Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudnád úgy szeretni az anyádat...

Tudnád úgy szeretni az anyádat, hogy nem törődik sem apád emlékével, sem a te fájdalmaddal?

Figyelt kérdés
Az apukám hosszú szenvedés után ment el gégerákban 2020 júliusában. Az anyám ápolta, de nem nagyon látszott, hogy megviselné, sem apát sem engem nem vígasztalt, nem beszélgetett velem apa betegségéről.Júliusban eltemettük apát, neki pedig novemberben már új pasija lett, idén áprilisban hozzá is ment. Apa halála után alig 3 hónappal már arról szólt minden, hogy ők milyen boldogok együtt, aztán hónapokig minden az esküvőjükről szólt, mintha néhány hónappal korábban nem is történt volna tragédia ebben a házban. Most pedig anya terhes várják a gyereküket és az egész rokonság, ismerősök mindenki úgy gartulálgat és örül velük, mintha apa nem is létezett volna, még azok is a régebbi barátaink is, aki tavaly még apa halálos ágyánál sírtak. Senkit nem érdekel az én gyászom, főleg anyát nem, ő csak az új gyerekével van elfoglalva. És még ma sem kísér el a temetőbe apához, Mindenszentek napján. Azt mondta tegnap, hogy ő már a szombaton kivitte a virágokat a temetőbe, és apa sírjára is tett. Gyertyát nem is égetett, mert nem volt rá ideje, ma meg fáradt és sokan lesznek kint a temetőn, ezért nem jön velem. Apa halála óta egyre jobban haragszom rá, a pasiját az elejétől fogva utálom. Mit kéne csinálnom, hogy kibírjam velük ezt a nyálas életet?

2021. nov. 1. 10:23
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
72%

Az tuti jobb lett volna, ha anyad lelép a beteg apád mellől mert kiszeretett belőle...

Normál esetben lehet rég a mostani férjével lenne, csak apád beteg lett és nem volt szíve rád hagyni az ápolást. Uh megemberelte magát, és a szerelme helyett a kötelességet választotta és haláláig ápolta. De azért ilyen helyzetben nem elvárható a mély gyász, ráadásul ott van és végre felvállalható a szerelme. Nézz magadba, akkor mit kiabálnál rá, ha elköltözik tőletek az új párjához, és gondozhatod te apádat? Nem hiszem, hogy megértenéd, neked csak bűnbak kell most.

2021. nov. 1. 17:57
 42/62 anonim ***** válasza:
55%

és az is lehet, hogy simán tényleg csak köszönő viszonyban voltak egymással, mert anyukád nem akarta megcsalni apukádat. de neked most dühödben könnyebb rossznak látni őt.

lehet, hogy hibázott, amiért nem beszélgetett veled a halálról, de ettől még nem kéne minden rosszat feltételezed róla. rossz anya egyébként? vagy csak össze vagy zavarodva, kamasz vagy és féltékeny? gondold végig, hogy apukád betegsége előtt mit gondoltál anyukádról. szereted őt? ha ellököd magadtól, akkor boldog leszel? nem lenne jobb, ha megkérnéd, hogy beszélgessetek egy kicsit?

2021. nov. 1. 22:18
 43/62 anonim ***** válasza:
77%
Feltehetően nem volt felhőtlen a házasságuk, már csak a nagy korkülönbség miatt sem. Lehet, ha apukád nem betegszik meg, már rég elváltak volna, csak anyukád lelkiismeretesen ápolta. Elhiszem, hogy fáj apukád elvesztése, de ne legyél annyira önző, hogy mindent csak a te szemszögedből nézel.
2021. nov. 1. 23:16
 44/62 anonim ***** válasza:
75%

Az anyám ápolta, de nem nagyon látszott, hogy megviselné... persze, mert egy idő után rhadtul bele lehet ám ebbe fásulni.

Nem kívánom, hogy valaha is megtudd, milyen, amikor neked kell pelenkázni a feleségedet/férjedet akár évekig, nincsen életed, mert bármikor szükség lehet rád a betegágy mellett.

Vagy dolgozni jársz, hazaesel a melóból és utána jöhet a betegápolási robot akár éjszaka is...

Megértem anyukádat is, rááldozott ki tudja, mennyi időt édesapádra, ami becsülendő, most pedig kiszabadult a börtönből.

Azt sem tudhatod, apád hogyan viselkedett, mert nálnuk pl nagyapám folyamatosan átkozódott a betegségében, mindenkinek nekiment verbálisan, és olyan dolgokat vágott a fejünkhöz, hogy te jó ég, bírd ki ép ésszel.

Szóval nem ítélkezhetsz anyád felett, mert fogalmad nincs, mennyire törte össze őt ez az egész ápolósdi.

2021. nov. 2. 08:11
 45/62 anonim ***** válasza:
69%
Inkább keress fel egy pszichológust, mert jelenleg nem tudod még egy év után sem feldolgozni apár halálát, és anyádra vetíted ki a dühödet. Mellesleg teljesen alaptanalun.
2021. nov. 2. 08:53
 46/62 anonim ***** válasza:
76%
Apád nem azért forog a sírjában, mert anyukád, aki ápolta, újra boldog mer lenni. Azért szégyenkezne, hogy te ilyen lettél...
2021. nov. 2. 08:57
 47/62 anonim ***** válasza:
72%
De fordítsuk meg egy kicsit a szitut. Csak, hogy elgondolkodj. Ha édesanyád betegszik le és megy el idő előtt. Apukád hoz új asszonyt a házhoz és neki születne megint gyereke, akkor is kiírtad volna a kérdést? Valószínűleg nem.
2021. nov. 2. 09:16
 48/62 anonim ***** válasza:
78%
Sajnálom apukádat, látszik, hogy nagyon szeretted. Anyukád meg már nem, de ennek ellenére gondozta és ápolta. Ott valóban hibázott, hogy nem segített neked feldolgozni. Ott is, hogy nem hagyott neked időt mielőtt belehelyezett téged ebbe az új helyzetbe. Vagy legalább beszélt volna veled erről. De azt is be kell látni, hogy nem elvárható tőle, hogy zárja el magát a világ elől a te gyászod miatt. Neki most van a kb utolsó esélye arra, hogy legyen még egy gyereke, akire lehet, hogy nagyon vágyott volna, de apukád mondjuk nem akarta. Lehet, hogy most van esélye szerelmesnek lenni, még fiatal. Te pedig elvárnád, hogy temesse magát apukáddal, csak mert neked fáj. Neki meg ez az egy élete van, tele utolsó esélyekkel. Rettentően fontos esélyekkel, amiket te még fel sem fogsz, hiszen nem tartasz ott az életben. De ha valaki tőled akarná ezeket elvenni, te sem hagynád. Nagyon nem. Rettentően sajnálom a fájdalmad, de szörnyen önző vagy. És ez a rosszindulat egy ártatlan lélek felé... Hát. Apukád nem hiszem, hogy büszke lenne rád. Tudom, hogy 16 évesen az egész világ ellenség, főleg ha fáj, az ember tele van tehetetlen dühvel. De nagyon nagy túlzásokban vagy. Fiú létedre így viselkedni, ez nagyon szégyellni való. Irigy vagy te arra a kisgyerekre. Elvennéd anyád elől a boldogságot, veszed a bátorságot nulla élettapasztalattal így gyűlölködni és ítélkezni. Úgy, hogy fogalmad sincs életről és a szerelem, a gyermek fontosságáról. Még nincs. De majd ha lesz, rettentően szégyellni fogod magad emiatt. Csak fel kell nőni ahhoz, hogy megértsd.
2021. nov. 2. 13:04
 49/62 anonim ***** válasza:
24%
majd téged is jól lepontoznak...
2021. nov. 2. 13:13
 50/62 anonim ***** válasza:
39%

Hasonló helyzetben vagyok mint az anyukád, kérdező. Nekem is lassan 1 éve halt meg a férjem, fiatalon maradtam özvegy a veled egykorú fiammal. Még fiatalabb is vagyok anyudnál egy picivel.

Viszont eszem ágában sincs más férfival kezdeni...ehhez sokkal több idő kell. Pedig nekünk sem volt tökéletes kapcsolatunk a férjemmel, korántsem. Viszont én őszintén szerettem, és az a tisztelet a minimum hogy nem kezdek mással ilyen rövid időn belül. Egyrészt mert gyászolok, másrészt a fiam közelébe sem engednék egy idegen férfit. Félnék hogy hasonlóan érezne, mint most te.

Pedig én is 16 évesen jöttem össze vele, nem voltam egyedül sosem. Rettenetes is volt egyedül maradni hirtelen. De tartás is van még a világon.

Megértem az érzéseidet, nem bántásból, de anyukád nem valószínű hogy túl mélyérzésű ember lehet, ilyet nem tenne más esetben. Valahogy tűrj, amíg muszáj, aztán amint lehet kezdj új életet önállóan. Nagyon sajnállak, biztosan nagyon szeretted az apukádat. Részvétem.

2021. nov. 2. 17:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!