Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kérnétek engedélyt az egyetemr...

Kérnétek engedélyt az egyetemről való kiiratkozáshoz?

Figyelt kérdés

Ma tervezem megemlíteni,hogy ki szeretnék iratkozni mielőbb,tehát nem akarom megvárni a félév végét sem. Ezzel párhuzamosan már nézem a képzéseket,hogy kb azonnal tudjak váltani nem felsőoktatásúra. Nem tudom otthon mit fognak szólni,mert ma egyik szülőmmel telefonon szeretném közölni. Tudom,hogy itt már külön vagyok,de a szobát is ők fizetik még,és emiatt gondolom,hogy eléggé van hozzá közük,beleszólásuk,de ma is már könnyeztem vonaton,hogy jönnöm kell,annyira nem szeretem. Előtte is olyan középiskolában végeztem,ahol nem szerettem a szakot,emiatt van ez az intenzívebb érzelmi ráhatás.

De nem tudom,hogy engednem kéne-e nekik,ha azt mondják,hogy várjak félévig.

2021. nov. 2. 14:19
A kérdező szavazást indított:
Igen,mindenképpen kérnék
Nem,csak elmondanám,hogy ez van
Be se jelenteném mit tervezek,csak a bekövetkezés után mondanám,h mit csináltam
79 szavazat
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
92%

"a szobát is ők fizetik"

A képzési díjat is?

2021. nov. 2. 14:27
 2/27 A kérdező kommentje:
Államin vagyok szerencsére
2021. nov. 2. 14:27
 3/27 anonim ***** válasza:
92%
Nagykoru felnőttként nem kell engedelyt kerned. Árra azért készülj fel, mit csinálsz, ha azt mondják, oke, ugrotta szoba bérlés és el sem tartanak tovább.
2021. nov. 2. 14:29
 4/27 anonim ***** válasza:
98%

"de a szobát is ők fizetik még"

És akkor már nem kell fizessék.

Anyagiak szempontjából jobb az, ha a fiatal már az elején otthagyja, minthogy ott legyen végig, majd kibukjon. Az eredmény ugyanaz, csak a kiiratkozás kevesebb pénzbe kerül.

2021. nov. 2. 14:29
 5/27 anonim ***** válasza:
95%
Engedélyt nem, de megbeszélném személyesen a szüleimmel a miérteket, és ha van meglátásuk azt is átgondolnám majd döntenék.
2021. nov. 2. 14:38
 6/27 anonim ***** válasza:
86%
Ugyanigy voltam, en kiiratkoztam es utana mondtam el otthon, hogy utalok oda jarni, nem nekem valo. Megertettek szerencsere, aztan tanultam mast, majd elkezdtem dolgozni. Visszagondolva jo hogy idoben leptem,ha maradok, szenvedek ott tovabb, ma biztos nem itt tartanek. Csak csinald azt, amit jonak latsz, elvezd a tanulast, majd kesobb amiben dolgozni fogsz.
2021. nov. 2. 14:50
 7/27 anonim ***** válasza:
99%

Én szülőként 2x lettem kész tények elé állítva, még csak nem is a gyerekemtől megtudva, hanem az egyetem értesített.

Nem örültem.

Elővettem a "gyereket" és elmondtam, hogy az ő élete, az ő döntése, de herét nem támogatok! Vagy dolgozik, vagy tanul, de itthon más opcióra ne számítson! Nekem nem kell a fizetése, de hereverésre ne számítson, mivel nem azért dolgozom 3 helyen, hogy ő heverésszen, csavarogjon, vagy átunatkozza az életét.

Mivel jól tudta, hogy a szavaimnak mindig súlya van pro és kontra is

a következő ősszel megkezdett egy főiskolát, amit el is végzett és azóta is ragyogóan él belőle. A kimaradt időben dolgozott.

2021. nov. 2. 15:04
 8/27 anonim ***** válasza:
8%

Én szülőként elvárnám. És engedném is, de csak az első 1 évben. Ha már csak 1-2 év van hátra, akkor nem.

Ja, és ha kilépne a gyerek, akkor utána oda menne, ahová küldöm, és az 100%, hogy a rendőrség, vagy a katonaság lenne, cél pedig valami "cég".

2021. nov. 2. 15:20
 9/27 anonim ***** válasza:
84%

8!

Hát én gyerekként erre azt a választ adnám, hogy bebaxnam magam után jó erősen az ajtót, aztán max majd a temetésedre megyek el, ha elmegyek.

2021. nov. 2. 15:27
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Engedélyt nem kérnék, maximum véleményt, az viszont akár még hasznos is lehet, hogy döntést tudj hozni.
2021. nov. 2. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!