom csak párkapcsolatra,de megvannak az egészséges párhuzamok. És egy ilyen anya mellett jól fel lehet készülni a jó párkapcsolatra: ha ezt meg tudom oldani, az is működni fog.)Melletted a helye, helyezd is őt oda. A nő tekintély alatt érzi jól magát. A társadalmi tekintély és figyelem amit kap az is az. Ez a te vetélytársad. Ott a nőt mindennap kényeztetik, figyelnek rá értékeli, megmondják, hogy mitől értékes. Mondd meg te, hogy mitől értékes a számodra. Hogy számítasz rá az életben. Hogy az amit tesz otthon az neked fontos,hogy normálisan tudj teljesíteni. Azért olvassák és nézik az a sok mindent, mert mindenhol ezt keresik! Ha nem adod meg akkor majd kívül keresi a kapcsolaton. Elindul a gondolat és utána megy a nő.Mást mutat, mást mond. Kétféle dolgot mutat és mond. És ennek a variációi. Nem a dolgot, hanem a módszert és a célt kell megérteni. A nők egymást is így szekálják, csak ők ismerik ezt a módszert és megvan a válaszuk. Nagyon keményen tudnak egymással bánni. A nők ha elindulnak negatív irányba a férfiaknál kegyetlenebbek tudnak lenni egy másik nővel, a párjukkal, de még a gyerekükkel kapcsolatban is. Nem szabad oda eljutnia , hogy fölhergeli ellened magát, mert akkor rombolni fog. Nem tud megállni. Meg kell előzni a dolgot. Adj neki gondolkodni valót róla, amivel foglalkozhat. Udvarolj neki, ne hízelegj, ne alaptalan dolgokat mondj, legyél őszinte, és hagyd abba a bunkózást, beszélj vele tisztelettel. Azért csinálja, mert sok nőnek az, hogy nyíltan megmondja, hogy most pocsékul érzi magát és nem te vagy a hibás, de nem vagy ott neki, mert nem érted meg őt. Amikor a nő így tesz,akkor az azt jelenti, hogy: jó lenne, ha észrevennéd, hogy elhanyagoltnak érzem magam és ezt a piti munkát szívesen elvégezném ,a belem is kidolgoznám érted, de te egy érzéketlen vak fickó vagy aki nem törődik azzal, hogy bizonytalan vagyok egy jó pár dologban,amit nem is tudok neked elmondani, de jelzem, nem látod, hogy baj van. Hercegnőnek akarja magát érezni temelletted, a te biztonságodat akarja. Azért vállalt téged, mert ezt a reményét azt gondolta, hogy te betöltöd. Ez nem a segítségről szól. Egyértelműen kifejezi a párod. A nem, ne segíts azt jelenti, hogy (kicsit durván írva) hülye vagy,nem veszed észre, hogy itt nem a segítés a kérdés! A gúnyos megjegyzés pedig annak szól, hogy most lepontoztalak, olyan ostoba vagy, hogy nem érdemelsz meg, ha így folytatod nem lesz jó vége. Ha azt veszed észere, hogy meg van terhelődve a lelkiismereted, érzelmileg nem tudod kibogozni a dolgot, akkor már elkezdte a romboló hadjáratát ellened.Minden kétértelmű, homályos és nem lehet megoldani. A végén,amikor közli, hogy vége, akkor mondja ki, hogy mi volt a baja. Szóval ez nem játék. Ne ess pánikba, ez egy vizsgáztatás, egy próba. Érzelmileg ki kell bírnod, ne vedd magadra, nem a te hibád. Női dolog. Ha hagyod magad úgy szét fog szedni BÁRMELYIK NŐ aki ide eljutott, hogy csak pislogsz. Ha Az érzelmekről: a nőkkel kapcsolatban mindig a negatívabbat, a rosszabbat kell figyelembe venni.És legalább kétszeres szorzóval. Ha mellette van olyan,hogy egyszer kedves, egyszer meg olyan amit leírsz, az már nagy baj.Szóval szó nélkül menj oda segíteni. És ismerkedj meg a pároddal. Mert most ott van melletted,de nem tudod,hogy ki is ő és mi van vele. Ne problémázz,meg, hogy mi miért van meg volt. Úgysem mondja meg, mellé fog beszélni, leráz, elutasít. Menj oda és ismerkedj. Vegyél elő régi fényképet, stb. Te! Emlékszel, milyen jó volt..., milyen jó volt akkor veled, mennyire szép voltál. Pl a pillantásod teljesen lenyűgözött. Most is elvarázsolsz vele. stb. Csak spontán, ne erőlködve, mert inkább akkor el se kezd. Ha értékelve érzi magát egy nő,akkor nem csak a konyhát, hanem az egész lakótelepet képes egymaga fölmosni és még mosolyogva mennek haza a végén. Ne ő irányítson , rángasson téged, hanem te irányítsad ,de ne rángassad, hanem horgonyozd le. Nyugalom és biztonság kell neki. Értékeld. Legyen presztizse. A nő mindig a magasabb presztizs felé törekszik. Ha az elvált nő nagyobb figyelmet ,törődést kap, mert lám mennyit fáradozik, mit visel el, akkor inkább azt választja, mert ott legalább megkapja azt a figyelmet és értékelést amire vágyik. Persze csak külsődlegesen, de a látszat is megfelel ilyenkor. Te add meg kapcsolaton belül ugyanezt. A társastáncnál semelyik nő nem panaszkodik, hogy a férfi vezeti. Arra panaszkodnak, aki rosszul vezeti őket. Egy nő nagyon jól tud együttműködni, ha jól van vezetve. Cesar Milan kutyadoki módszerét ajánlom, teljesen ugyanaz a nőknél is. https://www.youtube.com/c/CesarMillanOfficial Te urald a kutya elméjét. Tele van a helyzetről félelmekkel, stb. Zökkentsd ki belőle. S érd el azt,hogy rád figyeljen, szerinted álljon a dologhoz és pl . ne féljen a mellette elguruló autótól. De ezt tőled fogja levenni. Ha én tükrözöm a kutya viselkedését,arra válaszolok, akkor folytatni fogja. Ki kell zökkenteni, meg kell nyugodjon és át kell vegye azt a gondolkodást, ami helyes, ahogy én állok és mutatom. A másik videó egy mexikói zene. Ez egy udvarlós,kikosarazós játék. Nagyon-nagyon jó a hozzá készített videó. Nem csak az udvarlásra, hanem a későbbi közös életre nézve is ugyanez a lényegi felállás, csak nem ennyire direkten látszik. A nő játéka a férfi válasza. Ez a férfi nem omlik össze, tudja, hogy ez egy női játék. De mindketten tudják, hogy ez egy játék, ami nagyon komoly. Mi ezt már nem tanultuk meg, nem vettük át. A férfiak ma (fájdalom, én is és bele is buktam) azt gondolják, hogy a nőkkel szemtől-szembe mennek a dolgok. Nem! Ez csak arra jó, hogy tönkremenjél. És hogy a nők bármit elérhessenek. Ugyanis te hiába próbálkozol, ő szét fog szekálni és meg fog forgatni. Hiába akarod elérni a nyílt helyzetet nem fogod megkapni. Egy kis gondolati hinta, egy kis érzelmi hinta, egy kis zsarolás, egy kis hiszti, egy kis lelkiismeret furdalás keltés. Nem! Ne dőlj be! Ez egy játék, ha komolyan veszed véged. A nőt kell észrevenned, nem a problémát. Hódítsd meg, arra vár. A férfi csábítható, a nő hódítható. És olyan vár, amelyet rohammal kell bevenni. Adj neki több tiszteletet , több figyelmet. Ha elkezdesz segíteni akkor vésd eszedbe, hogy te most nem takarítasz, hanem a feleségeddel igyekszel foglalkozni. Az érzelmi kilengései ne ingassanak meg! Újból írom. Tanuld meg. Iratkozz be tánctanfolyamra. Társasra. Menjetek el.Nézd meg hogy viselkedik és a többi nő is amikor vezetve van. Ugyanis ki tud benne bontakozni. És közben ő van a középpontban. A mexikói zene: https://www.youtube.com/watch?v=Ge4AKbnr6ME Figyeld meg a nő játékát és a férfi reagálását. Állítsd mellé a magadét és hasonlítsd össze. Aztán azt is lásd meg, hogy milyen komoly amúgy, hogy mennyire várják azt, hogy mit is jelentenek a másiknak, hogy számítanak-e. Ezeket nem tanultuk meg és emiatt szenvedünk. Teljesen normális dolgok ezek. Meg lehet oldani. Érd el, hogy felnézzen rád. Egy hozzáértő férfi párti pszichológusnő mondta, hogy a nő szótárában nincs olyan szó , hogy tisztelet.De a női szótárban ez a dolog úgy szerepel, hogy fölnézel valakire. Szóval tudjon rád fölnézni.
2021. nov. 8. 01:45
 30/34 anonim válasza:
7%
Az előző írásom szégyen, de párkapcsolatra vonatkozó, de talán egy kicsit segít. Nagyon gondolkodtam egy párkapcsolati témán, aztán ráfutott a szemem a kérdésre és már írtam is.Igaz, a végen észrevettem és egy pár mondatot beszúrtam,de sokat kínlódtam vele azt gondoltam elküldöm. Hát... most már nem tudom törölni.
2021. nov. 8. 02:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!