Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kérnétek engedélyt az egyetemr...

Kérnétek engedélyt az egyetemről való kiiratkozáshoz?

Figyelt kérdés

Ma tervezem megemlíteni,hogy ki szeretnék iratkozni mielőbb,tehát nem akarom megvárni a félév végét sem. Ezzel párhuzamosan már nézem a képzéseket,hogy kb azonnal tudjak váltani nem felsőoktatásúra. Nem tudom otthon mit fognak szólni,mert ma egyik szülőmmel telefonon szeretném közölni. Tudom,hogy itt már külön vagyok,de a szobát is ők fizetik még,és emiatt gondolom,hogy eléggé van hozzá közük,beleszólásuk,de ma is már könnyeztem vonaton,hogy jönnöm kell,annyira nem szeretem. Előtte is olyan középiskolában végeztem,ahol nem szerettem a szakot,emiatt van ez az intenzívebb érzelmi ráhatás.

De nem tudom,hogy engednem kéne-e nekik,ha azt mondják,hogy várjak félévig.

2021. nov. 2. 14:19
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
97%

Én mesterkepzesrol iratkoztam ki, utólag beszéltem róla a szüleimmel. Viszont külön eltem már ekkor és főállásban dolgoztam. Meg nem igazán lepte meg őket, többször beszéltünk arról, hogy mi a gond a szakkal.

Szerintem illik időben megbeszélni velük a te esetedben. Engedélyt viszont én nem kérnék, a te döntésed, akkor is, ha ők tartanak el

2021. nov. 2. 19:53
 22/27 A kérdező kommentje:

Előtte már én is beszéltem róla nem egyszer,akkor támogatva voltam a szakváltásban,csak mivel nem volt ötlet,mondtam hogy jaj nem,még meglátom,csak valahogy azt hitték hogy napok,hetek alatt ez hirtelen változott,pedig nem is beszélek róla,nem is akarok semmi ahhoz köthető témában,úgyhogy remélem nem lesz meglepő. Anyum is mondjuk munkaügyileg rossz helyzetben van,mert nem élvezi már amit csinál,mert változott a karantén alatt és szerintem szülőként így még könnyebb lesz megérteni,főleg,hogy nem akarom abbahagyni a tanulást. Egy szaktársam meg mint aki észre se akarta venni ezt az ötletet,mert mi nagyon egymásnak vagyunk,és semmi reakciót nem produkált így írásban rá,csak figyelmen kívül hagyta azt a részt,persze ez legyen a legkisebb gond.

Én köszönöm mindenkinek a tapasztalatokat,tanácsokat!

2021. nov. 2. 20:05
 23/27 anonim ***** válasza:
41%
A #7 válasza biztosan kamu. Az egyetemre felnőtt emberek járnak, semmilyen egyetem nem küld semmilyen értesítést a hallgatók szüleinek. Max. úgy lehet igaz a válasz, ha a gyerekének az otthoni címére küldött levelét felbontotta. Ez viszont engedély nélkül durván nagy taplóság (bárkinek a levelét felbontani), és a szülőt minősíti.
2021. nov. 21. 23:00
 24/27 anonim ***** válasza:
57%

7-es vagyok

Nem fogok itt neked semmit bizonygatni, azt hiszel, amit akarsz!

Egy 20 éves történetről beszélünk, de a válaszomból ki is derült, hogy több évet átível az eset.

Akit érdekel, annak privátban megírom, hogy melyik egyetem és milyen kar és milyen év.

(A családtagok leveleinek a felbontogatása nálunk nem opció)

2021. nov. 22. 09:36
 25/27 anonim ***** válasza:
23%

23!

Nálunk anno (ez sem tegnapi dolog) mindkét szülőnek alá kellett írnia a jelentkezési lapot, még az elvált, gyerektartást fizető apámnak is. Logikusan következik innentől kezdve, hogyha a "gyerek" megszakítja a tanulmányait, akkor arról kiértesítik a szülőt. Jogos lépés, mivel a szülőnek nem csak kötelességei vannak (eltartani és finanszírozni a tanulást), hanem joga is van megtudni, hogy a gyerek azt megszakította. Lehet, hogy most már másképp van, akkor így volt.

2021. nov. 22. 10:58
 26/27 anonim válasza:
Kedves kérdező végül mi lett a végkifejlet? Érdekelne mert jelenleg ugyanebben a helyzetben vagyok és én is ott akarom hagyni egyetemet
okt. 22. 02:25
 27/27 A kérdező kommentje:

Bocsánat a késői válaszért!

Igazából megértették,nekem anyum volt, aki kicsit neheztelte,de így volt értelme,ha otthagyom. Elmentem dolgozni,és mostanra már másodéves vagyok egy másik szakon,ami jobban érdekel,és kevesebb időt is töltök vele el tanulásilag,nem úgy,mint azon,amin voltam. Vendéglátásban dolgoztam,és nem szerettem volna ilyen munkában maradni,így emiatt éltem a lehetőséggel rá 1 évre,ami szembejött,meg jobban megismertem magam. A félév végét annó megvártam,letettem azokat a vizsgákat amiket le tudtam.☺️

dec. 26. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!