Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tegnapi házeladôs kèrdès?

Tegnapi házeladôs kèrdès?

Figyelt kérdés

tegnap itt látam egy kèrdèst amiben a csaj elakarta adatni az öseivel a hàzukat hogy neki ne kellen fizetni hiteleket. valahol logikus ötletnek találom csak hat na eh ez nem az ö tulajdona. xd

nah mar most jatszunk el a gondolatal ezert irok most ide

mit csinalnatok egy hasonlô esetben ahol ugyanez van de a hazat az osok korabban a kolok nevere irattjak? nem tom mongyuk legyen ötven szazalèkat igy a keco a koloke is. aban az esetben mit csinltok? vegulis a ti hazatok is az igy hiszen ratok is iratak eltudnatok ti is adni

leszogezem csak Reszben ertek a csajal egyet nem teljesen!!

viszotn öszinte leszek hasonlô esetem van csak ram anno irrattak hetven öt %,, lakasban elunk nem akarom eladni persze!!!!!!! csak elmleti a kerdess

Haz,lakas,kerdes,eladas satobbi

#kèrdes ki iras
2021. okt. 31. 10:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%

Mondjuk először is megtanulnék írni a helyedben. Mondat eleje nagybetű, a végén írásjel. Ékezetek használata. A trutyi, amit ide hánytál szörnyű.

Épeszű szülő nem adja el a házát a gyereke miatt es ha ra is iratja az egészet vagy egy részét, magának holtig tartó haszonélvezeti jogot jegyeztet be

2021. okt. 31. 10:17
 2/15 A kérdező kommentje:
Nincs haszonelvzeitjog
2021. okt. 31. 10:22
 3/15 anonim ***** válasza:
91%
Tanulj meg írni,utána beszélhetünk erről is.
2021. okt. 31. 10:33
 4/15 anonim ***** válasza:
2021. okt. 31. 10:38
 5/15 anonim ***** válasza:
88%

Jogilag eladhatod a saját részedet - más kérdés, hogy ki akarna egy fél, lakott ingatlant megvenni -, és indíthatsz bírósági úton közös tulajdon megszüntetése iránti pert.

Az erkölcsi részt rád bízom.

2021. okt. 31. 10:39
 6/15 anonim ***** válasza:
83%

Egyrészt csak egy részét tudnád eladni, ami eléggé forgalomképtelen így.

Másrészt teljesen etikátlan lenne. Nálunk is van hasonló helyzet, őszintén, én ennek csak adminisztratív előnyét látom esetleges majdani elhalálozás esetén, eszembe sem lenne hozzányúlni, nem is tartom etikailag a magaménak. Amíg a szüleim élnek, addig az övék, azt csinálnak vele, amit akarnak. Ha azt kérnék, hogy adjam el, és vegyek helyette mást, akkor azt tenném (és persze, az újat is ők választhatnák ki), de meg akarják tartani, megértem (nekem nem kell majd, speciális okokból), soha nem jutna eszembe fel sem hozni a témát, hogy adjuk el. Ott élték le az életüket, ha nem is tökéletes vagy lehetne jobb is, szeretik, megszokták, az értékét tartja. Amúgy ha szükséges lenne állagmegújító felújítás, és nem telne nekik rá, természetesen beleadnék (nem luxus szinten, persze), hiszen az én érdekem is, hogy megőrizze az értéké, meg különben is, a szüleim, ne éljenek problémás helyen.

Amúgy a tegnapi kérdésben a kérdezővel messzemenően nem értek egyet. A szülei háza nem is olyan nagy, nem is olyan értékes, és a szüleinek is szükségük lehet idős korukban arra a pénzre, ami egy esetleges kisebb, olcsóbb helyre költözés után megmaradna nekik. A kérdezőnek meg aztán végképp semmi köze ahhoz a házhoz.

2021. okt. 31. 10:52
 7/15 anonim ***** válasza:
5%
nem mindegy tud -e írni? itt addig számt az irás amíg tudod értelmezni a kérdését. Ez sikerült? Igen! innentől válaszolj rendesen.
2021. okt. 31. 10:56
 8/15 anonim ***** válasza:
85%
Annyiban igaza van a kérdezőnek, hogy ha látszólag nem tudják kihasználni azt ami van, akkor lehet több haszna lenne, ha tudnák segíteni az elindulásban a gyereket, de... Na de itt a de, és nem csak annyi, hogy az ő tulajdonuk, azt csinálnak vele amit akarnak. Az ilyen nagyon függ attól, hogy milyen a gyerek alaptermészete, mennyire tudná érdemben hasznosítani a segítséget, hát a kérdező látszólag egy haszonleső volt, aki lusta is. Így nagyon nem tékozolnám el amim van, sőt, gondoskodnék róla, hogy halálom után se kapjon semmit. Az megint milyen hogy egy vadidegen csak úgy beleül a készbe a semmivel, mert a szülei őt nem tudják ennyivel támogatni, de tőlem meg elvárná. Szóval lehet segíteni, csak meg kell gondolni, mert én konkrétan ismerek olyan személyt, aki kitette az utcára az idős szüleit miután ráiratták a házat. Az ilyen részben rám írattak valamit, azt meg etikátlan lenne a közös tulajdon megszűntetését kérni, megromlik a kapcsolat a szülőkkel, honnan tudod, hogy nem leszel még a jóindulatukra szorulva valaha?
2021. okt. 31. 11:36
 9/15 A kérdező kommentje:
en szeretem a oseim,soham se tennèm öket ki Sak kèrdezem
2021. okt. 31. 12:52
 10/15 anonim ***** válasza:
68%
Az a krédés amugy is érdekes egy kérdés volt, tegnap törölték a kommentek felét, kérdezőt bannolták, ma meg ismét aktív a profilja és jött vagy még 40 komment.
2021. okt. 31. 20:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!