Miért mondja azt, hogy nem kell, ha utána hőbörög?
Én: Segítsek?
Anya: Nem kell.
Pár óra múlva én: Miért vagy bunkó?
Anya: Mert rohadt fáradt vagyok.
Én: Segítsek?
Anya: Hát most már felesleges, mert kész vagyok. (Gúnyos hangnemben)
Nem tök mindegy, hogy akar-e? Ki a tököm akar porszívózni? Te sem akarsz. Senki sem szereti a házimunkát, senki sem akarja. Az, hogy ENNEK ELLENÉRE felajánlják a segítséget, pont dicséretes.
Ha én lennék elhavazva, és a gyerekem önként felajánlaná a segítségét annak ellenére, hogy semmi kedve hozzá, hálálkodva fogadnám el. Nemhogy még ebbe is belekössek, aztán nyavalyogjak.
Kérdező, anyád csak kitölti az idegállapotát rajtad, meg azon, hogy semmi nem jó neki, se az ha segítesz, se az ha nem, se az ha felajánlod, se az ha nem. Vagy éles helyzetben logikusan szembesíted vele, hogy neki nem kellett a segítséged, mégis bunkó, vagy egy nyugodt pillanatban próbálod vele higgadtan megbeszélni, hogy miért csinálja ezt, és tulajdonképpen mit vár.
Az én anyám is ilyen volt, rajtam vezette le a feszültséget.
Az évek folyamán rájöttem, hogy ő nem az az ember, aki szeret másokkal együtt dolgozni(házimunkát legalábbis), azt szeretné, ha magamtól észrevenném, hogy mit kell csinálni és megcsinálnám, nem pedig, hogy mikor már elkezdte, odaállok mellé és "akadályozom" a jelenlétemmel.
Ha viszont nem csináltam semmit és ő meg belekezdett a konyhába, akkor szó nélkül kimentem kertészkedni vagy az emeleten porszívóztam, pakoltam és utána nem volt veszekedés, sőt, még meg is köszönte, hogy milyen rendes vagyok.
Lehet, hogy anyukád is jobban örülne ennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!