Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tudnád úgy szeretni az anyádat...

Tudnád úgy szeretni az anyádat, hogy nem törődik sem apád emlékével, sem a te fájdalmaddal?

Figyelt kérdés
Az apukám hosszú szenvedés után ment el gégerákban 2020 júliusában. Az anyám ápolta, de nem nagyon látszott, hogy megviselné, sem apát sem engem nem vígasztalt, nem beszélgetett velem apa betegségéről.Júliusban eltemettük apát, neki pedig novemberben már új pasija lett, idén áprilisban hozzá is ment. Apa halála után alig 3 hónappal már arról szólt minden, hogy ők milyen boldogok együtt, aztán hónapokig minden az esküvőjükről szólt, mintha néhány hónappal korábban nem is történt volna tragédia ebben a házban. Most pedig anya terhes várják a gyereküket és az egész rokonság, ismerősök mindenki úgy gartulálgat és örül velük, mintha apa nem is létezett volna, még azok is a régebbi barátaink is, aki tavaly még apa halálos ágyánál sírtak. Senkit nem érdekel az én gyászom, főleg anyát nem, ő csak az új gyerekével van elfoglalva. És még ma sem kísér el a temetőbe apához, Mindenszentek napján. Azt mondta tegnap, hogy ő már a szombaton kivitte a virágokat a temetőbe, és apa sírjára is tett. Gyertyát nem is égetett, mert nem volt rá ideje, ma meg fáradt és sokan lesznek kint a temetőn, ezért nem jön velem. Apa halála óta egyre jobban haragszom rá, a pasiját az elejétől fogva utálom. Mit kéne csinálnom, hogy kibírjam velük ezt a nyálas életet?

2021. nov. 1. 10:23
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 anonim ***** válasza:
29%

Istenem :((

A helyedben én is utálnám anyám és a büdös gyerekét is, a pasiját meg gyűlölném. Kitartás.

2021. nov. 1. 10:31
 2/62 anonim ***** válasza:
92%
Azt nehezen viselném, hogy a haláleset óta hogyan viselkedik, de ha tényleg ápolta, azt nem szabad lebecsülni! Rettenetesen sokat kivesz lelkileg is az emberből, még ha nem is látszik rajta. Az, hogy nem beszélt veled erről, megint emberfüggő, lehet, hogy neki könnyebb volt így. Az is lehet, hogy társfüggő, és menekült az új kapcsolatba. Csak annyit akarok mondani ezzel, hogy ezt így innen a képernyő másik végéről nem lehet megítélni. Persze, te látod. Nem mindegy, hány éves vagy, van-e lehetőség pl. kolira, ha még középiskolás vagy stb.
2021. nov. 1. 10:43
 3/62 anonim ***** válasza:
87%

Ha apukád hosszan szenvedett és anyukád ápolta, akkor lehet, hogy a gyászon már akkor átment mikor még apukád élt. Sajnos apukád halálával nem állt meg az élet. Anyukád gondolom nem olyan öreg még, hogy eltemetkezzen és az, hogy újra rátalált a szerelem lehet, hogy neki áldás. Elhiszem, hogy neked ez rosszul esik, hogy szerinted nem gyászolta meg eléggé. Egy terhes nő gyakran fáradt, főleg 30 felett, ráadásul ebben a vírusos időben nem biztos, hogy tényleg tömegbe kellene mennetek hiába vagytok szabadlevegőn. Az új párját sem kell szeretned. De anyukád boldog és kiegyensúlyozott, ez még mindig jobb, mintha naphosszat feküdne a sötét szobában vagy inna. (mindkettőben volt részem 12éves koromtól)

Apukádat miért kellett volna vígasztalja, lehet, hogy akkor mikor te nem láttad beszélgettek, nem tudhatod, hogy mit beszéltek meg. Apukádra már vigyáznak fent, attól hogy hisztizel, durcáskodsz nem fog visszajönni. Éld úgy az életed, hogy büszke legyen rád és ne azt lássa, hogy utálod az egész világot. Az is lehet, hogy a kistestvért ő küldte, hogy egy kicsit kitöltse az űrt amit a lelkedben hagyott.

2021. nov. 1. 10:54
 4/62 anonim ***** válasza:
23%

Te hány éves vagy?

Anyád hány éves?

Apád hány éves volt és meddig volt beteg?

Hány éves az új pasi?

2021. nov. 1. 10:55
 5/62 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok. Koliba nem akarok menni, mert ott még rosszabb, még egyedül sem lehetek. Ápolni ápolta, de nem mutatott semmi együttérzést. Amikor apa a legrosszabb állapotában volt,őt az se viselte meg. Az utolsó hóbapban apa már beszélni sem tudott. Mi ketten megjártuk a poklot, de anyát egyszer sem láttam sírni, még a halála napján se, a temetésén se. Nekem már apa utolsó heteiben rémálmaim voltak, volt hogy csak úgy elájultam, ő meg le se *zarta. Azzal rendezett le mindent, hogy apa is azt akarná hogy boldogok legyünk.
2021. nov. 1. 10:56
 6/62 anonim ***** válasza:
88%
Mindenki máshogy gyászol.
2021. nov. 1. 10:57
 7/62 anonim ***** válasza:
88%

Tisztességgel ápolta apádat az utolsó percéig.

Nyilván nem egy eget rengető, mindent elsöprő szerelem volt az övék, de anyád mindent megtett, ami emberileg megtehető.

"... nem beszélgetett velem apa betegségéről."...Te miért nem kezdeményeztél beszélgetést, ha igényelted volna?

Apád elment, fogadd részvétem!

De ettől még egy fiatal nő számára nem áll meg a világ.

Gyászold a szívedben-lelkedben apádat, de ne gyűlölködj anyáddal, ne

ellenségeskedj a nevelőapáddal, mert - mivel láthatóan gyerek vagy még - nagyon sokat fog még érted tenni, ha nem gyűlölteted meg magad anyád "élő lelkiismeretének" szobraként, indokolatlan ellenségeskedéssel!

A kistestvérednek meg örülj, reméljük sikerül kialakulnia köztetek jó testvéri kapcsolatnak, aminek felbecsülhetetlen értéke tud lenni, amikor már senkid nem lesz, csak a testvéred!

2021. nov. 1. 10:58
 8/62 anonim ***** válasza:
22%

Biztosan már megvolt a pasija,amikor ápolta az apudat.

Sajnállak nagyon nehéz lehet neked.

2021. nov. 1. 10:59
 9/62 A kérdező kommentje:

4-es válaszolónak:

Én 16 éves vagyok, apa 59 évesen halt meg, a diagnózistól számítva mindössze 7 hónapra🖤💔.

Anya 35 éves, az új pasija 33. És ami a legrosszabb, hogy azt gyanítom, ők már apa életében is kavartak😥

2021. nov. 1. 11:00
 10/62 anonim ***** válasza:
64%
A #7 mindent leírt, amit akartam.
2021. nov. 1. 11:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!