Tegnapi házeladôs kèrdès?
tegnap itt látam egy kèrdèst amiben a csaj elakarta adatni az öseivel a hàzukat hogy neki ne kellen fizetni hiteleket. valahol logikus ötletnek találom csak hat na eh ez nem az ö tulajdona. xd
nah mar most jatszunk el a gondolatal ezert irok most ide
mit csinalnatok egy hasonlô esetben ahol ugyanez van de a hazat az osok korabban a kolok nevere irattjak? nem tom mongyuk legyen ötven szazalèkat igy a keco a koloke is. aban az esetben mit csinltok? vegulis a ti hazatok is az igy hiszen ratok is iratak eltudnatok ti is adni
leszogezem csak Reszben ertek a csajal egyet nem teljesen!!
viszotn öszinte leszek hasonlô esetem van csak ram anno irrattak hetven öt %,, lakasban elunk nem akarom eladni persze!!!!!!! csak elmleti a kerdess
Haz,lakas,kerdes,eladas satobbi
Mondjuk először is megtanulnék írni a helyedben. Mondat eleje nagybetű, a végén írásjel. Ékezetek használata. A trutyi, amit ide hánytál szörnyű.
Épeszű szülő nem adja el a házát a gyereke miatt es ha ra is iratja az egészet vagy egy részét, magának holtig tartó haszonélvezeti jogot jegyeztet be
Jogilag eladhatod a saját részedet - más kérdés, hogy ki akarna egy fél, lakott ingatlant megvenni -, és indíthatsz bírósági úton közös tulajdon megszüntetése iránti pert.
Az erkölcsi részt rád bízom.
Egyrészt csak egy részét tudnád eladni, ami eléggé forgalomképtelen így.
Másrészt teljesen etikátlan lenne. Nálunk is van hasonló helyzet, őszintén, én ennek csak adminisztratív előnyét látom esetleges majdani elhalálozás esetén, eszembe sem lenne hozzányúlni, nem is tartom etikailag a magaménak. Amíg a szüleim élnek, addig az övék, azt csinálnak vele, amit akarnak. Ha azt kérnék, hogy adjam el, és vegyek helyette mást, akkor azt tenném (és persze, az újat is ők választhatnák ki), de meg akarják tartani, megértem (nekem nem kell majd, speciális okokból), soha nem jutna eszembe fel sem hozni a témát, hogy adjuk el. Ott élték le az életüket, ha nem is tökéletes vagy lehetne jobb is, szeretik, megszokták, az értékét tartja. Amúgy ha szükséges lenne állagmegújító felújítás, és nem telne nekik rá, természetesen beleadnék (nem luxus szinten, persze), hiszen az én érdekem is, hogy megőrizze az értéké, meg különben is, a szüleim, ne éljenek problémás helyen.
Amúgy a tegnapi kérdésben a kérdezővel messzemenően nem értek egyet. A szülei háza nem is olyan nagy, nem is olyan értékes, és a szüleinek is szükségük lehet idős korukban arra a pénzre, ami egy esetleges kisebb, olcsóbb helyre költözés után megmaradna nekik. A kérdezőnek meg aztán végképp semmi köze ahhoz a házhoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!