Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért mondja azt, hogy nem...

Miért mondja azt, hogy nem kell, ha utána hőbörög?

Figyelt kérdés

Én: Segítsek?

Anya: Nem kell.

Pár óra múlva én: Miért vagy bunkó?

Anya: Mert rohadt fáradt vagyok.

Én: Segítsek?

Anya: Hát most már felesleges, mert kész vagyok. (Gúnyos hangnemben)

2021. nov. 7. 14:09
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Ha szó nélkül elkezdek segíteni az is gondot jelent.
2021. nov. 7. 15:01
 12/34 anonim ***** válasza:
21%
Kérdező, nem megfogalmazni kell a segítő szándékot, hanem kimutatni. Én is pontosan tudom, mikor megkérdezik a gyermekek, segítsenek-e, hogy nem akarnak. Ha akarna, nem a szája járna.
2021. nov. 7. 15:01
 13/34 A kérdező kommentje:
Még hányszor mondjam el, hogyha magamtól kezdek el segíteni szó nélkül akkor is lehurrog és elküld???
2021. nov. 7. 15:02
 14/34 anonim ***** válasza:
76%
Ha magadtól kezdesz el segíteni és lehurrog, elküld, akkor - legyen készenlétben - titokban vedd fel telefonnal, majd amikor mártírkodik, játszd vissza neki, utána szembesítsd azzal, hogy ez egy játszma, amit ő játszik, legyen szíves eldönteni, hogy akarja-e, hogy segíts vagy sem. Ha igen, mondja meg világosan. Ha nem, mondja meg világosan ÉS utána ne keltsen bűntudatot benned. Másként nem fogod tudni megoldani, csak ha tisztázod vele. Vagy pedig minden nap lejátszod a játszmát. Ha nem megoldani akarod, csak panaszkodni jöttél, akkor nem tudunk segíteni.
2021. nov. 7. 15:07
 15/34 anonim ***** válasza:
86%

Nem tök mindegy, hogy akar-e? Ki a tököm akar porszívózni? Te sem akarsz. Senki sem szereti a házimunkát, senki sem akarja. Az, hogy ENNEK ELLENÉRE felajánlják a segítséget, pont dicséretes.

Ha én lennék elhavazva, és a gyerekem önként felajánlaná a segítségét annak ellenére, hogy semmi kedve hozzá, hálálkodva fogadnám el. Nemhogy még ebbe is belekössek, aztán nyavalyogjak.

Kérdező, anyád csak kitölti az idegállapotát rajtad, meg azon, hogy semmi nem jó neki, se az ha segítesz, se az ha nem, se az ha felajánlod, se az ha nem. Vagy éles helyzetben logikusan szembesíted vele, hogy neki nem kellett a segítséged, mégis bunkó, vagy egy nyugodt pillanatban próbálod vele higgadtan megbeszélni, hogy miért csinálja ezt, és tulajdonképpen mit vár.

2021. nov. 7. 15:19
 16/34 anonim ***** válasza:
62%
Teli van szemetes fogod ,ki viszed,koszos padló fogsz egy söprüt és felsöpröd ,nem kérdezni kell hanem megcsinálni.
2021. nov. 7. 15:43
 17/34 anonim ***** válasza:
82%

Az én anyám is ilyen volt, rajtam vezette le a feszültséget.

Az évek folyamán rájöttem, hogy ő nem az az ember, aki szeret másokkal együtt dolgozni(házimunkát legalábbis), azt szeretné, ha magamtól észrevenném, hogy mit kell csinálni és megcsinálnám, nem pedig, hogy mikor már elkezdte, odaállok mellé és "akadályozom" a jelenlétemmel.

Ha viszont nem csináltam semmit és ő meg belekezdett a konyhába, akkor szó nélkül kimentem kertészkedni vagy az emeleten porszívóztam, pakoltam és utána nem volt veszekedés, sőt, még meg is köszönte, hogy milyen rendes vagyok.

Lehet, hogy anyukád is jobban örülne ennek.

2021. nov. 7. 15:45
 18/34 anonim ***** válasza:
94%
Én anyám is ilyen. Szerencsére mindig tudtam mi baja van éppen, és amikor fáradtan a fejemhez vágta mennyi dolga volt, mondtam neki hogy inkább xy-nal veszekedjen és neki mondja már meg a magáét, ne rajtam töltse ki, és ha nem akar fáradt lenni, legközelebb szóljon mit segítsek neki. Abba is hagyta a hisztit.
2021. nov. 7. 16:18
 19/34 anonim ***** válasza:
26%
Minden anya örül, ha a lusta kölyke még le is bunkózza.
2021. nov. 7. 17:11
 20/34 anonim válasza:
76%
Nem is értem miért hibáztatja valaki a kérdezőt és mondja hogy "nem kérdezni kell, hanem csinálni". A mai világban már csoda, hogy valaki még segít az anyjának. Vagy legalábbis hajlandó lenne.
2021. nov. 7. 17:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!