Miért nem vagyok elég jó a szüleimnek?
Felemészt lassan a küzdelem, hogy megfeleljek a szülők elvárásának. Pedig már 30 éves vagyok, de állandóan megkapom, hogy nem vagyok jó.
Nem egyenesen így, direkt burkoltan...
Pl. Nem fog menni nekünk a ház felújítás, nem így kell hitelt intézni, nem fogok tudni gyereket nevelni, autót vezetni, a munkahelyemen sem így kell kommunikálni stb.
Főleg apám...jobban tudna mindent nálam...
Mit tegyek, hogy ezt elengedjem?
A beszélgetés, a kedves szavak, az, hogy elmondom nekik, hogy bántanak ezzel, semmit nem segít.
Pl. Ma mentem hozzájuk, örömmel, vidáman újságoltam, hogy haladunk a házunkkal.
Apa válasza, már régen el kellett volna intézni a villanyszerelőt...ő tudja A MEGOLDÁST, de biztos, hogy nem fog segíteni.oldjuk meg magunk stb.
Mondom, okés, megoldjuk, senki nem kérte, hogy segíts.csak elújságoltam, hogy haladunk.
Válasza: kis szemét vagyok.
A vidám hangulatból nyilván bőgve jöttem haza, rosszkedvűen.
Én már azon is gondolkoztam, hogy nem e irigy, akár tudat alatt is...anyagilag is jobban állunk, szakmailag is többet értem el. Boldog vagyok a házasságomban. Neki mindez nem jött össze...
Csak hát a saját szüleiről az ember ezt nem is meri feltételezni, hogy esetlef irigy stb
"mindig a tudatlan gyereket fogják benned látni és ezért nem is kell okolnod őket"
Értelmes szülőnek fel kellene fognia, hogy a gyereke egy felnőtt ember. De itt még nem is csak erről van szó, hanem hogy a szülők folyamatosan lehúzzák a gyereket, próbálják leépíteni az önbizalmát, láthatóan sikerrel.
"hanem idegeneknek panaszkodsz"
Te is idegeneknek okoskodsz, ahelyett, hogy a barátaiddal beszélgetnél... :D
Amúgy érthetően nem egyszerű dolog, hiszen akárhogy nézzük az embernek alapvetően a szülő lesz a példakép neki akar tudatosan / tudat alatt megfelelni. És sajnos ezt sok szülő ki is használja, míg sok gyerek nem is ismeri fel, hogy hol a hiba.
Én azt tudom, hogy apámtól csak becsmérlést kaptam, már kisgyerekként azt hallgattam, hogy belőlem senki nem lesz, semmire nem viszem, dolgozni sosem fogok, soha nem lesz házam, lakásom. Egy k&@rva jó szót nem kaptam.
Aztán apám meghalt hála a jó égnek. Azóta dolgozom, van munkám amit jól csinálok, lett jogsim, autóm, most vettem saját kis lakást. Szerintem vittem valamire.
Néha elgondolkoztam, hogy jól esne megmutatni neki, de valószínűleg továbbra is csak lekicsinylés és becsmérlés lenne a válasz.
Én egy fontos dolgot tanultam meg az életben. Olyan emberekkel kell magunkat körülvenni akik inspirálnak, támogatnak, fejlesztenek. És ki kell szórni azokat akik csak "mérgezőek". Sajnos még akkor is, ha ezek az emberek a saját családunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!