Ha kiiratkozom az egyetemről és később mégis szeretném elvégezni a szakot, akkor lenne rá lehetőségem?
1. éves vagyok az egyetemen, de sajnos történt az életemben néhány dolog, ami nem engedi meg azt, hogy folytassam a tanulmányaim. Nehéz döntés volt, de muszáj volt meghoznom.
Nyilván év közben nem passzíváltathatom magam, ezért lenne szükségem a kiiratkozásra.
Ha esetleg rendeződnek a gondjaim és szeretném ezt a szakot elvégezni, akkor lenne rá lehetőségem újrafelvételizni? Nem lennék hátrányban amiért egyszer már kiiratkoztam? Vagy ez egyáltalán nem számít? Egyébként önköltséges szakon vagyok, ha ez számít. A válaszokat előre is köszi!
Nem kötelező kiiratkoznod, mehet végig a féléved nullás eredménnyel is, nem?
Különleges családi esemény esetén van dékáni kérelemre passzív félév! Kérdezz rá a Tanulmányi Osztályon, mindenképp!!!
Amúgy nem jelent hátrányt, ha mégis kiiratkozol, akkor akármikor ugyanolyan esélyekkel, mint bárki más, jelentkezhetsz újra. A felvételi rendszert már ismered, ha egyszer felvetted :)
"dékáni engedelmességivel"
Engedelmességivel, aha... :)
Köszönöm!
Egyébként lehet, hogy hülye kérdés, de a szemináriumot tartó oktatóknak kell ilyenkor szólni, hogy már nem leszek és húzzanak ki a katalógusból? :/
Ha a felvételi eljárásnak megfelelsz akkor nincs baj.
Viszont azt tudni kell, ha téged felvettek 300 ponttal majd megugrik 370-re a ponthatár akkor nem kerülsz be a 300 pontoddal.
Én TO-n megkérdezném mi a helyzet. Nem iratkoznák ki, mert szerintem a pénzt nem kapod vissza, csak nem járnék be sehova. Ha nagyon lelkis vagy akkor beszélhetsz a tanárokkal, hogy ez és ez a probléma, így idén nem jársz be, de nem iratkozol ki, a kövi félévben pedig passziváltatnád magad 1 félévig. Így nem kellene felvételizni legközelebb.
Szerintem ez járható út, viszont egymás után csak 2 passzív féléved lehet ha jól tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!