Most szóljak a szüleimnek, hogy hülyék vagy csináljak mindent úgy ahogy ők "kérték"?
Nem Magyarország mielőtt még valaki megint az érdemi részébe kötne bele.
Bevezették nálunk hogy védettségi igazolást szinte mindenhol kérhetnek a hatóságok, aztán most be vannak szarva a szüleim, hogy majd őket is megbüntetik. Le is töltöttem a család minden tagjának az igazolást, de mivel nincs nyomtatóm így csak a telefonomon van meg ami ugyanolyan jó mintha ki lenne nyomtatva, mert egy QR kód a lényeg. (nekik buta telefonjuk van)
De ők kb. meg se hallgatták hogy ott van a telefonomon és azzal tudnám nekik is igazolni, hogy be vannak oltva és bár holnap lenne dolgunk mégis engem itthon hagynak hogy nyomtassam ki mindenkinek, közben meg ők igazolás nélkül mennek ügyeket intézni.
Kb. mindenben ezt csinálják, hogy nekik van egy "jó" ötletük és még az olyan dolgokban is amikhez egyáltalán nem értenek csak kötik az ebet a karóhoz hogy akkor és úgy kell minden legyen ahogy ők azt kigondolták.
Az idősek nem értenek annyira az elektronikus kütyükhöz, én már rég elengedtem. Informatikusként gyakran megkapom hogy csak játszok a gépen.
Ettől még lehetnek okos emberek. (Ha attól is eltekintünk hogy be vannak oltva)
Felnőtt emberek, ha ennyire nem akarnak a gyerekükre hallgatni, majd tanulnak a saját kárukon.
Nem egészen értem, hogy hogyan van nálatok a rendszer, de gondolom nagy büntetés nem jár, ha utólag igazolni tudják, hogy védettek.
(Amúgy ez tényleg érdekel. Az utcára nem mehettek védettségi nélkül vagy csak bizonyos helyekre és az ott dolgozók viszont ezt nem ellenőrizhetik csak pl egy rendőr, ha éppen arra jár?)
4-es mi most voltunk Olaszországban (konkrétan ma jöttünk haza).
Bárhová be akarsz menni pl étterembe, múzeumba, de még archeológia területre is - ami ugye kinn van a szabadban - kérnek covid igazolást. Van ahol csak megnézik, de a legtöbb helyen leolvassák QR kód olvasóval. Ha valami nem stimmel, nem engednek be. Én kínaival vagyok oltva, amit hivatalosan Olaszban nem fogadnak el. Csináltattam pcr tesztet mielőtt kimentünk, biztosa ami biztos alapon. Egyetlen múzeum volt, ahol kiszúrtak hogy kínaival vagyok oltva, oda nem engedtek be. De mindenhol máshol elfogadták (vagy csak nem nézték meg rendesen...).
Egyszer pedig megállított minket a rendőr, rutin ellenörzés volt egy úton. A jogsi és a bérelt kocsi papírjai után kérte a covid igazolást is. 10 percig szöszöltek valamit majd elengedtek.
A Qr kodbol tippelem hogy Erdely. De Magyarországon nem ugyanazt az unios formatumot kerik?
Lenyegeben akkor nem buntetnek sehol, max nem engednek be bizonyos helyekre.
Bar azt bem ertem, ha nincs nyomtató akkor hogy hagynak otthon hogy nyomtasd ki?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!