Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kérnétek engedélyt az egyetemr...

Kérnétek engedélyt az egyetemről való kiiratkozáshoz?

Figyelt kérdés

Ma tervezem megemlíteni,hogy ki szeretnék iratkozni mielőbb,tehát nem akarom megvárni a félév végét sem. Ezzel párhuzamosan már nézem a képzéseket,hogy kb azonnal tudjak váltani nem felsőoktatásúra. Nem tudom otthon mit fognak szólni,mert ma egyik szülőmmel telefonon szeretném közölni. Tudom,hogy itt már külön vagyok,de a szobát is ők fizetik még,és emiatt gondolom,hogy eléggé van hozzá közük,beleszólásuk,de ma is már könnyeztem vonaton,hogy jönnöm kell,annyira nem szeretem. Előtte is olyan középiskolában végeztem,ahol nem szerettem a szakot,emiatt van ez az intenzívebb érzelmi ráhatás.

De nem tudom,hogy engednem kéne-e nekik,ha azt mondják,hogy várjak félévig.

2021. nov. 2. 14:19
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
11%

9.-re.

Semmi gond!

- Lehet költözni!

- Örökséget lehet elfelejteni!

- És a temetésemre se gyere!

2021. nov. 2. 15:29
 12/27 anonim ***** válasza:
84%

11-re!

Simán, inkább élnék a híd alatt, mint ilyen szülőnek nevezett lénnyel.

Az örökség se érdekelne, pont olyan magasról xarnek rá, mint rad, de szíves tájékoztatásodra közlöm, a köteles részből nem tudnál kitagadni. Abból vennék pezsgőt és ott iszogatnam a sírod mellett.

2021. nov. 2. 15:32
 13/27 anonim ***** válasza:
72%
11. egy beteg pszcichopata barom vagy, remélem nincs és nem is lesz gyereked!
2021. nov. 2. 15:33
 14/27 anonim ***** válasza:
98%
Lehet valtozott mar a dolog, de ha jol emlekszem, az allamit vissza kell fizetni, ha ott hagyod. Viszont, szerintem abbol a szempontbol erdemes megvarnod a felevet, hogy legyenek elfogadott targyaid, vizsgazz le beloluk. Ha atmesz masik helyre es van egyezoseg a tantargyakban, akkor azt el tudod fogadtattni.
2021. nov. 2. 15:46
 15/27 anonim ***** válasza:
96%
Ha ez igaz amit 14 válaszoló írt akkor kérdező miböl szeretnéd vissza fizetni?
2021. nov. 2. 15:48
 16/27 anonim ***** válasza:
99%

Én biztos jelezném otthon.

Oké "felnőtt" vagyok, de míg a szüleim pénzelnek azért valamilyen szinten van beleszólásuk az életembe. Rosszat nem akarnak nekem, nem mondanák azt, hogy márpedig szenvedve is, de járjak még oda éveket. De kicsit objektívebben látnák a dolgokat és esetleg tudnának jó alternatívát mondani, vagy segíteni a továbbiakban is, hogy nézegetnek képzéseket, körbe kérdeznek, hogy mégis mi van. Nagy az ismeretségi körük, ilyen téren is tudnának segíteni.

Tényleg nagyon megértőek a szüleim, nem is olyan a hozzáállásom semmihez, hogy "már felnőtt vagyok", mert ugye még ők tartanak el. Van saját pénzem is ami nem tőlük van, de az nem fedezi minden kiadásom.

2021. nov. 2. 15:52
 17/27 anonim ***** válasza:
84%

"Ja, és ha kilépne a gyerek, akkor utána oda menne, ahová küldöm, és az 100%, hogy a rendőrség, vagy a katonaság lenne"

Ennyire nem vagy tisztában semmivel? Egy felnöttet nem tudsz "küldeni" sehová, és ilyen idióta hozzáállás mellett örülhetsz, ha a gyereked még egyszer szóba áll veled.

2021. nov. 2. 15:55
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
A tandíj kérdésre: Nem keletkezik visszafizetési kötelezettség, ha valaki félbehagyja a tanulmányait. Ha az első félév után hagyod abba a képzést, akkor régen sem kellett visszafizetni semmit. Mostantól viszont már az első félévet követően sem kell, csak le kell dolgozni vagy pedig ha az ember elkezd egy másik egyetemi képzést, akkor azt sem kell.
2021. nov. 2. 16:22
 19/27 anonim ***** válasza:
98%
Engedéylt nem si de megbeszélni illene elöre.
2021. nov. 2. 17:42
 20/27 A kérdező kommentje:
Vissza tudnám fizetni akkor ezt az 1 félévet,szerencsére spórolásra tanítottak,de elég gáz,ha ez is ilyen irányba változott,csak mert eddig úgy volt,hogy az 1.félévet nem kell,és ingyen ott lehet hagyni.
2021. nov. 2. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!